Minunile Sfântului Nectarie

Am primit de curând încuviinţarea bunei mele prietene, Elisa, de a face cunoscută mărturia despre minunea pe care Sfântul Nectarie a făcut-o în viaţa ei. Intenţionez ca aceasta să fie doar o introducere a prezentării lungului şir de mărturii – viaţa lui, opera şi minunile pe care Sfântul le face în viaţa oamenilor şi care Îl mărturisesc pe Hristos cel Viu. Rugămintea mea este să faceţi cunoscut, la rândul vostru, fraţilor creştini, binefacerile pe care Sfinţii le lucrează prin voi, pentru ca lumina să nu fie ascunsă sub obroc.

A vorbi despre Sfântul Nectarie este mai mult decât un privilegiu, este o binecuvântare. Poate cineva să spună bucuria gândului şi liniştea sufletului la purtarea sa de grijă, la buna sa povaţă şi la izvorul de tămăduiri pe care îl revarsă asupra sufletelor noastre?

El m-a scapat de la moarte, atunci cand eu nici măcar nu auzisem de el şi uitasem total de Biserica lui Hristos. Trăiam în adâncul păcatului, cunoscând, timp de zece ani, toate păcatele grele ale desfrânării şi preadesfrânării şi acceptând nebunia de a sta necununată cu un bărbat de altă naţionalitate şi religie.

Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitaţie, în momentul cel mai crunt al vieţii mele, la puţin timp după ce aflasem verdictul doctorilor: că am în mine un virus provocator de cancer, iar genotipul sau este unul dintre cele mai agresive (hpv 18), neexistând niciun tratament pentru a-l înlătura. Eram deja într-o fază precanceroasă, celulele fiind displazice. Virusul asta incepuse deja sa lucreze şi infecţia era într-o stare foarte gravă, fiind foarte posibil să degenereze în cancer. Atunci am cunoscut-o pe Oana, un medic român stabilit de foarte mulţi ani în Chicago. Venise sa-şi viziteze nişte rude în Romania, şi, printr-o cunoştinţă comună, am întâlnit-o. M-a îndemnat să mă duc la Radu-Vodă, la moaştele Sfântului Nectarie, însă eu nu ştiam cine e si nici că exista o asemenea mănăstire aşa aproape de mine.

Aşa a început drumul regasirii mele, al speranţei şi al vieţii. Am păşit cu teamă în Biserică şi m-am rugat la el cu nepricepere, dar din toata inima. Nu i-am cerut să ma vindece neapărat, ci să mă ajute cum crede el de cuviinţă. Am citit cu mare interes aproape toate cărţile despre viaţa şi minunile sale şi am rămas profund impresionată. ESTE, INTR-ADEVAR, UN MARE IUBITOR DE OAMENI ŞI UN GRABNIC AJUTĂTOR! Mă gândeam cum s-a milostivit el de mine să mă ajute fara ca eu să i-o cer, dându-mi de veste prin femeia aceea. Cât de bun, blând şi milostiv este Domnul! După mai bine de 10 ani de rătăcire, iată, mă primea ca pe fiul cel risipitor, cu toată dragostea Sa!

La scurt timp după diagnosticare, am primit cadou din SUA, de la aceeaşi femeie care mi-l vestise pe Sfânt, tratamentul care nu se găsea în Romania şi care pentru mine era foarte costisitor; tot Sfântul m-a ajutat şi am găsit un duhovnic bun iar, în vara lui 2006, la nicio jumatate de an, am plecat in Grecia, de dragul de a-i vedea patria din Eghina şi de a-i săruta moaştele, fără niciun însoţitor, doar cu o prietenă. În tot drumul am simţit paza sa, iubirea şi bucuria cu care m-a înconjurat.

Să nu credeţi că a fost o minune imediată şi spectaculoasă, acestea sunt dăunătoare uneori sufletelor celor care le cer, deşi pentru mine rămâne la fel de spectaculoasă ca şi învierea lui Lazăr. De când am aflat diagnosticul, experimentele doctoriţei, căci, aşa cum am spus nu există tratament, nu au încetat (inclusiv intervenţii chirurgicale) timp de 3 ani. Traumatizante psihic, nu atât fizic, cât umilitoare. Sfântul Nectarie a fost cel care m-a ajutat să le îndur, căci el mi-a deschis ochii către Hristos, dar a lucrat, simplu şi firesc, prin oameni.

Evident că viaţa mea nu a mai fost aceeaşi. Iniţial simţeam în mine revolta, căci omul pe care eu îl iubeam mai mult decât demnitatea şi decât viaţa mea şi despre care niciodată nu-mi pusesem problema că poate să-mi facă vreun rău, a fost cel care mi-a dat virusul, la modul concret (căci boala a fost însuşi păcatul). Ulterior, am înţeles că şi el e bolnav la fel ca mine şi că nu avea habar că are această boală, aşa că am încercat să-l conving, pe cât mi-a stat mie în puteri să caute să se trateze şi să-şi schimbe viaţa. Am trăit cu spaima morţii şi simţeam că iadul sub picioarele mele oriunde mă aflam, pe stradă sau acasă. Mi-am privat toate sperantele de viitor, iubirea firească faţă de un alt bărbat cu care aş fi putut întemeia o  familie, iar asta trebuie să recunosc că a fost o luptă îngrozitoare pe care doar Domnul m-a ajutat s-o duc.

Absolvisem o facultate si aveam o meserie care presupunea o siguranţă şi o linişte relativă până la adânci bătrâneţi. Nu-mi mai găseam însă nicio satisfacţie spirituală în ea, aşa că am dorit din tot sufletul să-mi schimb profesia. M-am rugat şi am plâns la Maica Domnului şi la Sfântul Nectarie şi am fost sigură că mă vor ajuta, dar trebuia să am răbdare şi să fiu perseverentă în rugăciune. De-abia după un an, dorinţa mea s-a împlinit, acum lucrez chiar într-o instituţie a Bisericii. Între timp, am devenit studentă la teologie, din dorinţa de a cunoaşte şi înţelege binecuvântarea acestei credinţe care este ORTODOXIA şi Adevărul revelat de Hristos, cel puţin din studiului învăţăturii date prin Tradiţie şi Scriptură. A o cunoaşte însă cu adevărat presupune cu mult mai mult, a trăi în comuniunea Bisericii şi a consolida o viaţă liturgică autentică.

Vestea care m-a surprins, aducându-mi o imensă bucurie şi putere de viaţă, a fost rezultatul analizelor la fix trei ani de la primul diagnostic: VIRUSUL ESTE NEDETECTABIL!!!Doctoriţa nu a ştiut ce explicaţii să-mi dea: mi-a spus că fie e într-o cantitate foarte mica, fie s-a neutralizat, fie a fost eliminat, însă eu ştiu cine m-a ajutat: MAICA DOMNULUI şi SFÂNTUL NECTARIE! Lor m-am rugat mereu şi în paralel cu aplicaţiile-şoc presupuse de tratament, m-am uns cu mir din candela Sfântului, ceea ce fac şi în prezent. După un an de la acest minunat rezultat, am mai avut o intervenţie chirurgicală, deoarece îmi rămăsese de dinainte un mic polip endocervical, care mi-a fost acum extirpat. Anul acesta, în 2010, când am fost la ultimele amalize, mi s-a spus că rana e vindecată, că nu au mai crescut niciun fel de formaţiuni, ba chiar până şi cicatricele au dispărut, cu excepţia uneia mici…

Ceea ce vreau să vă mărturisesc din toata inima este speranţa în mila Domnului faţă de cei mai mari păcătoşi. Nu cereţi neapărat vindecări miraculoase, caci trebuie să ne vindecăm mai întâi sufletul, iar boala este o terapie în acest sens,  prin care se arată dreptatea ( adică iubirea) lui Dumnezeu. Nu vedeţi că de cele mai multe ori în boală, în suferinţă, în grele încercări, ne ridicăm ochii spre Hristos? Suntem ingraţi, dar atunci inima noastra devine sensibilă în a primi iubirea dumnezeiască pe lângă care am trecut nepăsători. Vindecarea presupune să te confrunţi însă cu multe şi grele ispite, căci după ce ai stat atât departe de Domnul, dând putere vrajmaşului, sufletul e plin de răni şi slăbit. Deci, aşteptaţi-vă la cele mai grele încercări, dar fiţi perseverenţi în rugăciune şi nu vă îndoiţi în credinţă. De multe ori, nu putem pătrunde sensul încercării şi ne întrebăm “De ce, Doamne?” sau cârtim. Dar răspunsul îl vom afla mai târziu, fie în viaţa aceasta, fie în Impărăţia Sa. Important e să nu ne îndoim de Cuvântul Domnului care zice: “După credinţa voastră, fie vouă!” (Mat. 9,29).

Să  înţelegem viaţa optimist şi o acceptăm aşa cum vine, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru fiecare clipă şi încercând să ne facem împreună-lucrători cu El în lume prin iertare şi  milă.

 

263 thoughts on “Minunile Sfântului Nectarie

  1. EUGENIA

    Citesc minunile Sf. Nectarie şi mă bucur pănă la lacrimi, pentru toţi cei ajutaţi de Sfănt.Vreau să mărturisesc că de foarte multe ori am fost ajutată de Sf. Nectarie. În clipele de nelineşte, boală, frică, mă rog la Sfintul Nectarie şi simt prezenţa lui lîngă mine.

    Reply
    1. Amalia

      Ma numesc Amalia, si vreau sa marturisesc ca si eu am fost ajutata de Sfantul Nectarie.II citesc acatistul si mi se intampla numai lucruri bune si sunt convinsa ca Sfantul Nectarie ma ajuta. Imi doresc foarte mult un copil si cred ca Sfantul ma va ajuta sa devin si eu mama.

      Reply
    2. Maria

      Ii multumesc Sfantului Nectarie din inima pentru ca m a ajutat sa ma angajez. Pentru mine este o adevarata minune, pentru ca dupa o luna si jumatate, am reusit sa imi gaseasca un post mai bun, desi la inceput posibilitatile pareau zero. Am ezitat la inceput sa ma rog Sfantului, pentru ca m am gandit ca este vindecator de cancer, iar necazul meu nu este atat de mare. Cand insa mi am pierdut speranta de a gasi ceva de munca, am inceput sa citesc Acatistul Sfantului si am aflat ca ii ajuta si pe cei ramasi fara slujba sa isi gaseasca de munca. Ii multumesc din suflet, iar cei care au nevoie de ajutorul lui, sa se roage cu incredere. Multumesc si Fecioarei Curate, SFintilor Apostoli Petru si Pavel, Sfantului Nicolae, Fanurie, Sfintei Parascheva, Sf. Gheorghe, Sf. Ioan si in primul rand lui Dumnezeu, pentru ca a avut mila de mine si m a ajutat. Slavit sa fie Domnul!

      Reply
    3. mihaela

      Am citit si eu acatistul Sf.Nectarie si despre minunile sale.Ii multumesc Sf.Nectarie pentru ajutorul acordat.Doamne- ajuta!

      Reply
    4. Despina

      As vrea si eu sa-i multumesc din tot sufletul meu Sfantului Nectarie Minunatul si Vindecatorul de boli! In 2009 am fist diagnosticata cu o boala incurabila, endometrioza si trebuia sa ma operez de un chist.M-am rugat mult la Sfantul Nectarie sa-mi ajute, sa ma indrume daca sa fac sau nu operatia si sa-mi daruiasca si un copilas (aceasta boala te impiedica sa ramai insarcinata). Aveam dureri foarte mari, care imi treceau pe moment doar cu analgezice.Prin voia Sfantului, am gasit pe internet un site cu o dieta pt. endometrioza care ajuta pt. dureri, iar o prietena draga mi-a daruit o carte cu retete pt. boala asta. de indata ce am urmat-o, nu am mai avut dureri. Dupa operatie, doctorita mi-a spus ca boala va reveni si ca am cateva luni sa raman insarcinata. Dupa numai doua luni, am ramas insarcinata si acum avem o minune de copil, un miracol de la Dumnezeu si Sfanta Fecioara Maria si Sfantul Nicolae si Sfantul Nectarie, Sfinti dragi su minunati care ne-ati ovrotit si ajutat intodeauna! Dureri nu am mai avut, incerc sa tin dieta cat mai strict si-i multumesc Sfantului Nectarie ca m-a ajutat la nevoie.
      De curand, a trebuit sa dau un examen la serviciu si eram foarte stresata si obosira, dar m-am rugat din nou la Sfantul Nectarie si am luat examenul ca prin miracol!
      De multe ori cand sunt ingrijorata si anxioasa, simt cum Sfantul Nectarie imi spune ca va bine, sa stau linistita!

      Ii multumesc din suflet si sper sa ne fie intotdeauna aproape, iarta-ma pe mine pacatoasa si adu-mi liniste si pace sufleteasca si multa, multa sanatate familiei mele dragi si minunate, sa ne vedem copilasul minunat crescut mare si sanatos! Doamne Ajuta-ne!
      Despina

      Reply
      1. Silvia

        Buna.Ma regasesc in povestea Despinei.De aceeasi boala sufar si eu,am fost operata acum 3ani dar nu am ramas insarcinata asa repede.De Abia dupa alti 3 ani de incercari am ramas insarcinata. E o mare minune ce s-a putut intampla cu noi dupa 6 ani de incercari.In luna martie a fost sotul intr-un pelerinaj in Muntele Athos iar la 2saptamani am ramas insarcunata fara nici un fel de tratament.Ii multumim Lui Dumnezeu,Maicutii Domnului,Sf Nectarie,Sf Stelian si tuturor sfintikor care ne-au ascultat rugaciunile.Acum ne rugam ca sa pot duce sarcina pana la capat si sa se nasca sanatos aceasta minune din viata noastra.

        Reply
    5. daniela

      Si eu ma numar printre cei care se bucura de ajutorul Sfantului Nectarie, simt protectia si paza si ajutorul si tot ce mi se intampla bine o pun pe seama Sfantului. Imi mangaie sufletul zi de zi, incercarile prin care trec sunt mai usor de trecut cu ajutorul Sfantului si totul devine lectie de viata. Sa ne rugam cu simtire adanca si Maicuta, Sfantul Nectarie si Dumnezeu nu ne vor lasa!

      Reply
  2. violeta

    Si eu de cind am aflat intimplator pe internet despre SF.NECTARIE ma rog si citesc de fiecare data acatistul si in ori ce probleme am avut ma ajutat.De curind am fost la manatirea Radu Voda din Bucuresti sai multumesc SF pentru ajutorul care mi la daruit de fiecare data.Fiind in manastire am primit de la o doamna foarte cumsecade mir de la candela SF.MOASTE.Eu si sotul meu ne dorim enorm de mult un copil dar inca ne rugam si asteptam,,,eu avind virsta de 37 ani.Rugamintea mea este sami spuneti si mie cum trebuie sa folosesc mirul..(cind ma rog sau pe nemincate )sau cum???VA ROG MULT DE TOT.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA.

    Reply
  3. Theodora Post author

    Doamna Violeta,

    Ma bucur pentru dvs., ca ati reusit sa aflati despre acest minunat sfant. Marturiile despre minunile facute de el sunt mii, e grabnic ajutator si foarte milostiv, asa ca aveti motive importante sa fiti foarte optimista. O prietena foarte buna care este mai mare cu un an decat dvs a nascut acum 10 luni un bebelus minunat, gras si sanatos, fara niciun tratament, prin lucrarea lui Dumnezeu.
    Imi spuneti ca ati ajuns la manastire la Radu-Voda. Si eu merg acolo foarte des, e manastirea mea de suflet.
    Ungerea cu mir e importanta doar daca vine ca gest al credintei in puterea lui Dumnezeu, care lucreza prin Sfântul Nectarie. De aceea, mi se pare foarte important ca, mai intai, dvs. si sotul sa va gasiti un duhovnic la care sa va spovediti si care sa va dea dezlegare pentru a primi Sfanta Impartasanie. Duhovnicul va va spune tot ceea ce trebuie ca totul sa fie bine.
    E important sa se urmeze aceste trepte, caci mai intai trebuie sa ne curatim sufletul, sa ne apropiem de Dumnezeu si asa vom putea primi harul Sau.

    Dumnezeu sa va ajute!

    Reply
    1. mihaela

      Cu adevarat Sfantul Nectarie face minuni.Tatal meu are stadiul 4 de cancer la pancreas cu metastaze multiple.Se simte destul de rau,dar eu m-am rugat mereu Sfantului sa il ajute,sa faca o minune desi medicii nu ii acorda nici o sansa.Ii depusese medicul dosar acum 2 luni pt un medicament mai bun,foarte scump,in jur de 10 000 lei pe luna si nu il aprobase Casa de Asigurari in prima sedinta,urmand ca urmatoare sedinta sa fie in decembrie.Si minune:azi ne-a spus dr ca i s-a aprobat medicamentul.Tinand cont ca nu s-a mai intrunit comisia de atunci ca sa ii aprobe,atunci sunt convinsa ca Sfantul Nectarie a facut acest lucru posibil.Si de asemenea analizele au iesit azi ceva mai bine ceea ce pt mine e tot o minune a Sfantului Nectarie la care merg sa ma rog si ii multumesc ca m-a ascultat desi traiesc necununata cu cineva.Il rog sa ma ierte si sa ne ajute in continuare.
      Mihaela

      Reply
  4. ana maria

    Mari minuni a facut Sf. Nectarie si inca mai face la cei ce se roaga din suflet si cu credinta. Eu am o problema si inca ma rog la Sf. Nectarie sa ma ajute ,si stiu ca imi asculta rugaciunile si imi va arata si mie o minune. Toti cei cu credinta in suflet sa va rugati la Bunul Dumnezeu , Maicutei Domunului si la Sfantul Nectarie si veti fi ajutati. Dumnezeu sa ne ajute. Amin

    Reply
    1. FLORY

      Sf Nectarie intr-adevar face minuni si te ajuta dar trebuie sa starui in rugaciune si in primul rand sa ai credinta si ajutorul vine .
      din 21 aug 2012 citesc in fiecare zi acatistul sf Nectarie si dupa 14 zile mi-a venit si ajutorul am simtit bunatatea lui si puterea nemarginita facatoare de minuni impreuna cu Maica Domnului
      Doamne ajuta .!

      Reply
  5. EUGENIA

    Soţul meu a fost operat săptămîna trecuta . Analiza citologică trebuia de obicei să fie gata după o săptămînă- două. Astăzi nu aşteptam, răspunsul, dar în timp ce citeam pe net, Minunile Sf. Nectarie, am sinţit un impuls, parcă cineva mă împingea să-mi sun feciorul. Am cules numărul, ştiind că feciorul putea să nu-mi răspundă, dearece este medic şi putea să fie la operaţie.Dar, e-a să vezi, numai ce primise telefon de la spitalul oncologic, unde i s-a comunicat că analiza soţului este bună, şi nu este nevoe de chimioterapie.Foarte mult ne-am bucurat şi vreau să mulţămesc Bunului Dumnezeu, Domului nostru Iesus Hristos, Maicuţei Domnului şi Sfîntului Ierarh Nectarie.

    Reply
  6. Theodora Post author

    Sfantul Nectarie este intotdeauna grabnic ajutator si foarte bland si milostiv. Fii sigura ca vei capata raspuns la rugaciunea ta, dar in sensul in care acest raspuns iti este de folos sufletesc. Te sfatuiesc sa-i citesti cat de des poti acatistul.

    Sa nu uiti insa ca ajutorul vine doar daca ramai aproape de Biserica (prin pastrarea randuielilor, prin spovedanie, Impartasanie ). Incearca sa ramai la acest duhovnic care ti-a inspirat incredere, caci nu e bine sa-ti schimbi duhovnicul.

    Dumnezeu să te ajute, sa te lumineze si sa-ti dea putere sa ramai statornica in rugaciune si smerenie atat pe tine, cat si pe baiatul pe care-l iubesti!

    Te astept cu vesti bune!

    Cu drag,
    theo

    Reply
  7. camelia

    l-am cunoscut pe sfantul Nectarie,din intamplare ,pe internet intr-o perioada neagra din viata mea.nu numai ca m-a ajutat sa trec peste necazuri,dar ii simt protectia in fiecare clipa.locuiesc in Italia si am procurat o iconita de aici de la biserica si o port cu mine oriunde.Desi nu merit,sfantuletul ma ajuta si cand nu i-o cer.multumesc,Doamne,Maica Domnului si tie sfinte Nectarie! cand voi veni in Romania vreau sa ajung la Manastirea Radu-voda.Doamne -ajuta la toata lumea!

    Reply
  8. Theodora Post author

    Ce mă bucur să aud vorbindu-se de Sfântul meu drag! Uite, e minunat chiar şi faptul acesta, că şi eu îi spun în taină tot “sfântuleţul”, ori “bunul” (“bunicuţul”), ori “dulce ca Nectarul” şi când mă gândesc la el, mă gândesc şi la Măicuţa Domnului căreia i se închina mereu… Într-adevăr, cine a cunoscut blândeţea, mila şi purtarea de grijă a acestui mare sfânt, nu poate să se mai dezlipească de icoana lui şi gândul i se îndreaptă către el mereu cu bucurie şi cu speranţă. Fii sigură că te ajută şi continuă să i te rogi. În semn de mulţumire, îi poţi citi acatistul/ paraclisul (dacă nu le ai in cărticică, le poţi găsi şi pe net). Să vii neapărat la mănăstirea Sfânta TREIME (şi a Sfântului Nectarie), dacă ajungi prin Bucureşti!

    Reply
  9. Gabriela

    Si eu am fost ajutata de Bunul Dumnezeu, Maica Domnului, de Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae si de Ingerul Pazitor sa-mi gasesc un loc de munca si imi fac si treaba cum trebuie. Caci dupa ce am fost angajata, a venit marea incercare: cum indeplinesc sarcina care mi-a fost data? Lucrez de putin timp, aparent nu ar trebui sa am probleme, dar zilnic inainte sa plec la lucru si pana cand ma intorc de acolo, am mari emotii si mi-e tare teama ca as putea sa fac o greseala sau sa nu ma descurc. Am avut si vreo doua zile in care nu prea m-am descurcat si asta nu e de trecut cu vederea in ceea ce am eu de facut. M-am rugat mai des Acatistul Sfantului Nectarie, Paraclisul Maicii Domnului si am mers la Manastirea Radu Voda, la Moastele Sfantului Nectarie (unde am simtit ca sunt invaluita in liniste si de unde mi-era greu sa mai plec) iar ajutorul lui Dumnezeu a venit foarte repede. De altfel, in legatura cu serviciul meu, nu cred ca eu am reusit sa ma adaptez si sa ma descurc, ci numai Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfintei Maicii Sale, ale Sfantului Nectarie, ale Sfantului Nicolae, ale Sfintei Parascheva, ale Sfantului Arhanghel Gavriil, ale tuturor Sfintilor Sai si ale Ingerului meu pazitor, El a lucrat astfel incat sa fie totul bine. Asadar, m-am simtit datoare sa spun si eu mai departe ajutorul pe care l-am primit de la Sfantul Nectarie, de la Maica Domnului, de la toti Sfintii carora m-am rugat in disperarea mea si mai ales, de la Bunul Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

    Reply
  10. Irina

    Despre minunile Sf. Nectarie am aflat din paginile revistei Formula AS pe care o citesc saptamanal. Trebuie sa spun ca minunile descrise acolo de catre cititorii care au avut nevoie de ajutorul Sf. Nectarie si l-au primit m-au impresionat pana la lacrimi.
    Anul trecut scoala unde predau a fost implicata intr-un proiect care presupunea si o vizita in Italia, tara pe care eu imi doream foarte mult sa o vizitez. Dar, din pacate, numarul de cadre didactice ce trebuiau sa plece era limitat iar eu nu ma aflam printre ei. Cu toate acestea, imi doream cu ardoare sa pot merge si eu !
    Plina de speranta, am cumparat acatistul Sf. Nectarie si am inceput sa-l citesc, rugandu-ma din tot sufletul sa pot ajunge si eu acolo impreuna cu colegii mei. Si, cu doua saptamani inainte de plecarea lor, cand ma resemnasem deja cu gandul ca nu voi avea posibilitatea sa merg, mi s-a propus sa fac parte din grup cu conditia sa-mi platesc biletul de avion, lucru pe care l-am acceptat imediat.
    Am fost in Italia si am venit de acolo cu amintiri de neuitat. Si am sa-i raman vesnic recunoscatoare acestui minunat sfant pentru ca mi-a indeplinit acest vis. Multumesc, Sf. Nectarie!

    Reply
  11. Theodora Post author

    Mărturisesc sincer că mă impresionează profund mărturiile voastre. Pentru un neavizat, ele pot părea exagerări, poate misticisme… Credinţa însă este faptă vie, comunicare nemijlocită, profundă şi continuă cu Dumnezeu, prin Sfinţii Săi. Când ai acest dialog tainic al inimii, “tradus” în realitatea din jur, în taina întâlnirilor tale irepetabile cu oamenii, cu natura, cu lucrurile, când simţi că Dumnezeu îţi vine în întâmpinare cu braţele deschise, în mic şi în mare, nu poţi decât să ai sentimentul unui preaplin sufletesc pe care nu poţi să nu-l împărtăşeşti şi altora.
    Îmi povestea, ingenuă, o prietenă, că-şi pierduse pisoiul… Îşi mai pierduse ea şi alte lucruri, o brăţară de aur, de pildă, dar pisoiul asta bătrân, tont şi “zgâriecios” pur şi simplu scăpase şi se rătăcise. S-a rugat la Sfântul Nectarie să-i aducă pisoiul acasă. Poate o să râdeţi, dar fata asta, în aparenţă netulburată şi destul de veselă, locuieşte de mult timp doar cu bunica ei de 80 de ani, pe jumătate senilă. Venind acasă de la un serviciu obositor, pisoiul era pentru ea una din micile clipe de răsfăţ şi zâmbet.
    Când mi-a zis că i s-a întors pisoiul după 3 luni, slab, cu blana zmotocită şi cu perniţele tocite, îmi venea să plâng.
    Nu, nu e coincidenţă! Nu pot să vă demonstrez asta “ştiinţific”, scepticilor, e iubire.

    Reply
      1. daniela

        asa e SFANTUL NECTARIE face multe minuni.mama mea a fost diagnosticata in urma cu 3 luni cu cancer la stomac,cu metastaze in toata burta,una la ficat,una la pancreas,una la splina si multe altele in burta,in romania au lasato acasa cu o chemioterapie care ii facea foarte rau,dupa ce a facut aceasta chemioterapie cu
        pastile,timp de 2 saptamani,mama mea se simtea din ce in ce mai rau,intro zi a venit in vizita la ea o femeie,sai dea dumnezeu
        sanatate si nea vorbit de sfantul nectarie,a doua zi ea nea adus si acatistul,si nea vb de manastirea de la bucuresti.pt ca mama mea se simtea foarte rau am decis sa vin cu ea in italia ,pt ca daca o mai tineam acasa cred ca murea.am plecat spre bucuresti si impreuna cu sora mea am fost la manastire,de cand am intrat am inceput sa plangem si sa ne rugam pt mama noastra.am vb cu un duhovnic,am luat ulei de la sfanta candela,am trecut cateva din hainutele mamei pe la sfant,si apoi am revenit langa mama.a doua zi zi aveam avion spre italia,vreau sa va zic ca mama mea nici nu putea sa mearga ,nici sa se tina pe picioare.am ajuns cu o masina la aeroport si sfantul a facut o minune mare,mama mea a trecut controalele toate pe picioarele ei,a prins forta si a mers si a urcat in avio fara ajutorul nimanui,pt ca noua ne era frica daca o vede aia de la eeroport in starea aia nu ne lasa sa plecam cu ea pt ca noi nu aveam nici o aprobare de la nici un medic.am ajuns in italia cu ajutorul lui dumnezeu si sfantului nectarie,pt mine astea sunt intradevar minuni,aici am aduso la spital si au diagnosticato si cu o embolie pulmonara,din cauza ca ea statea mereu intinsa plamanii i sau umplut de sange si se duceau spre inima,atunci cand neau zis neam speriat dar cu incredere in dumnezeu si sfantul ,neam rugat si am citit acatistul si am unso cu ulei si mama incet incet a inceput sasi revina,sa nu mai aiba febra pt ca de 2 luni avea doar 40 de febra,acum asteptam cu sufletul la gura sa inceapa chemioterapie,pt ca si aici iau diagnosticat aceasi boala,si tre sa faca chemioterapie,dar va spun ca sfantul face minuni cu ea in fiecare zi,pt ca a inceput sa manance cate putin,inainte nu manca nimic doar bea apa,a inceput sa faca doi pasi,si ea a inceput sasi schimbe ideile despre boala pt ca inainte intrase in depresie si plangea mereu ,intradevar mai are momente cand se simte rau,pt ca e o boala foarte grea,dar noi ne rugam la fantul nectarie si el o va ajuta sa suporte chemioterapia sa sa se faca bine.doamne ajuta,sfinte nectarie ajuto pe mama sa treaca de aceasta boala grea si sasi revina macar putin,sa nu mai sufere.multumesc din suflet pt tot la cei care se roaga pt mama mea.doamne ajuta.

        Reply
  12. Bogdan

    simt din viata mea tot ce a spus prietena ta
    si eu am avut niste probleme
    intro seara dupa ce am bagat ketamina(unu dintre cele mai puternice droguri descoperite ,eu asa cred)
    ceva m-a facut sa ma rog la sf nectarie si parintelui paisie aghioritul,,,interesant
    a fost faptu ca m-am rugat si ptr cel care mi-a dat …ptr ca stiu ca nu o facuse cu rautate …
    si m-am gandit odata ca toate ideile bune care-ti vin de exemplu sa te rogi ptr cineva …tot de la Dumnezeu iti vin …desi par ca sunt de la tine …dar asa m-am gandit ca Dumnezeu da ganduri bune ..
    minunea e ca desi mi se pare ingrozitor de greu sa renuntz la ea …ca cum aveam probleme cum ma duceam la ketamina …desi nu eram un consumator inrait …minunea e ca nu am mai bagat 🙂 de ceva timp si ma bucur nici nu am realizat cand a trecut timpu …. nu stiu ce sa va zic ..de astea se scapa greu …rugati-va si voi ptr mine , mi-ar prinde nitica rugaciune ,sfatu asta mi l-a dat un teolog …asa mi-a zis “punei pe toti sa se roage ptr tine”.
    stiu ca o sa fiu judecat ptr ce spun …dar am simtit sa scriu asta
    ma gandeam sa va rog ca daca cumva va rugati 30 secunde ptr mine “Cu rugaciunile Sfantului Ierarh Nectarie Doamne Iisus Hristoase fiul lui Dumnezeu miluestel pe cel care m-a rugat sa ma rog ptr el”
    si ma gandeam daca tot v-as ruga asta sa va rugati si ptr prietenii mei … dar dupaia mi-am dat seama ca daca va rugati ptr mine defapt va rugati si ptr ei
    atat am avut de zis

    Reply
  13. Theodora Post author

    M-ai lăsat fără cuvinte… Nici nu am putut să-ţi dau un răspuns imediat.

    Este într-adevăr o minune ceea ce se întâmplă în sufletul tău. Ai încredere în Maica Domnului şi-n Sfântul Nectarie şi în continuare; acum eşti într-un război cumplit cu mai ales cu tine, cu trupul şi cu mintea ta şi trebuie să lupţi. Nu ai nevoie de ketamină, Bogdan. Nu ai nevoie de iluzii şi “detaşări” de câteva ore după care ţi-e rău şi care-ţi vor cere mereu mai mult; acestea te vor duce, încet, dar sigur, spre moarte.

    Fuga de tine nu e o rezolvare. Aş vrea să simţi concret şi permanent că Dumnezeu te iubeşte cu adevărat, că vrea să ai o viaţă frumoasă şi plină de bucurie. Ştiind că El S-a răstignit, a murit şi a înviat pentru tine, încearcă să te apreciezi şi să te iubeşti un pic mai mult pe tine însuţi.

    Ai încredere în Dumnezeu şi El îţi va da puterea să rezolvi toate problemele, aşa cum a făcut-o şi când l-ai rugat pe Sfântul Nectarie să te ajute. Nu uita însă că Dumnezeu îţi vorbeşte prin oamenii Bisericii, fie ei preoţi ori oameni obişnuiţi, prin situaţii şi lucruri. Te aştept la Mănăstirea Radu Vodă, la moaştele Sfântului Nectarie. Fă-ţi timp şi vino, e un loc minunat. Când simţi nevoia de nenorocita aia de substanţă, cheamă-l pe Sfânt în ajutor (citeşte din acatistul lui, îl poţi găsi şi pe net) sau orice altă rugăciune pe care o ştii şi care îţi place.

    Ceea mi se pare la fel de minunat este şi rugăciunea ta pentru cel care ţi-a vândut drogul (ketamina este un precursor), şi pentru toţi ceilalţi ca tine, împreună cu sentimentul de milă şi de dragoste pentru ei. Aceasta e iubirea de oameni pe care ne-a poruncit-o Hristos.

    Nu ştiu ce aş putea să-ţi mai spun decât că te asigur că mă voi ruga pentru tine, laolaltă cu toţi prietenii mei, să te întărească Dumnezeu şi te rog ca şi tu să o faci pentru mine; poţi să mă consideri prietenă şi dacă simţi nevoia să vorbeşti cu cineva, îmi poţi scrie pe adresa de mail (verifică-ţi mesajele de pe adresa cu care te-ai logat la mine pe site, ţi-am scris acolo).

    Te îmbratisez cu drag,
    Theo

    Reply
  14. roxana

    pe mine Sf Nectarie m-a ajutat sa imi recastig sotul si sa gasesc o casa sa locuim amandoi.Iti multumesc Sfinte ca ai mijlocit pt mine nevrednica la Imparatul Slavei sa mi se indeplinesca mie dorintele mele cel lumesti!!

    Laudat este Dumnezeu si multa este milostivirea Sa ca ne-a daruit noua pacatosilor pe minunatii sai Sfinti sa ne aline durerile si sa mijlocesca pt noi!

    Lauda tie Sfinte ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!

    Laudat este Dumnezeu intru Sfintii Sai!!!

    Reply
  15. oana

    o sa va povestesc si eu cate minuni a facut cu familia mea si cu mine Sfantul Nectarie impreuna cu Maica Domnului si toti sfintii la care m-am rugat:Sf. Ioan Botezatorul,Sf.Arhangheli Mihail si Gavril,Sf. Stelian,Parintele Arsenie Boca .Sf.Spiridon si multi altii sa ma ierte ca nu i-am scris pe toti.Incep cu ultima drama prin care am trecut si care s-a transformat in minune…acum trei zile ma duceam la ecograf ca sa aflu in cate saptamani sunt insarcinata,eram foarte entuziasmata,dar doctorul se uita ,tacea si nu stia cum sa-mi zica de sarcina ca este extrauterina si ca trebuie sa ma duc de urgenta la spital sa-mi faca investigatii.am ramas socata (am un baietel de 1 an si 6 luni e sanatos),nu stiam din ce cauza a pus acel diagnostic cumplit,clar pe ecografie se vedea ca nu este nimic in uter.in fine m-am dus la spital speriata la cei de la urgente iar ecestia mi-au explicat ca trebuie sa ma interneze si ca pot muri in orice moment de la o sarcina extrauterina daca nu se intervine rapid…eu le-am spus ca dau semnatura ca nu vreau sa ma internez si ca eu avort nu mai fac(deoarece am facut un singur avort care m-a marcat pe viata-asta este o ucidere de copii,n-am sa ma iert pt asta…) ,doctorii mi-au explicat ca la sarcina extrauterina nu se mai numeste avort ci operatie,eu tot avort consider deoarece copilul creste pe una din trompe deci el nu este mort .am dat semnatura,am plecat din spital si m-am dus la parintele meu duhovnic si i-am spus ce necaz am,el mi-a spus sa ma rog si sa am incredere ca va fi bine pentru ca au mai fost femei in aceasta situatie dar au trecut cu bine cu ajutorul sfintilor,a credintei,eu asta cred cu tarie acum mai ales ca stiu ca am gresit cu avortul fara sa-i cer un sfat macar.vreau sa va spun ca un rol foarte mare in viata mea il are Sf. Nectarie,nu vreau sa nedreptatesc vreun sfant,toti ne ajuta,dar eu il simt ocrotitorul familiei mele pe Sf. Nectarie.M-am rugat toata seara,am plans nu am putut dormi ,iar a doua zi dimineata m-am dus la consultatie sa vad ce se mai intampla.tremuram de emotii si ma rugam incontinuu,doctorii credeau ca sunt nebuna,ei tot incercau sa imi spuna ca daca e sa fie sarcina extrauterina trebuie sa ma opereze de urgenta,ca asta nu se mai numeste avort deoarece e pusa viata mea in pericol…dar a copilului?nu ..spun ei..ca el oricum moare.in fine au facut ecografia ,m-au consultat si au spus ca asta e o sarcina normala si ca momentam nu am de ce sa ma tem.ASTA CHIAR ESTE O MINUNE A SFINTILOR ,A MAICII DOMNULUI,EU CRED CU TARIE.sa nu credei ca prima ecografie a fost gresita.PRIMA MINUNE CARE A FACUTA SF. NECTARIE cu noi a fost acum un 1 an si 8 luni cand mama a fost diagnosticata cu melanom malign gradul 3,primul doctor i-a gresit operatia,eram disperata nu stiam ce sa fac.am cautat pe internet orice informatie despre aceasta bola si asa l-am gasit pe Sf.Nectarie.am vrut neaparat sa ajung cu mama la manastirea Radu Voda abia se putea tine pe picioare,s-a rugat plangand la moastele Sfantului ,a luat mir de la candela si chiar a simtit o caldura cum ii strabate corpul.mama a facut si a doua operatie in care trebuia sa se ia măsuri de siguranta ca sa nu se ajunga la extinderea tumorii.v-am scris foarte mult si as mai scrie prin ce lupta a trecut si cat s-a chinuit.statea in pat si incepusa sa citeasca zilnic acatistul Sf. Neectarie si a inceput sa fie din ce in ce mai bine.astazi este f bine nu mai este urma de cancer in oragnism.ii multumesc din suflet Sf. Nectarie,Maicutei Domnului si tuturor Sfintilor la care ne-am rugat!fratilor Dumnezeu chiar exista si ne ajuta!

    Reply
  16. dutzu

    Dupa MAICA DOMNULUI ,SF NECTARIE este cel mai mare facator de minuni si grabnic ajutator.Cred in toti SFINTII dar acest SF NECTARIE ne-a ajutat de prea multe ori.Daca te rogi cu suflet curat si-l chemi EL in cateva zile da semne de ajutor.Sf Nectarie ne-a dat un semn puternic atunci cand ne-am certat cu socrii mei,seara ne-am rugat cu lacrimi sa ne ajute sa avem liniste si bucuria pe care trebuie sa o aiba o familie.A doua zi sotia mea a gasit pe internet o oferta de munca la o pensiune din Bucovina ,se cauta sot si sotie pt ingrijirea pensiunii.Am fost acolo ieri si am ramas uimiti cat de frumos am fost fost primiti acolo ,chiria este gratis ,3mese pe zi si colegi de acolo sunt f de treaba ,am fost alesi din multe cupluri si asa nu mai stam cu socri mei.Cearta cu socrii mei a fost tot un semn,un semn ca trebuie sa plecam pe drumul vietii.De ce semnu asta nu a venit inainte de rugaciune?MAICA DOMNULUI si SF NECTARIE ne-a venit in ajutor si cu alte ocazii,am spus si la vecini despre pensiune si au ramas uimiti despre acest ajutor grabnic.Daca te rogi cu suflet curat si nu ai dusmanie DUMNEZEU iti da “cu sacu”.Rugativa la Marele facator de minuni Sf NECTARIE TAUMATURGUL ca va aude si va ajuta.MII DE MULTUMIRI SF NECTARIE…………………………………Slava tie SF Nectarie prietenul pacatosilor……..Doamne AJUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  17. amalia

    Vreau sa va spun,ca mai sunt in viata,doar datorita sf. Nectarie.Iti multumesc si te rog sa ai grija de mine si in continuare.

    Reply
  18. nicoleta

    Multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a dat sa-l cunosc si eu nevrednica pe sfantul Nectarie.Dragi mei am sa va povestesc si eu o mica minune : ieri am avut un examen foarte greu cu un profesor dificil cu toate ca am invatat destul totusi simteam ca-mi scapa unele notiuni ,dar in gandul meu in timpul examenului il rugam pe sfanul Nectarie si pe Mantuitor sa ma ajute si ce credeti am luat examenul cu brio,iar cand s-au dat rezultatele dupa o ora eu am fost mentionata prima ca am luat examenul.Astfel ca sfantul Nectarie si Mantuitorul nu numai ca m-au ajutat dar nu m-au lasat sa astept nici o clipa in plus pentru aflarea rezultatului la examen.Multumesc si tie draga Theo pentru promptitudinea cu care ai raspuns solicitarii mele, nu am uitat de tine si ce am promis o sa fac . Sa nu uit nu te uit nici din rugaciuni (poate cateodata) in general nu. Minunat este Dumnezeu intru sfintii sai.Slava lui Dumnezeu in veci AMIN.

    Reply
  19. Theodora Post author

    Nicoleta, mă bucur pentru bucuria ta pe care reuşeşti să ne-o transmiţi şi nouă…
    Dumnezeu să te păzească şi să nu uiţi mereu să-I ceri ajutorul în încercări şi ispite!

    Reply
  20. Gopo

    draga sebastian,
    si cei care se roaga sfintilor tot lui Dumnezeu se roaga, caci sfintii sunt doar mijlocitori, daca vrei o exprimare mai mecanicista sunt doar cai catre Dumnezeu.

    Reply
  21. Simona

    buna! Rugativa Sf. Nectarie, Maicii Domului si bunului Dumnezeu!! va ajuta nemijlocit. eu trec o perioada foarte grea din viata mea, mi-a murit tatal iar jumtatea mea ma respinge.M-am rugat Sf Nectarie sa imi dea putere si forta sa pot depasi acest eveniment trist din viata mea iar de o saptamana si ceva ma simt mult mai bine, parca sfantul este mereu cu mine, am o liniste sufleteasca de nedescris.De asemena ma rog sfantului sa imi readuca dragostea inapoi si sper ca ma va ajuta.Rugativa lui pt orce necaz cu credinta si lacrimi iar sfantul nu o sa intarzie sa va asculte.Sa fie preslavit Sf nectarie pentru bunatatea lui pe care o arata fata de noi pacatosii!! Doamne ajuta!

    Reply
  22. lucia- TM

    DOAMNE AJUTA!
    AM RETINUT ACUM CATEVA LUNI -RUGANDU-MA- ( IN RUGACIUNEA DE LUNI), …”…VOUA SA VA MULTUMESC …SI BINELE VOSTRU SA-L SPUN CU GLAS NEINCETAT IN VECI. AMIN!”….si asta doresc prin aceste randuri…binele primit, sa vi-l impartasesc tuturor.
    Ma adaug si eu celor care vor sa faca cunoscut ajutorul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos, Maica Domnului si de la Sfantul Nectarie.
    Doresc sa dau si eu o mica marturie despre minunile pe care le savarseste neincetat Dumnezeu si prin Sfantul Nectarie.
    Am citit pe internet despre Sfantul Nectarie,auzisem cate ceva, dar am zis sa descopar mai multe despre El si am vazut cateva marturisiri ale oamenilor care au fost ajutati de Sfant…fiind increzatoare din acel moment.
    In cele din urma, afland despre moastele sfantului de la Manastire Radu-Voda, cu credinta in suflet, am rugat o buna colega care locuieste in Bucuresti si mi-a trimis prin posta mir, acatistul si iconita cu Sfantul Nectarie si m-am rugat pentru fiul meu. Am citit Acatistul in fiecare seara timp de 6 zile, apoi 6 zile am citit Acatistul Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, 6 zile Acatistul de Multumire lui Dumnezeu pentru toate si minunile nu au intarziat sa apara. S-au rezolvat probleme carora nu le dadeam de cap de foarte mult timp si mai ales, mi-am si si-a regasit linistea sufleteasca de care aveam atata nevoie.
    Sfantul Nectarie m-a ajutat in cel mai greu moment al vietii mele, atunci cand nu mai aveam speranta ca ceva sa mearga bine, desi nu eram demna de ajutor ul Lui.
    Va indemn pe toti sa va rugati in orice imprejurare grea si nu numai, la Domnul nostru Iisus Hristos, Maica Domnului si la Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti. si veti vedea ca veti primi grabnic ajutor. Doamne ajuta! Multumesc Domnului, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie pentru ajutor!

    Reply
  23. Bogdan

    multumesc,eu stiu ca omu care se roaga ptr altu primeste har mult…dasta e frumos sa ne rugam unii ptr altii …si cei ce se roaga primesc ceva ..si cei ptr care sunt facute rugaciunile primesc ceva in felul asta primim toti cate ceva …ceea ce e bine si omenesc …
    rugaciunea ta a venit la tzanc ptr ca maine primesc rezultatele analizelor …la porcariile pe care le-am facut pana acum ….sa vedem vorba cantecului ce o sa iasa…
    salut si multumesc

    Reply
  24. lucia- TM

    BUNA SEARA BOGDANE,
    SCRIE-NE CUM AI PRIMIT REZULTATELE SI O VOI RUGA SI PE THEODORA CA, IMPREUNA (TOTI TREI) SA NE RUGAM PENTRU TINE- 6 ZILE LA RAND, LA O ANUMITA ORA…UITE ,STABILESTE TU ORA, DA, PENTRU BINELE TAU.
    REALIZEZI CA, DOAR PRIN FAPTUL CA CITESTI CE-TI SCRIU OAMENII, CA TI-AI DESCHIS SUFLETUL SI AI SCRIS “PROBLEMA”TA, CA TE ROGI (FA-O CUM STII TU, CAT DE SIMPLU- SI NOI NE RUGAM PENTRU TINE), CA-TI DORESTI SA TI SE IMPLINEASCA RUGACIUNEA-ACEASTA DORINTA-, DEJA DUMNEZEU, MAICA DOMNULUI SI SFANTUL NECTARIE- AU FACUT O MINUNE PENTRU TINE.
    INDIFERENT DE REZULTAT, ROAGA-TE SI TU SFANTULUI NECTARIE SI, NE VOM RUGA SI NOI SI MINUNILE NU VOR INTARZIA SA APARA.DOAMNE AJUTA!!
    MAI ADAUG CEVA:“Cu rugaciunile Sfantului Ierarh Nectarie, Doamne Iisus Hristoase Fiul lui Dumnezeu milueste-l pe cel care m-a rugat sa ma rog ptr el”

    Reply
  25. Bogdan

    rezultatele au iesit bune …
    am doar o mica infectie in organism …se crede ca din cauza dintilor …
    dar nu am nici o boala grava …
    la inima nu am nimic ….sunt sanatos …
    am trecut destul de bine peste hopu’ asta…
    eu as zice ora 9 pm ..adica 21:00
    mie mai usor
    eu m-am rugat…
    acuma sa vedem ce o sa se intample
    nu stiu daca ti-am spus cine se ruga asa … “milueste-i pe cei care m-au rugat sa ma rog ptr ei”… parintele Porfirie din Grecia …unu’ dintre preferatii mei..Theodora stie mai bine povestea i-am povestit-o :P…

    Reply
  26. Bogdan

    Am zis paraclisul pana la cantarea a 9-a
    …………
    Macar odata sa ziceti si voi paraclisul si sunt multumit…sau orice altceva ce vreti voi. Mie mi-a placut la cantarea 7-a, cand zice ca Sf. Nectarie smulge coltii leului (adica vicleanului) care urla in mine….
    Sa-i smulga coltii!
    Multumesc foarte mult ptr ca va pasa de un tanar ţicnit ca mine …si cum v-am zis si mai sus eu cred ca Dumnezeu are grija de cei ce se roaga ptr altii…
    eu va multumesc si sa ajungem cu toti in Rai impreuna cu Sfantul Nectarie, cu Hristos cu Maica Lui si cu toti Sfintii lui… asta e urarea ce vreau sa-o zic …ptr toti…(l-am copiat pe parintele Cleopa 🙂 )

    Reply
  27. Liliana_E

    Multumesc Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva si Tuturor Sfintilor.
    De o luna citesc Acatistul Sf. Nectarie si de o saptamana folosesc ulei de la candela Sf. Nectarie si pot spune ca durerile de spate si san aproape au disparut. Sper ca toate rugamintile mele catre Sfant isi vor gasi rezolvarea.
    Multumesc Sfantului Nectarie ca a fost alaturi de mama prietenei mele care a fost supusa unei interventii chirurgicale peste care a trecut cu bine.
    Pe aceasta cale incerc si eu sa-mi tin promisiunea fata de Maica Domnului si Sfantul Nectarie.

    Doamne ajuta !

    Reply
  28. Theodora Post author

    Să căutăm smerenia, să rămânem stăruitori în rugăciune şi să păstrăm mereu în suflet bucuria nădejdii şi Dumnezeu ne va împlini dorinţele noastre cele bune.

    Să vă ajute Dumnezeu şi să vă răsplătească înmiit recunoştinţa, pe toţi cei care au dat şi dau mereu mărturie despre minunile pe care El le lucrează prin Sfinţii Săi!

    Reply
  29. lucia- TM

    DOAMNE AJUTA!
    MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA AM REUSIT SI EU SA-L CUNOSC PE SFANTUL MEU IUBIT-SFANTUL NECTARIE.
    SAMBATA AM FOST LA BUCURESTI LA MANASTIREA RADU VODA pe Str.Radu Voda ,aproape de Piata Operei,CA SA-I ADUC PERSONAL RECUNOSTINTA SI INCHINACIUNE,MULTUMIRE SFANTULUI NECTARIE.
    AM PARTICIPAT DE LA PRIMA ORA A ZILEI LA LITURGHIE,M-AM INCHINAT SI RUGAT LA MOASTELE SFANTULUI NECTARIE – PENTRU MINUNEA CARE A FACUT-O FIULUI MEU CELUI MIC.
    MERGETI PERSONAL,CHIAR SI PENTRU 8 ORE CUM AM FOST EU, RUGATI-VA SI SFANTUL NECTARIE VA VA ASCULTA RUGACIUNILE.
    M-AM INTORS LA 800 KM DISTANTA, MULTUMITA SUFLETESTE….voi merge,de cate ori voi putea…si voi putea…mergeti si rugati-va Sfantului…erau oameni din toate colturile tarii sa-i aduca inchinare si recunostinta!
    Doamne ajuta-i pe toti!

    Reply
  30. andreea

    Vreau sa multumesc Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria, SF Nectarie si Tututor sfintilor pentru faptul ca a fost alturi de bunicul meu in timpul unei operatii f complicate, pentru a fost langa el si l-a ajutat sa se refaca imediat dupa operatie si ca nu a avut complicatii. Si le mai multmesc pentru faptul ca u fost langa mine tot timpul. Multumesc!

    Reply
  31. Doina

    Multumesc Sfinte Nectarie pt ca am reusit sa te cunosc iar in chip minunat am reusit sa ma inchin la sfintele tale moaste de manastirea Radu- Voda

    Reply
  32. Violeta

    L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie in aceasta vara dupa ce am fost diagnosticata cu cancer de ovar in urma unei interventii chirurgicale.Nu pot sa descriu disperarea ce cuprisese sufletul meu.Dar Sfantul Nectarie mi s-a descoperit in chip minunat si a fost alaturi de mine pe toata perioada chimioterapiei si cel mai minunat dar pe care mi l-a dat a fost acela ca am fost reoperata de ziua Lui pe 9 noiembrie.Multumesc Sfinte Nectarie pntru toate minunile pe care le-ai savarsit pentru mine.

    Reply
    1. oana

      Nu cred ca se poate multumi indeajuns pt tot ceea ce a facut Sf Nectare si Maica Domnului pt mine. oricand si orice le-am cerut m-au ajutat. le multumesc si ii iubesc din tot sulfetul!

      Reply
  33. cami

    Buna,
    Vreau sa spun ca ma aflu si eu printre cei pentru care Sf Nectarie a facut si face minuni. O sa va povestesc un caz poate mai ciudat. Voiam de mai mult timp sa ne izolam apartamentul in care ne-am mutat in urma cu 2 ani, dar peste tot unde am sunat spuneau ca nu se merita sa puna schela pt un singur apartament, ca e costisitor, etc. Intr-un final am gasit pe cineva care a fost de acord sa vina si sa ne izoleze. Eram foarte bucurosi ca in sfarsit am gasit pe cineva sa ne ajute. A venit domnul, am incheiat contractul si am platit lucrarea, ca doar promisese ca de “sambata” se apuca de lucru. Dupa cateva zile am aflat ca respectiva persoana este un inselator care promisese la multa lume si luase banii si nu izolase apartamente, ba mai mult avea interdictie de a parasi orasul si fusese arestat pentru ca a luat bani de la multa lume promitandu-le ca ii duce in strainatate dar nu i-a mai dus. Atunci am crezut ca nebunesc, ne era frica ca vom ramane cu banii dati si fara lucrare. Am inceput sa ma rog la Sf Nectarie, la Maica Domnului si la Sf Mina sa nu ne lase in paguba si sa vina sa ne izoleze apartamentul. Si dupa cateva zile acel om a venit cu o alta echipa (nu cu echipa lui) si au inceput lucrarea. Erau niste baieti buni cu care te puteai intelege si care au lucrat destul de bine. Si astfel Sf. Nectarie, Maica Domnului si Sf Mina ne-au izbavit de paguba. Multumim Maicuta Domnului, SF. Nectarie si Sf Mina. Rugati-va la Sf Nectarie si El va va ajuta in orice problema.

    Reply
  34. simona

    As vrea sa aduc si eu marturie despre minunile mijlocite de Sf Nectarie care mi s-au intamplat mie.In aceasta vara prin luna iunie eram amenintata cu somajul. eram intr-o situatie disperata, intrucat si sotul meu era si el somer fara sansa de a se angaja. Am citit pe net despre minunile sf Nectarie si am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie. In timp foarte scurt , de cateva zile, am primit vestea ca lucrurile au luat o intorsatura pozitiva si nu numai ca nu aveam sa fiu data afara, dar chiar mi s-a marit salariu si pozitia mea s-a consolidat la actualul meu loc de munca. Mai mult chiar in decurs de 2-3 luni si sotul meu a reusit sa isi gaseasca un loc de munca de care este foarte multumit.Pentru aceasta multumesc din suflet Sf Nectarie care nu inceteaza sa mijloceasca la Dumnezeu pentru noi pacatosii.

    Reply
  35. mira

    De cateva zile ma durea ochiul drept, si pleoapa, si era chiar inrosit.era o durere suparatoare. m-am rugat Sf. Nectarie, sa ma faca bine, si m-a facut. multumesc Sf. Nectarie. Am promis Sf. Nectarie ca daca ma face bine, am sa scriu pe 5 site-uri.

    Doamne ajuta!

    Reply
  36. Theodora Post author

    Îmi pare bine că te-ai însănătoşit. Poţi să scrii pe 5 site-uri, ca şi pe unul sau o mie. Dar cred că şi mai mare bucurie i-am face Sfântului dacă încercăm să fim un pic mai blânzi, mai iertători şi mai milostivi aşa cum e el, dragă Mira. Crăciun cu bucurie!

    Reply
  37. Iuliana

    Trebuie sa marturisesc si eu minunile pe care Domnul nostru Iisus Hristos , Maica Domnului si Sfantul Nectarie le-a facut cu mine pacatoasa. Am fost diagnosticata cu cancer ovarian. Am facut chimioterapie. Mi-a fost f. greu. Fara ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos , al Maicii Domnului si al Sfantului Nectarie nu stiu ce mi s-ar fi intamplat.Dar acum am toate motivele sa cred ca m-am vindecat. M-am rugat la Maica Domnului Pantanassa care e vindecatoare de cancer (sora mea a facut o fagaduinta Maicii Domnului) si am cumparat si icoana Maicii Domnului Pantanassa si la ceva timp dupa ce am inceput sa ma rog acatistul Maicii Domnului Pantanassa pe icoana Maicii Domnului Pantanassa a aparut o lacrima de mir. Acest lucru s-a intamplat in Postul Sfintelor Pasti dar multa vreme nu am stiu ce sa cred, desi de trei ori am simtit in camera miros de mir.A trecut multa vreme pana ce sora mea a citit pe net ca acest lucru inseamna vindecare. Si ca si altor oameni li s-a intamplat si ca dandu-se cu mirul sfint s-au vindecat . Acest lucru am facut si eu .Insa multa vreme mi-a fost frica sa imi fac analizele. Dar am fost la Manastirea Radu -Voda la Sfintele Moaste ale Sfintului Nectarie unde mai fusesem si in alte randuri si de data asta am simtit ca Sfintele Moaste miroseau a mir foarte frumos ceea ca alta data nu s-a intamplat . Prin aceasta minume Sfantul Nectarie m-a ajutat sa-mi implinesc promisiunea pe care o facusem Maicii Domnului de a-mi face analizele. Am citit tot pe net ca o alta persoana simtise si ea miros de mir venind de la Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie ceea ce inseamna ca Sfantul Nectarie i-a ascultat rugaciunea. Acum mi-am facut analizele si martorii tumorali mi-au iesit f mici, ceea ce e bine (au valori normale). De asemeni mi-am dat pe venele arse de citostatice cu ulei sfintit de la candela care arde la racla Sfantului Nectarie si venele mi s-au vindecat ,din una din ele mi s-a luat acum de curand sange pt analize.Si eu am facut o promisiune Sfantului Nectarie pe care trebuie sa o indeplinesc asa cum si sora mea si-a indeplinit si isi va indeplini promisiunea facuta Maicii Domnului.As avea multe de scris pentru ca multe sunt minunile pe care Domnul nostru Iisus Hristos , Maica Domnului si Sfantul Nectarie le-a facut cu mine pacatoasa.Dar mai vreau sa spun doar despre minunea pe care Domnul nostru Iisus Hristos a facut-o cu mine pacatoasa in sarbatoarea de Inaltarea Domnului nostru Iisus Hristos cand intr-o clipa ,pentru ca am crezut ca Doctorul ceresc ma va vindeca gandindu-ma ca doctori pamantesti in cazul meu nu mai aveau ce sa faca venele de la mana dreapta care erau pur si simplu “indoite ” de la citostatice aratand ca doua umflaturi si-au revenit la normal de parca niciodata nu au fost altfel.Si multe ar mai fi de spus, dar cerandu-mi iertare ca poate am scris prea mult inchei aici. Imi cer scuze de asemeni pentru ora tarzie dar ce-i drept am tot amanat sa marturisesc minunile pe care Domnul nostru Iisus Hristos , Maica Domnului si Sfantul Nectarie le-a facut cu mine pacatoasa si daca nu as fi scris acum cine stie cand as fi reusit sa fac acest lucru si nu este bine sa tinem lumina sub obroc.Slava Lui Dumnezeu pentru toate ! Ii multumesc Domnului nostru Iisus Hristos ,Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat. (am uitat sa spun ca am citit si acatistul Sfantului Nectarie si m-am uns cu ulei sfintit de la candela care arde la racla Sfantului Nectarie, in semnul Sfintei Cruci)(Daca ne rugam , ne spovedim ,mergem la Sfanta Biserica Duminica si de sarbatori si incercam macar sa ne indreptam viata si sa fim mai buni Dumnezeu se va milostivi de noi)

    Reply
  38. Theodora Post author

    Dragă Iuliana,

    M-a impresionat profund mărturia ta. Să-ţi înmulţească Domnul răbdarea şi nădejdea şi să reverse asupra ta şi a familiei tale tot harul său spre mântuirea sufletelor!

    Reply
  39. mihaela

    buna …..doresc sa va marturisesc minunile ce mi s-au intamplat de curand. in luna lui decembrie am mers sa-mi fac testul papanicolau si rezultatul a iesit rau,doctorul mi-a zis ca am o infectie urata,dar pe langa am rana pe col,mi-a mai zis si ca trebuie sa repet testul. am ajuns acasa disperata cu testul ,citeam pe internet despre rezultat si bineinteles era mai rau decat mi-a zis doctorul.am inceput sa disper la inceput..gandul imi era sa nu fie ceva mai rau,cateva zile gandul doar acolo imi era ..pana intr-o zi cand am zis sa intru pe net sa caut ceva sa citesc rugaciuni.si am gasit despre Sf.Necatrie.am inceput sa ma rog in fiecare zi la el ,si la Maica Domnului,sau un alt acatist pe langa cel al SF Necatrie.zilnic ma rugam “sa-mi ajute Dumnezeu sa ma fac bine”.si tin sa va anunt ca azi am mers sa-mi iau celalalt rezultat si mi-a iesit mai bine.ok,voi mai face investigatii despre boala mea si sunt sigura cu ajutorul lui Dumnezeu si al sfintilor voi fi bine. va rog daca aveti probleme de sanatate rugati-va. ok , si daca nu avem probleme e bine sa ne rugam .dar daca nu ati facut-o pana acum nu e tarziu niciodata . E BINE SA NE RUGAM SI DUPA CE NU MAI AVEM PROBLEME ,SA LE MULTUMIM PENTRU BINELE NOSTRU.

    Reply
  40. Eu , eu insumi si eu .

    Incerc sa imi gasesc cuvintele…Sa pot scrie ceea ce simt, ceea ce vreau practic. E greu, e oarecum jenant, e oarecum hilar din punctul de vedere al unora…Insa asta este adevarul si simt nevoia sa-l spun.In aceste momente ma simt rau, ma simt rea si singura modalitate pe care am gasit-o in acest moment e sa vorbesc aici cu voi.
    Ma macina cateva lucruri pe care as vrea sa vi le impartasesc. In primul rand ma simt foarte rea vizavi de nasii nostri de cununie, ma simt vinovata in fata lor. Sunt niste oameni care ne-au ajutat cand am avut nevoie, insa ca oricine au avut si ei partile lor mai ciudate, mai distante, mai altfel, pe care eu le-am perceput ca fiind rele, incorecte. S bineinteles ca am avut lucruri nu tocmai frumoase de spus in acest sens. Adevarata problema e ca nu le-am spus lor in fata, ci sotului meu, parintilor mei, soacrei mele si unei dintre cele mai bune amice ale mele. Insa lor niciodata. Poate tocmai si de asta sentimentul crunt de vinovatie. Poate daca imi gaseam curajul sa le spun lucrurile care pe mine m-au deranjat, ei mi-ar fii dat motive, m-ar fii convins de contrariu sau mi-ar fii explicat motivele lor si totul ar fii fost mult mai usor. Mai usor pentru sufletul meu…Vara aceasta am cununat si noi, iar predica pe care parintele a tinut-o in momentul in care am scos finii la biserica a fost impresionanta. Atunci am inteles cat de importanti sunt nasii de cununie. Culmea e ca toata problema cu nasii mei a aparut dupa acest moment. Si imi pare rau, pentru ca nu vreau sa fiu asa cu ei. In esenta ei sunt niste oamenii buni, pentru ca daca nu ar fii fost buni nu ne-ar mai fii ajutat. Insa sunt momente cand ei nu-i percep asa. Tot timpul imi impun sa nu ma mai interese reactiile lor, sa-i respect si atat. Pentru ca in fond cine sunt ei sa-i judec, cine sunt eu sa imi permit sa le zic lor ceva? Insa cad in pacat de foarte multe ori si gura asta a mea nu imi da pace deloc, si iar o iau de la capat. Si ma si aud spunand : Lasa gata hai sa nu mai vorbim de ei, sa fie sanatosi acolo unde sunt, sa fie fericiti…Insa in gandul meu lucrurile nu stau asa, in gandurile mele eu sunt inca revoltata pe ei . Si nu stiu cum sa scap de acest lucru. E teribil sa ajungi sa gandesti rau despre un om care ti-a fost aproape la un moment dat.. Din acest motiv ma rog Sfantului Nectarie sa ma ajute sa ma linistesc , sa imi gasesc pacea si linistea sufletului, sa-i respect asa cum merita si sa le arat recunostinta cuvenita..Ajuta-ma Doamne .
    Revin cand imi gasesc noi cuvinte pentru a descrie starea in care ma aflu. Acum nu mai pot continua.

    Toate cele bune!
    Lum

    Reply
  41. Eu , eu insumi si eu .

    Am revenit! Ieri va povesteam cateva lucruri din viata mea cu credinta ca totusi voi fii bine, voi gandi bine iar sufletul imi va fii linistit. Dupa ce in cursul zilei de ieri m-am rugat Sfantului Nectarie si Bunului Dumnezeu sa ne ajute, aseara am primit o veste extraordinar de buna…Nu imi venea sa cred..Pana nu mai ieri vedeam viitorul cam sumbru, cam greu , lucruri grele ne asteptau, insa de aseara parca totul a capatat alt sens. Stiu ca tot acest ajutor a venit de la Sfantul Nectarie si pentru asta vreau sa-i multumesc din tot sufletul si sa-i promit ca tot timpul voi impartasii cu restul minunile pe care le face catre noi. Multumesc Sfinte Nectarie pentru toate lucrurile bune pe care ni le oferi si iarta-ne pe noi pacatosii pentru toate lucrurile pe care le savarsim cu gand rau.
    Comparativ cu starea de ieri, azi am parca mai mare incredere in mine, in sufletul meu.

    Legat de partea cu nasii, ieri am interactionat putin, bineinteles ca pe moment mi s-a parut ca au facut cateva lucruri aiurea, insa am incercat sa ma pun in locul lor, am incercat sa le caut o justificare a faptelor lor, am incercat sa nu uit ca inainte de tot in cel mai important moment al vietii noastre de cuplu, a inceputului familiei noastre, ei au fost acolo vegheandu-ne drumul, indrumandu-ne pasii catre o cale lumininata, plina de dragoste, respect intelegere. Am sa incerc zi de zi sa nu uit acest lucru si poate ca va fii altfel.

    Inchei prin a spune Doamne Ajuta si nu uitati sa va rugatii zi de zi, in orice moment cineva ne asculta rugile!
    Multumesc Sfinte Nectarie pentru toata bunatatea ta!

    Toate cele bune!
    Lum

    Reply
  42. mioara

    MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICII DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. ACUM 3 SAPTAMANI M-AM OPERAT SI MA DUREA MANA FOARTE TARE SI IN URECHEA DREAPTA DADEA SA-MI IASA CEVA. M-AM RUGAT SF. NECTARIE SI LUI MAICA DOMNULUI , AM CITIT ACATISTUL SF. NECTARIE SI ACATISTUL MAICII DOMNULUI GRABNICA AJUTATOARE,M-AM UNS CU MIR DE LA SF. NECTARIE SI MANA MA MAI DOARE PUTIN IAR URECHEA NICI VORBA. ACUM ASTEPT SI REZULTATUL LA ANALIZA, L-AM RUGAT PE SF. NECTARIE SA AIBA GRIJA SI SA FACA O MINUNE SI PENTRU MINE SA-MI IASA BINE REZULTATUL LA ANALIZA SI SUNT CONVINSA CA O VA FACE. IMI PARE RAU CA NU AM AUZIT DE EL INAINTE DE OPERATIE, PENTRU CA SUNT CONVINSA CA NU AS MAI FI TRECUT PRIN ASTA. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI PUTEREA LUI ESTE MARE. MULTUMESC SF.NECTARIE,SF. FECIOARE,DOMNULUI DUMNEZEULUI SI MANTUITORULUI IISUS HRISTOS !

    Reply
  43. Eu , eu insumi si eu .

    Revin cu multumiri Sfantului Nectarie pentru ca m-a ajutat sa pot imparti ieri, ca mi-a aratat calea cea dreapta. Multumesc Sinte Nectarie pentru sperantele care le are sotul meu sa iti pastreze locul de munca in continuare. Multumesc din sulfet Sfinte Nectarie. Doamne ajuta !
    Nu in ultimul rand vreau sa va rog sa va rugati pentru un bebelus Marian care e in grea suferinta in acest moment, pentru Andreea bolnava care astepta zilele astea rezultatele unor teste si pentru sanatatea Mihaelei Teodora. Ajuta-i Doamne Dumnezeule si Sfinte Nectarie si da-le lor sanatare si liniste sufleteasca.

    Doamne ajuta !

    Reply
  44. O promisiune incalcata

    Incepusem sa citesc zi de zi acatistul, imi incepeam dimineti cu o candeluta aprinsa langa icoana spunand rugaciunile…Citeam cele 2 acatiste ale Sfantului Nectarie zii de zii. Lucrurile bune nu am incetat sa apara. Unul dupa altul, viata era mai linistita, mai senina, primeam vesti bune de peste tot…Eram multumita…Pana intr-o zi cand nu am mai citit. De prea mare comoditate, de prea mare lene, mi-am spus in gand lasa ca azi citesc doar un acatist nu pe amandoua, ca doar daca e sa ma ajute ma ajuta si cu un singur acatist citit. A doua zi nu am mai citit nici macar unul…a treia zi nici rugaciunea de dimineata nu am mai facut-o…Si totul a inceput sa se schimbe..vesti rele una dupa alta, parca nu se mai termina. Si toate astea pentru ca mi-am incalcat promisiunea facuta. M-am rugat sa invat sa ma rog. Am invatat…si cand am invatat ce am facut? Nu am mai continuat, crezand ca dupa 3 zile de rugaciuni totul mi se cuvine si viata mea e roz. Am gresit. Acum ma rog iar, insa gandul imi fuge departe. Sper sa ma adun, sa reusesc. Am luat-o de la capat cu vechile mele obiceiuri: purtatul de grija altora, barfa, rautatea, lenea de a spune sau a citi macar o rugaciune…Ajuta-ma Doamne ! Iarta-ma Doamne pentru tot ce am facut! Sfinte Nectarie nu uita de mine pacatoasa.

    Reply
  45. Eu , eu insumi si eu .

    M-am rugat Sfantului Nectarie pentru tata sa il ajute sa obtina un credit pentru a-si cumpara un lucru de care avea foarte mare nevoie. Si Dumnezeu si Sfantul Nectarie mi-a ascultat ruga si l-au ajutat! Multumesc din tot sufletul Doamne, Multumesc din tot sufletul Sfinte Nectarie! Doamne ajuta !
    Multumesc Sfinte Nectarie si pentru ca l-ai ajutat pe sotul meu sa isi pastreze locul de munca! Rugati-va Sfantului Nectarie si o sa vedeti ca totul va fi bine.

    Doamne ajuta!

    Reply
  46. Simona

    Da-mi Sfinte puterea si cuvintele necesare ca sa pot sa-mi iau ramas bun de la colegii mei asa cum se cuvine.
    Te rog din suflet,
    Simona

    Reply
  47. mioara

    MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICA DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI IN EI PUTEREA LOR ESTE MARE .CREDE-TI IN EL, CITITI ACATISTUL UNGETI-VA CU MIR SI NU VETI RAMANE NE AJUTATI. DOAMNE AJUTA !

    Reply
  48. simona

    Iti multumesc Sfinte Nectarie!!! Esti singurul meu ajutor. Stiu ca si de aceasta data ma vei ajuta asa cum m-ai ajutat mereu. Te rog ajut-o pe prietena mea Sanda sa se faca bine
    Doamne Ajuta!!!
    Simona

    Reply
  49. anca

    Iti multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie,Mare Facatorule de Minuni…Am aflat de Sf.Nectarie in urma cu o luna de zile si deja rugaciunile incep a-mi fi ascultate.Am ajuns si la Biserica Radu-Voda din Bucuresti,la Sf.Moaste,am luat sfintit si o icoana cu Sf.Nectarie si citesc acatistul in fiecare zi.Multumesc Sf.Nectarie ca ne asculta rugaciunile si rugati-va ca Sf va asculta intotdeanua…Multumesc,Sfinte Ierarhe Nectarie,nou doctor fara de arginti…

    Reply
  50. Eu , eu insumi si eu .

    Multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul pe care ni l-ai dat. In urma cu o luna viata noastra este plina de greutati, necazuri ingrijorari. Am inceput sa ma rog Sfantului, sa aprind o candela Sfantului si incet incet totul parca a inceput sa prinda contur. Acum sotul meu are de munca, mi-a gasit si mie, sper sa trec cu bine de perioada de proba 🙂 ( sunt sigura ca Sfantul Nectarie ma va ajuta ), tatal meu a reusit sa realizeze ce isi propusese, fratelui meu i sa intrezaresc anumite posibilitati de a-si gasi un loc de munca. Totul , dar absolut totul incepe sa aiba un sens, Un sens bun, linistit, plin de lucruri impresionante. Nu conteniti sa va rugati Sfantului, Maicii Domnului , Bunului Dumnezeu si tuturor Sfintilor. Sigur viata voastra o sa fie mai frumoasa, mai usoara, mai plina de lucruri bune. Faceti asta din tot sufletul, sincer cat puteti voi cum puteti voi. Nu e nevoie de sute de rugaciuni, de sute de matanii si mii de inchinaciuni . Dumnezeu ne vede pe fiecare acolo unde suntem, cu bunele si relele noastre. Important e sa credeti din tot sufletul in ajutorul lor si sa fiti mai buni. Cu voi, cu ei, cu restul.

    Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa.

    Reply
  51. Simona

    Te rog din suflet Sfinte Nectarie ajut-o pe mami sa-si gaseasca un serviciu in Romania, ca sa nu mai fie nevoita sa se duca in alta tara.
    Stiu ca esti alaturea de noi, chiar daca nu merit asta.
    Iti multumesc din suflet!!!
    Cu drag,
    Simona

    Reply
    1. Theodora Post author

      Simona, sunt alături de tine şi, cu mine, şi cei care citesc acest blog. Ai încercat să vorbeşti cu mama ta, să-i spui că este mai important pentru tine – si cred ca si pentru ea- să fie alături de tine? Mai bine să trăiţi mai modest, dar să fiţi alături în bucurii şi în necazuri, să vă sprijiniţi una pe alta. Timpul trece asa de repede…. Să ne bucurăm unii de alţii!
      Te rugăm şi noi, Sfinte Nectarie, ajut-o pe mama Simonei să înţeleagă care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru sufletul ei.

      Reply
  52. lucia TM

    Pentru mama Simonei si pentru Simona, sa fie impreuna la bine si la greu, aici in tara noastra, rogu-te Sfinte Nectarie asculta si rugamintea Simonei.
    Eu,Sfinte Nectarie iti aduc inchinaciune, multumire pentru tot ceea ce-mi dai in fiecare zi- mie si familiei mele, pentru ocrotirea de care am nevoie si o simt in permanenta.

    Reply
  53. Simona

    Dragele mele Theodora si Lucia TM va multumesc din suflet, dar cred ca nu m-am exprimat foarte bine in msj respectiv.
    Vroiam sa-l rog pe Sfantul Nectarie sa o ajute pe mama sa-si gaseasca un loc de munca in Romania pentru ca a suferit mult aici in strainatate unde sunt si eu( din pacate in strainatate nu-i tocmai usor , mai ales daca esti singur/a). Din fericire eu aici nu sunt singura, sunt cu prietenul meu si nu simt dorul de tara, singuratatea asa cum a simtit-o ea. De asta vrea( si vreau si eu) neaparat sa-si gaseasca ceva in tara de munca, ca daca nu va trebui sa vina inapoi in Anglia.
    Va rog sa ma scuzati daca nu am fost tare explicita in ultimul msj. Va rog din suflet sa ma iertati.
    Acuma vreau sa va marturisesc ca Sfantul chiar a facut o minune. Aici in Anglia am fost data afara de la servici( pe moti ca nu eram angajata direct de companie, ci eram printr-o agentie) si chair in perioada aceea am si facut chest infection de care credeam ca nu mai scap niciodata. Dar rugandu-ma Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Maxim Grecu asa cum am stiut eu, cu, cuvinte simple dar din inima, minunea nu a incetat sa apara: m-am vindecat pot zice eu complet de infectie, cei de la fostul servici de unde am fost data afara m-au sunat ca ma vor inapoi, am mai primit un raspuns si de la un job destul de bun. Acuma ii rog pe Sfintii mei dragi sa-mi lumineze mintea si gandurile pentru a face o alegere cat mai buna.
    Va multumesc din suflet si Sfintii Nectarie, Fanurie, Maxim Grecul si Ioan Rusul sa fie alaturea de voi si de familile voastre.
    Cu drag,
    Simona

    Reply
  54. ada

    Am suferit de atacuri de panica si stare de anxietate timp de multe luni, cu toate astea am refuzat sa iau pastile. Doar ca starile cresteau si cresteau si dintr-o persoana plina de viata ma transformau intr-o sclava a lor. Dar intr-o zi am gasit acatistul din intamplare pe internet sau cum imi place mie sa zic Sfantul m-a gasit pe mine…am inceput sa il citesc si nu au trecut 2 luni ca eram vindecata. Nu imi vine sa cred ca sunt deja 4 luni de cand nu am mai avut nicio astfel de stare. Iti multumesc Sf.Nectarie

    Reply
  55. Simona

    Doamne mare e puterea Ta, a Sfantului Nectarie, a Sfantului Fanurie, a Sfantului Maxim Grecul, a Sfantului Ioan Rusul. Toate cererile mele mi s-au implinit mai repede sau mai tarziu.
    Va multumesc din suflet!!! N am cuvinte cat de mare este puterea Ta.
    Cu drag,
    Simona

    Reply
  56. Theodora Post author

    Slava lui Dumnezeu pentru minunile lucrate prin Sfintii Sai!

    Ma bucur din toata inima pentru tine, sora Cristiana, sa-ti dea Domnul un copil sanatos, sa va bucurati de el si el de voi!
    Pocainta si rugaciunea pot schimba radical viata noastra, cu ajutorul Sfintilor si ingerilor Domnului care mereu sunt langa noi si ne sar in ajutor.

    Te rog insa sa nu te mai joci cu ghicitul, nu e deloc o gluma. Paianjenul acela s-o fi luat de afara ori de la praf. Sa nu-i mahnim pe Sfinti cu superstitiile noastre…

    Reply
  57. OLGA

    vreau sa va spun si eu minunea mea, cum s-a milostivit Sfintul Nectarie cu mine cea mai mare pacatoasa:Sunt peste hotarele tarii impreuna cu sora mea si imi doream sa imi schimb foarte mult postul de munca si ca si sora mea sa isi gaseasca ceva de lucru ca si ea avea foarte putin,doamna unde lucrasem la moment mia redus orele de munca,respectiv primeam si mai putini bani,si nu ma prea avea la inima si de multe ori plingeam,,am gasit intimplator pe net despre veata Sfintului Nectarie si foarte mult ma impresionat, am inceput si eu sa citesc acatistu sfintului in fiecare seara,mai citisem pina atunci si alti sfinti dar Sfintul Nectarie ma impresionat pina la lacrimi mai cu seama cum unii oamenii il visau pe Sfint si imi ziceam in gindul meu oare o sa visez si eu vre-o data pe Sfintul Nectarie imi doream foarte mult,dar ziceam in mintea mea ca Sfintul Nectarie vine la oamenii credinciosi nu de alt de mine pacatoasa,asa ca dupa ce am citit aproximativ doua aproape trei saptamini lam visat intr-o noapte pe Sf Nectarie vreau sa mentionez ca veata peste hotare este foarte grea si imi era foarte greu :Am visat cum fugeam si plingeam,si cum asa fugeam am intrat intr-o biserica si tot fugind mergeam inainte si miam zis atunci in gindul meu ca eu sunt tare pacatoasa si trebuie sa ies mai cu seama ca de cind incepusem sa citesc acatistu imi veneau tot felul de nebunii si ginduri urite si imi parea foarte rau nu erau cu voea mea si respectiv cu gindu asta miam zis sa ies din biserica pentru ca sunt o pacatoasa si mam intors fugind cind aproape sa ies pe usa parca am vazut o statue alba era Sfintul Nectarie si am zis in gindu meu sa sarut macar aceasta sfinta lucrare sa nu ies din biserica ca o netrebnica si cind am vrut sa sarut Sfintul Nectarie ma tras asa la el si mia pus mina pe cap si mia zis DEPARTEAZAI DOAMNE TOATE NECAZURILE a mai zis ceva dar nu imi amintesc si mam trezit,si iam povestit surorei mele;vreau sa mentionez ca pina atunci nnimic nu imi gaseam de lucru unde ma duceam ba ca nu ea placut de mine ba ca una alta si numai asa probleme de genul asta si aproape trecuse un an de cind tot imi cautam nu mai aveam speranta,lucram la ore de menaj si imi era si greu trebuea sa merg dintr-un capat al orasului pina in celalalt pentru niste ore,imi ziceam in mintea mea ce ar fi sa imi gasesc si eu un lucru cum aveau majoritatea doamnelor de pe aici un lucru intr-o casa de dimineata pina seara si sa primesc o suma anumita cum aveau toti,A doua zi ma sunat verisoara mea si mia spus ca a gasit un lucru intocmai cum imi dorisem eu sa lucrez nu imi venea sa cred ,ne-am dus sa ne intelegem cu lucru chiar a doua zi doamna respectiva ea spus verisoarei mele ca ea placut de mine si este de acord sa ma ea la lucru,tot in acea zi ma suna o cunostinta si ma intreaba daca sora mea sia gasit de lucru respectiv mia dat o doamna ce avea nevoie de munca,nustiu cum a facut Sfintul Nectarie ca intocmai sa comple

    Reply
  58. Andreea

    Vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie ca m-a ajutat si a fost langa mine in cele mai grele momente ale vietii mele, ii multumesc ca S-a rugat pentru mine pacatoasa Bunului Dumnezeu si Fecioarei Maria, ca m-a ajutat sa ies dintr-o problema care parea fara sfarsit , a fost langa mine, m-a ajutat mereu. m-a calauzit, mi-a deschis ochii sa vad ce este bine si ce este rau, m-a ajuta sa-mi indrept greselile, m-a adus mai aproape de biserica de El, de Bunul Dumnezeu, Fecioara Maria si de toti Sfintii. Le MULTUMESC Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf Nectarie pentru ca au avut grija de mine, m-au ferit de rau si ca mi-au dat o lectie importanta. DACA AI RABDARE SI TE ROGI CU MULTA CREDINTA SI NICIODATA NU-TI PIERZI SPERANTA ATUNCI VINE AJUTORUL, DOAR ATUNCI CAND AI SPERANTA IN BUNUL DUMNEZEU SI CREDINTA , DUMNEZEU ITI ASCULTA RUGA SI NICIODATA NU TE VA ABANDONA. VA FI MEREU LANGA TINE SI TE VA PAZI CLIPA DE CLIPA. CEL MA BUN MEDICAMENT PENTRU AJUTOR SUNT CREDINTA SI IUBIREA.

    Reply
  59. anda

    pe mine sfantul m-a ajutat enorm de mult: m-a vidnecat de anxietate care era prezenta in viata mea de luni bune si acum, dupa multe rugaciuni mi-a indeplinit cea mai mare dorinta: aceea de a-mi intemeia o familie, deoarece am intalnit un baiat foarte bun care la scurt timp dupa ce am devenit priteteni m-a cerut de nevasta! multumesc Sfantului Nectarie!

    Reply
  60. elena

    Sint straina intre straini.Acu ceva timp m-am maritat ,fara voia parintilor ,in tara straina.La inceput mi sa parut o gluma.Dar timpul a trecut.Am indurat multe greutati .Mi-a fost foarte greu.Tocmai atunci am inteles cit de rai sunt strainii.De la nimeni n-am auzit o vorba buna(rudele sotului umblau numai cu minciuni si birfe).Cu parintii mei ma auzeam rar(eu si ei avind o situatie mai modesta).Nu ma puteau mingaia macar cu o vorba buna.De cite ori aveam un necaz ma linisteam singura,ma alinam singura spunindu-mi ca o sa fie bine.Cind am ramas insarcinata cu primul copil am inteles pe deplin gravitatea situatiei in care ma aflam.Am inceput sa citesc rugaciuni.Intr-o seara am visat cum un glas de femeie i-mi spunea sa citesc Briul Maicii Domnului(eu nu stiam de existenta a asa ceva).L-am cautat si l-am citit.Incet ,incet viata mea sa mai linistit .Acu citeva luni din intimplare l-am descoperit pe sf Nectarie.De cite ori ma rog si-i cer ceva nu intirzie sa ma ajute.Tare as vrea sa ajung la moastele sfintului sa pun un pomelnic cu familia mea(ca sa ne indrepte pe calea cea buna, sa ne ocroteasca de vrajmasi,sa fim sanatosi si sa gaseasca sotul meu lucrari tot timpul) si sa iau putin ulei sfintit de la candela sfintului,dar deocamdata acest lucru este aproape imposibil. Doamne ajuta!!!

    Reply
  61. andreea

    Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie ca m-a ajutat azi la spital. M-am rugat mult. Din fericire analizele tatalui meu au iesit destul de bune. Am promis Sfantului ca o sa impartasesc si aici ca el ne asculta si ne ajuta, si ii multumesc pentru asta. Multumesc din suflet bunului Dumnezeu ca m-a ajutat! O sa ma rog in continuare, si stiu ca bunul Dumnezeu ne ajuta. Insa eu de multe ori doar cer, cer si uit sa mai si multumesc. Multumesc!

    Reply
  62. lacramioara

    SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOTI SFINTII PE CARE NI I-A DARUIT.SLAVA SFANTULUI NECTARIE PENTRU DRAGOSTEA SI GRIJA CE NE-O POARTA.VREAU SA II MULTUMESC SFANTULUI PENTRU TOATA OCROTIREA SI SPRIJINUL PE CARE LE SIMT CLIPA DE CLIPA.VREAU SA II ROG PE TOTI CEI CARE SE SIMT DEZNADAJDUITI SA ISI PUNA TOATA SPERANTA IN SFANTUL NECTARIE CACI INDATA VOR SIMTI BINECUVANTAREA LUI..DUMNEZEU SA NE AJUTE PE TOTI SI SA NE INTAREASCA IN CREDINTA ORTODOXA.

    Reply
  63. lacramioara

    Slava lui Dumnezeu pentru multimea de sfinti pe care ni i-.a daruit.Slava Sfantului Nectarie pentru dragostea Sa nemasurata fata de noi.Vreau sa rog pe toti cei care se simt deznadajduiti sa isi puna toata speranta in acest sfant minunat.Oameni buni, minunile exista. Trebuie doar sa credem.Dumnezeu sa se pogoare asupra noastra a tuturor si sa ne intareasca in credinta ortodoxa.Doamne ajuta

    Reply
  64. elena

    Putine sunt cuvintele din lumea asta pentru a aduce lauda Bunului Dumnezeu.Cita grija are El de noi prin ajutorul Sfintilor Sai cei atit de grabnic ajutatori.Pentru tot ii multumesc, pentru bune, pentru rele.Pentru ca m-a facut atit de fericita si m-a lasat sa-L descoper.Multumesc tie ,Sf Nectarie, ca ai aparut in viata mea,ca ai grija ,ca un parinte,de mine si familia mea. Slavit Esti Doamne intru sfintii tai.

    Reply
  65. Anca

    In momentul asta ma simt fara nici o speranta. Am pierdut pe cineva drag, pe care chiar il iubeam si nu am stiut sa-i arat cand a trebuit, am gresit, poate nu am stiut sa pretuiesc ce am avut, sau poate nu a fost el persoana potrivita pentru mine, sau eu pentru el, asta incerc sa inteleg. Acum simt ca e prea tarziu pentru inca o sansa de la Dumnezeu! Cu toate astea vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie ca a fost langa mine cand am avut nevoie, chiar zilele trecute am avut niste examene importante si am trecut cu bine. Daca o persoana cu suflet bun ar putea sa imi dea si mie macar putin mir de la Sfantul as fi cea mai bucuroasa, as vrea pentru tata care are o problema la ochi, nu e el chiar asa credincios, dar vreau sa-i demonstrez ca trebuie sa creada, si probabil prima data o sa rada de mine daca ii dau mir, dar macar vreau sa incerc sa-i impartasesc din credinta mea. Va rog din toata inimia! Va rog sa imi trimiteti un raspuns pe bestanca_16@yahoo.com Doamne ajuta!!

    Reply
  66. Mihaela

    Mie mi place sa cred ca Sfantul Nectarie m-a gasit el pe mine si nu eu pe el. Ma aflam intr-o perioada urata a vietii mele, eram disperata nu stiam incotro sa ma indrept, ce sa fac. Eram terminata psihic, am slabit vreo 10 kilograme si asta in cam 2 luni nu ma mai puteam concentra pe absolut nimic numai la problema mea ma gandeam. Nu gaseam absolut nici o rezolvare, plangeam incontinuu, ce mai eram o epava. Si intr-o zi nu stiu de unde mi-am amintit ca mama imi vorbise candva de un anume Sfant si apoi mi-am amintit ca avea si un acatist al acestui Sfant si ca el era grabnic ajutator si ca nu trece cu vederea oricine ai fi. Apoi mi-am dat seama ca este vorba despre acelasi Sfant despre care citesc destul de des din ziarul meu de suflet “Formula AS”. Era desigur vorba despre Sfantul Nectarie. Mi-am zis ca trebuie neaparat sa fac rost de Acatistul sau, insa, mi-a luat destul de mult. Am tot amanat pana cand intr-o zi la Mitropolie fiind l-am cumparat stiind ca a doua zi voi pleca din oras si ca voi avea timp sa-l citesc in liniste. Ce sa va zic, mi-a schimbat viata. Inca din prima zi de cand am inceput sa-l citesc m-a linistit, m-am simtit mai calma si mi-am recapatat puterea de concentrare. Nu-mi venea sa cred, de fapt nu realizam de ce sunt asa calma. Am citit Acatistul si inca il citesc in fiecare zi desi a trecut o luna si ceva. Am sa continui sa-l citesc cu placere. M-a ajutat enorm de mult acest Sfant. Am cumparat si Paraclisul pe care il citesc impreuna cu Acatistul in fiecare zi aproape si mi-am cumparat si Acatistul Sf Maici Grabnica ajutatoare. Sfantul Nectarie a reusit sa ma scoata usurel din prapastie si desi inca ma lupt cu depresia cred ca voi reusi in cele din urma sa o birui. Am momente cand ma gandesc ca poate rugaciunea mea este insignifianta dar Sfantul imi arata ca nu este asa. Chiar intr-o seara ma gandeam ca tare mi-as dori sa ajung si eu la moastele lui dar nu credeam ca se gasesc in Iasi. Imediat dupa ce m-am gandit la asta am intrat pe o pagina de internet unde chiar asta scria ca se gasesc moastele Sfantului Nectarie la Biserica din cartierul Alexandru. M-am dus acolo in urmatoarele zile si de atunci ma duc atunci cand pot, nu conteaza in ce zi si ma rog la moastele lui. Imi dau lacrimile de fiecare data cand ma rog la Sfant. Pur si simplu ma emotioneaza atat de tare incat plang fara sa vreau si apoi ma cuprinde o stare de liniste. Ce sa zic Sfantul Nectarie m-a ajutat si ma ajuta in continuare, este Sfantul meu de suflet si are grija de mine. Ii multumesc extraordinar de mult si sa va ajute si voua ! Slava Domnului, Sfantului Nectarie si Maicii Domnului !

    Reply
  67. ada

    Ii multumesc Sf. Nectarie ptr ca atunci cand a fost momentul mi-a trimis in viata mea pe acela care urma sa-mi devina sot! Acum avem o familie minunata, asa cum m-am rugat mereu! rugati-va lui si va veni grabnic in ajutorul acelora care au nevoie!

    Reply
  68. daniela ionita

    Marturie de suflet
    Am inceput sa merg la biserica pe la varsta de 13 ani, cand incepusem sa-mi pun tot felul de intrebari, in special legate de crearea universului. Dar pe Dumnezeu L-am cunoscut cu adevarat abia peste 20 de ani.
    M-am nascut cu o boala autoimuna incurabila si am fost mereu un copil bolnavicios. Dupa ce am terminat facultatea, am apucat sa lucrez trei ani, dupa care starea de sanatate s-a inrautatit. Dupa cativa ani de suferinta, tratamente si diagnostice gresite, aflam cu o stupoare greu de exprimat in cuvinte ca aveam deja o a doua boala incurabila. Din cauza primei boli, am primit destul de greu tratamentul chimeoterapeutic. In tot acest timp, muream putin cate putin, dar sufletul meu era deja impietrit. (Nepasarea, aroganta, absurdul si umilintele traite in spital, au avut un rol destul de greu in starea mea.) Cand am incheiat cu bine toate etapele tratamentului, atinsesem un grad de indiferenta la fel de greu de redat in cuvinte ca si suferinta fizica anterioara. Stiind ca nu voi avea niciodata sansa unei vieti normale, am alunecat incet din indiferenta spre confuzie, carteala si in final spre pacat, stare care a culminat cand eu implineam 33 de ani… Si tot atunci mama afla de parintele Arsenia Boca, in timp ce eu, anuntandu-mi o prietena ca vreu sa merg la Bucuressti, aflam de Sfantul Nectarie. In ziua cand am ajuns la Manastirea Radu Voda, sufletul meu s-a cutremurat. Nu am putut iesi din biserica pana nu m-am marturisit. Povara pacatelor si a prabusirii ma apasau si ma chinuiau mai rau decat durerea bolilor trupesti, dar ani de zile nu am putut sa-mi plec genunchii la spovedanie. Ce s-a intamplat acolo, imi depaseste orice posibilitate de explicatie. M-am despartit cu greu de sfintele moaste si de atunci, cand vin in capitala, indiferent de starea mea, merg si-l vizitez pe Sfant. Apoi, m-am apropiat cu sfiala de vechile carti de rugaciune si in scurt timp, simteam si vedeam schimbari mici dar greu de explicat in logica umana. In anul urmator, printr-un parcurs halucinant si posibil doar cu ajutorul Sfantului, ajungeam in Grecia, la Manastirea din insula Eghina. Dupa ce m-am intors de acolo, problemele de sanatate s-au inmultit, dar acum le duc pe toate in alt fel. Am langa mine multimea de Sfinti (pe care eu ii numesc Sfintii mei rugatori), pe care i-am cunoscut sau i-am redescoperit de cand Sfantul Nectarie m-a trezit la viata. Le-am incredintat lor durerile, suferinta si lipsurile mele, cerandu-le doar sa mijloceasca pentru mine in fata Tronului Ceresc iertare de pacate si intarirea credintei, sperand ca intr-o zi voi putea sa-mi indrept cu smerenie gandul si rugaciunea si spre Maica Domnului si Mantuitorul Hristos spre care inca nici nu indraznesc sa-mi ridic ochii. Sunt inca la inceput de drum. Privesc cu tristete si durere spre anii pierduti in ratacirea mirajului lumii care nu mi-a oferit decat libertatea pacatului, dar cu nadejde si bucurie spre Biserica luptatoarea si cea biruitoarea unde sufletul meu si-a recunoscut casa si tanjeste sa ajunga. Nu voi avea nicicand cuvinte sau fapte sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ca a intrat si in viata unei pacatoase ca mine, doar ma rog ca milostivirea si iubirea lui Dumnezeu pentru oameni sa lasa cat mai multi Sfinti sa intre in vietile noastre si sa ne aduca pe drumul cu sens unic al ortodoxiei la capatul caruia ne astepta Insusi Mantuitorul Iisus Hristos, Cel care este Adevarul, Calea si Viata noastra.

    Reply
    1. Theodora Post author

      Frumoasă mărturie, Daniela. Să te ajute bunul Dumnezeu să capeţi puterea harului şi a voinţei celei bune, ca să pui în faptă credinţa. Nu trebuie să eziţi să te închini Maicii Domnului. Însuşi Sfântul Nectarie o făcea cu multă iubire, închinându-i neasemuite imnuri ca acesta. Nimic nu se compară cu dulceaţa darurilor Sfintei Fecioare. Ea este grabnic ajutătoare, luminătoare şi fără măsură în dărnicie.

      Reply
  69. ioana

    Citesc acatistul Sf Nectarie de doar 5 zile.Dimineata primul acatist si seara al doilea.Pe langa acestea zilnic, acatistul Sf Nicolae si a Marelui Mucenic Mina.Ma rog lor si bunului Dumnezeu sa=mi restabileasca familia sa-mi vindece neputintele trupului si sa ne binecuvanteze casa cu un copilas.Sotul meu m-a parasit pentru ca nu pot sa fac copii sau poate asta era unul din motive in depresia in care se aflasi el.Nu am mai vorbit deloc, nici macar la telefon de o luna dar nici divort nu a intentat si nici hainele nu mi le-a trimis.Plang in fiecre zi disperata si singura mea nadejde este in bunul Dumnezeu si cei trei sfinti.Ajutati/ma va rog.Cred in D-zeu si in puterea lui si in minunile savarsite de Sf Nectarie, Mina si Nicolae.Ce sa mai fac in plus?

    Reply
  70. Andreea

    Buna ziua tuturor! Am citit cele scrise de voi aici si am ramas impresionata de cele traite de voi, si de modul vostru de a fi.

    Acum sa va spun si ce ma framanta pe mine, pentru ca ma confrunt de ceva timp cu un sentiment puternic de deznadejde, frica, panica, si nu stiu ce sa mai fac pentru a iesi din aceasta stare ciudata. Dupa cum va spuneam, nu reusesc sa nu ma mai gandesc la boala, sa imi fie frica de ea. Am devenit foarte speriata de existenta alunitelor si petelor de pe corp, si ma gandesc cu groaza la cancer, ba inca as spune ca rau am facut si citind tot felul de informatii despre aceasta boala, si mai si aud mereu de tot felul de cazuri de oameni diagnosticati cu aceasta boala.

    Incerc si eu sa ma rog, dar la cat sunt de pacatoasa si de nevrednica, mereu cad in aceasta stare, si chiar daca mai reusesc sa ma implic in activitatile cotidiene, revin foarte usor la ea.

    De aceea va rog mult sa va rugati pentru mine, atat cat aveti timp….eu fiind Andreea.

    O minune a Sfantului Nectarie s-a intamplat in viata mea, atunci cand m-am speriat foarte tare vazand-o pe fetita mea ca a tremurat cateva secunde. In acea sperietura, m-am apucat sa citesc Paraclisul Sf. Nectarie cu lacrimi…si a 2 a zi, la controlul dr, am aflat ca fetita ar fi bine, si ca nu am avea motive de ingrijorare. Multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie pentru ajutorul oferit!!!

    Doamne ajuta si nu ma uitati!

    Reply
  71. lacramioara

    Am dat din intimplare pe net peste acest minunat SFINT PARINTE NECTARIE ,am inceput sa citesc cu mare drag despre viata lui. si ACATISTUL SFINTULUI NECTARIE ,tin sa va spun ca din prima zi simt ca este alaturi de mine, de familia mea, ca ma vegheaza si cred cu tarie in minunile sfintului!

    Reply
  72. DANIELA

    MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU, DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, MAICII DOMNULUI, SFANTULUI PARINTE NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR PENTRU TOT AJUTORUL DAT MIE SI FAMILIEI MELE.
    DRAGI FRATI SI SURORI IN CREDINTA ORTODOXA, VA ROG DIN TOT SUFLETUL SI DIN TOATA INIMA SA NE UNIM IN RUGACIUNE SI SA-L RUGAM PE BUNUL NOSTRU SFÂNT NECTARIE – MARE SI GRABNIC AJUTATOR- SA MIJLOCEASCA LA BUNUL DUMNEZEU SA-I DARUIASCA SANATATE SUFLETEASCA SI TRUPEASCA DOAMNEI ELENA, CARE TRECE PRINTR-O GREA SUFERINTA. SUNTEM IN POSTUL NASTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SI CEL MAI FRUMOS DAR ESTE SA NE RUGAM PENTRU CEI CARE SE AFLA IN SUFERINTA.
    MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL SI TOATA INIMA PENTRU AJUTORUL VOSTRU SI BUNUL DUMNEZEU SA VA DARUIASCA TOT CE STIE EL CA VA TREBUIE SI VA ESTE DE FOLOS.
    BUCURA-TE, SFINTE PARINTE NECTARIE!
    DOAMNE, AJUTA! SI O ZI BINECUVANTATA!

    Reply
  73. Elena S

    Si mie mi-a ajutat SF NEctarie.M-am rugat sa-mi daruiasca un loc de munca si sa-mi iau licenta.De 6 luni,multumita LUi sunt la serviciu,licenta am luat-o in 2008.Acum am alta problema.De ceva vreme m-am certat cu iubitul meu.Ma rog sa se faca voia Domnului,si Sf Nectarie sa ma ajute.Eu mi-as dori sa ne impacam,dar faca-se Voia Domnului.
    Multumesc din toata inima SF Nectarie pt ajutor si rugati-va ca ajutorul nu intarzie sa apara!

    Reply
  74. ........

    da cu adevarat sfintul nectarie face minuni ma ajutat si pe mine ft mult si ma rog sa ma ajute …aveam dureri insuportabile si cum am inceput a citi acateistul sfintului nectarie am simntit o usurare si mea luat durerile….

    Reply
  75. gabriela

    Ma numesc Gabriela P. ,sunt din judetul Salaj si astazi m-am hotarat cu tot sufletul sa scriu despre minunile facute de sfantul Nectarie in famila mea.Multi poate se intreaba cine este acest sfant? Ce face el? Eu am cunoscut acest sfant” intamplator” (nimic nu e intamplator legat de Sf. Nectarie) el stie exact unde si cand sa-si faca prezenta.
    Intr-o zi in urma cu cu ceva ani ma uitam pe internet,nici nu stiu ce cautam de fapt,pot sa va spun ca am vazut un titlu “Minunile Sf. Nectarie”.Habar nu aveam cine este acest sfant ,nu auzisem de el dar ceva m-a impins sa citesc sa citesc acest titlu.Acesta a fost momentul in care sfantul a intrat in viata mea.Am inceput sa-mi cumpar acatistele sfantului si sa ma rog lui.Eram gravida in 7 luni si urma sa sustin niste examene, pt ca asa se impune in meseria mea.Am invatat cat am putut dar parca totusi eram neincrezatoare in mine ,dar increzatoare in Sf. Nectarie.M-am prezentat la examene unde am obtinut rezultate foarte bune clasandu-ma pe locul doi.Sfantul si-a facut simtita prezenta prin subiectele pe care le-am primit,felul in care au decurs examenele,mentionez ca in toata aceasta perioada ma rugam Sfantului si Maicii Domnului , am purtat acatistele la mine iar inainte de a incepe primul examen m-am marturisit si impartasit.A sosit momentul in care a trebuit sa nasc,totul a decurs foarte usor;intr-o ora si jumatate am nascut o fetita foarte frumoasa si sanatoasa.Voiam sa fie unul dintre prenumele fetitei mele-Nectaria dar toata lumea cui ii spuneam ma privea nedumerita asa ca am renuntat din pacate.De asemenea toata perioada in care am fost insarcinata a fost una usoara pentru mine ,fara probleme .Ma rugam sfantului zilnic sau aproape zilnic .
    Sfantul si-a facut simtita prezenta in viata mea si cu alte ocazii cand mi-am rezolvat foarte usor unele probleme , poate nerealizand pe moment de unde vine ajutorul. Dupa nasterea fetitei mele ,fiind cuprinsa intru totul de ,,meseria’’de mama(desi aceasta nu-I o scuza )a urmat o perioada in care am cam uitat de sfantul Nectarie. M-am dus la 1 an si 3 luni de la nasterea fiicei mele sa-mi fac testul Papa –Nicolau iar rezultatul a fost unul nu foarte bun.De atunci ma rog foarte mult si am facut rost de mir de la moastele Sf. Nectarie de la Manastirea Radu Voda.Folosesc mir atat eu cat si pentru fiica mea si sper ca sfantul s-o ocroteasca de tot raul.Am vorbit despre acest sfant si celorlalti membrii ai familiei mele si le-am oferit acatistele Sfantului.Sfantul a facut o minune si cu mama mea care a suferit o a doua operatie aceasta din urma fiind mai reusita decat prima(pe toata perioada operatiei am citit acatistul si mama mea s-a uns cu mir inainte si dupa operatie.
    Acum astept rezultatul la testul Papa Nicolau si ma rog la sfantul Nectarie sa fie unul bun, de asemenea ma rog pentru fetita mea care are niste stari de agitatie,febra intermitenta.Imi doresc din tot sufletul ca sfantul sa intre si in viata sotului care este nedumerit fata de acest sfant.Sper ca sfantul sa ma ierte ca am intarziat sa scriu despre aceste minuni facute cu mine si familia mea.Imi doresc din tot sufletul sa-l descoperiti cat mai repede pe acest sfant si sa intre in casa voastra .

    DOAMNE, AJUTA!

    Reply
  76. Marina

    Vreau sa ma alatur si eu aici voua! L-am descoperit pe Sfantul Ierarh Nectarie,in pragul sarbatorilor pe internet! Avem nevoie de un duhovnic,un sprijin,asa l am gasit pe Sfantul Ierarh Nectarie!Cred in Dumnezeu,chiar daca pe la biserica nu prea am fost,nici cand eram in tara,dar nici aici afara,decat o singura data din 2010 de cand sunt in Italia,am fost la Biserica Sfantului Anton, care se afla la 50km de mine!Am de sustinut un examen aici in Italia,ca sa pot ajunge sa lucrez ca asistenta medicala! Este un examen nu foarte greu,dar la ei este o regula,nu se iti da examenul din prima,tin legatura cu o fata care a dat deja de 2 ori si nu a reusit,ea la randul ei,a cunoscut fete care au mai dat examenul si nu l au trecut!Citesc zilnic Acatistul Sfantului Ierarh Necatrie si de cateva zile si Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu! Ma rog Sfantului Ierarh Nectarie sa ma ajute sa trec cu bine examenul,ca pe urma sa mi gasesc un serviciu! Caut un loc de munca din ianuarie 2011,dar este din ce in ce mai greu aici in Italia! Va rog din suflet rugati-va si voi pentru mine,o voi face si eu la randul meu pentru voi! Sper ca Sfantul Ierarh Nectarie ma va ajuta si pe mine pacatoasa sa trec cu bine examenul si sa ma ajute sa mi gasesc un serviciu! Doamne ajuta!

    Reply
  77. lore

    Ma numesc Loredana. Am promis Sfantului ca am sa povestesc minunile sale. L-am cunoscut acum 1 an si jumatate, printr-o colega care mi-a vorbit de minunile pe care le face, citindu-le si ea pe internet. Am citit cu interes toate inscrisurile lasate de cei carora Sfantul Nectarie s-a aratat, ajutandu-i. L-am indragit. Dupa o vreme, mama a descoperit ca are o tumora ovariana…a fost operata de urgenta, pronosticul nefiind favorabil, in timpul operatiei m-am rugat sfantului s-o ocroteasca si sa o ajute, ceea ce s-a intamplat; dar ea, astazi face chimioterapie pentru ca cancerul s-a raspandit si la nivelul oaselor si se simte destul de rau, insa eu nu incetez sa ma rog lui cu credinta sa o ajute sa treca peste toate si sa invinga aceasta boala. Simt prezenta lui intotdeauna cand il rog, este langa noi. De cate ori mama se simte rau, se intampla ceva ciudat, soneria suna singura, deschid usa nu e nimeni vizibil, insa eu cred ca el vine.., ca nu dupa mult timp mama isi revine ca prin minune. Nu am sa incetez niciodata sa ma rog lui Dumnezeu si sfintilor lui, care ne ajuta in orice necaz si durere care o avem. De aceea, cred ca mama se va face bine cu ajutorul sfantului Nectarie, sfantului Nicolae, parintelui Arsenie Boca, si Cuvioasei Maici Nascatoare de Dumnezeu, pe care ii rog mereu sa ne ocroteasca si sa ne binecuvinteze. Le multumesc din toata inima si ii rog sa nu ne paraseasca niciodata. Doamne, pomeni-voi numele Tau in tot neamul si neamul. Am sa revin cu vesti despre mama, dar pana atunci credeti in Dumnezeu si in sfintii Lui, caci doar ei ne pot salva si aduce bucuria. Doamne, ajuta!

    Reply
  78. gabriela

    Buna seara, dragele mele!Va marturisesc ca acest inceput de an este ravasitor pt familia mea.Tocmai am aflat ca mama mea are cancer pancreatic cu metastaze hepatice.Ma rog si m-am rugat in permanenta SFANTULUI sa ne ajute sa facem ce-i mai bine in aceasta situatie si sa ne intareasca in perioada ce urmeaza.FAC APEL IAR LA CELE CARE M-AR PUTEA AJUTA CU MIR. DOAMNE, AJUTA-NE SI NE CALAUZESTE PASII!
    Adresa mea de email este: petrus_gabriela@yahoo.com

    Reply
  79. Vali

    Buna ziua
    Ma numesc Vali si sunt din Bucuresti.
    Din anul 2009 Sfantul Nectarie este Sfantul meu de suflet-sfantuletul meu drag-cum ii spun eu,an in care l-am descoperit.Eu,multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie am parintii in viata-desi batrani,am toata familia langa mine.Ca orice om am mici sau mari probleme,pe care le-am rezolvat cu ajutorul Sfantului Nectarie,prin rugaciunile pe care i le0-am adresat.
    Scriu acum aici pentru a-i multumi Sfantuletului meu drag pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat si pe care mi-l da.
    Minunile pe care le face le simt in fiecare zi-este suficient doar sa ma rog la el cu credinta.
    Am sa va relatez cum m-a ajutat saptama trecuta.Afara era o vreme de sa nu dai un caine afara,buletinele meteo nu erau bune,iar sotul meu trebuia sa plece la Deva unde este detasat cu seviciul.L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa il ajute sa ajunga cu bine,sa il pazeasca de rau si de accidente,promitandu-i in schim ca voi face cunoscut ajutorul de care am avut parte.
    Si,iata,ca sotul meu a ajuns cu bine la destinatie,ba chiar intr-un timp record.
    Multumesc Sfantul Nectarie!
    Oameni buni,sfatul meu este sa va rugati cu credinta Sfantului,si,veti primi ajutorul lui neconditionat.
    Sa va ajute Dumnezeu in tot ce faceti si doriti.

    Vali,Bucuresti

    Reply
  80. Daniela

    Da, Sfantul Nectarie este grabnic ajutator! O mare binecuvantare de la Dumnezeu, pentru cei care se roaga cu credinta!
    Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai!

    Reply
  81. carmen

    Multumesc Sf Nectarie ca l-a ajutat pe copilul meu Lucian sa treaca cu bine peste cele trei operatii. Il rog in continuare sa-l scape de toate incercarile si sa-i dea sanatate. Multumesc Sf.Nectarie

    Reply
  82. ana

    Sfantul Nectarie mi-a daruit o fetita frumoasa care ii poarta numele ( Nectaria) un nume minunat al unui sfant minunat. Tin sa scriu aceste randuri pentru voi, dragi crestini, care credeti in minuni si va spun cu mana pe inima ca Sfantul Nectarie face minuni celor care cred in el si se roaga lui. Eu spre exemplu am avut o sarcina extrauterina din care am crezut ca nu voi mai avea niciodata copii, dar, rugandu-ma neIncetat la Sfantul Nectarie, care este grabnic ajutator, mi-a aratat o minune la numai 6 luni : am ramas insarcinata . In acel moment am radiat de fericire si am facut 2 mari promisiuni : aceea ca pruncul meu va purta numele sfantului si cea de a doua de a relata minunea pe care sfantul mi-a aratat-o (vestea ca am ramas insarcinata). RUGATI-VA DIN SUFLET SI CU LACRIMI FIERBINTI LA SFANTUL NECTARIE SI ACESTA VA VENI IN AJUTORUL VOSTRU .Credeti-ma, eu sunt unul dintre aceia care a primit ajutor si care nu va inceta niciodata a spune minunile sfantului Nectarie. In prezent ma confrunt si cu o alta problema, dar, cu rabdare si smerenie am sa ma rog in continuare la sfantul Nectarie sa ma ajute si in problema pe care o am acum. Doamne, ajuta!

    Reply
  83. deea

    3 medici diferiti mi-au spus in luna a 3-a de sarcina ca bebe se va naste cu malformatii grave-sindrom down sau turner,etc-sa faca avort au zis ei.erau f siguri pe ei.m-am spovedit si m-am rugat la sf nectarie.a 2 zi eram programata la un alt echograf la o clinica privata.pe echograf nu se mai vedea absolut nimic in neregula.am nascut o fetita sanatoasa,nu cred ca a fost vb de o eroare medicala,cat mai mult de o minune.poate ca d-zeu m-a rasplatit cu o minunatie de bebe,dat fiind faptul ca la o varsta destul de frageda(am 22 ani) m-am hotarat sa am copilul chiar daca tatal ei nu a vrut-o si deocamdata o cresc singura,ceea ce ma descurc de minune.nu uitati:dumnezeu nu da mai mult decat poti duce!

    Reply
  84. elena

    Sfantul Nectarie m.a ajutat cand pierdusem aproape tot.l.am pierdut pe sotul meu care a decedat la doar 37 ani.am pierdut casa in care am locuit cu el deoareca era pe numele socrilor si unde nu a contat ca am investit in ea multi ani.Sf. nectarie M.a ajutat sa o iau de la capat impreuna cu copilul meu.Dintr.un salariu de bugetar am reusit sa.mi construiesc o casa.Inca nu am terminat.o dar pentru mine este o adevarata minune.

    Reply
  85. Silvia

    Buna
    As vrea sa ma alatur celor care se roaga Sfantului Nectarie si cred in rugaciunile Lui.
    De 4 ani incerc sa raman insarcinata,am trecut si printr-o interventie chirurgicala la ovarul drept acum un an de zile dar din pacate la intreruperea tratamentului problemele au reaparut.
    Ma rog Sfantului Nectarie sa ne binecuvanteze casa cu un copilas si am promis Sfantului ca daca va face si cu mine pacatoasa aceasta minune copilul ii va purta numele.Am inceput a face acatistul si as vrea cu nadejde sa pot sa-l citesc 40zile si poate chiar toata viata ptr ca-L simt pe Sfantul Nectarie ocrotitorul familiei noastre.
    Sper sa revin cat de curand sa dau vestea pe care o astept de 4 ani de zile.

    Reply
  86. Vali

    Buna ziua,
    sunt Vali, din Bucuresti,si revin cu unou mesaj
    Mare si grabnic ajutator este Sfantul Parinte Nectarie.Zilele trecute,cautam un document important de la serviciu,document care trebuie prelucrat si completat.Ei, bine nu-l gaseam deloc oricat si oriunde il cautam.Eram disperata…caci stiti cum este cu serviciul in ziua de astazi…Am incercat sa ma linistesc,,mi-am facut smnul Sfintei Cruci, si m-am rugat Sfantului Nectarie sa ajute sa gasesc acel document.Drept multumire pentru ajutorul sau, i-am promis ca voi scrie despre El,voi vorbi despre El(chiar zilele trecute o colega avea o stare proasta,stare pe care nu si-o putea explica-i-am dat acatistul Sfantului Nectarie sa-l citeasca).si citind Acatistul Sau, iata..Sfantuletul meu bun mi-a ajutat degraba, am gasit documentul,acum o sa-l lucrez si cu ajutorul lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie o sa fie totul bine.
    Multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutorul Tau

    Reply
  87. mariana

    L-am descoperit de curand pe Sfantul Ierarh Nectarie, de fapt El a intrat in viata mea cand aveam o mare nevoie de alinare si ajutor cand credeam ca voi muri . Am trecut printr-o perioada apasatoare si grea eram pe patul de spital dupa o operatie de conizare cand o colega de salon,o doamna mai in varsta si foarte credincioasa care avea la dansa carticele de rugaciuni printre care si acatistul Sfantului Nectarie mi la dat si mie sa il citesc si din momentul acela Sfantul a intrat in viata mea am pus acatistul pe locul dureros(la burtica)si durerea a disparut incet incet am inceput sa ma linistesc si sufleteste ,nu mai visam nici urat si totul a inceput sa fie bine .In 2saptamani am reusit si sa ajung si la Sf Manastire Radu Voda si acolo am atins Sf Moaste si am luat si Sfantul Mir de la candela Sfantului cu care mam uns aproape zilnic am luat si perinita cu Sf MIR,carticica cu acatistul pe care le port cu mine oriunde as merge de asemenea si acatistul SF Ioan Rusul.Mam rugat si am fost ajutata Sfantul a fost langa mine si nu ma lasat am trecut printr`o perioada grea,asteptarea rezultatului biopsiei imi era frica credeam ca este cancer.Venise ziua cand trebuia sa sun si sa aflu rezultatul dar…imi era frica asa ca a sunat o prietena si mama mea eu ma rugam neancetat si cu lacrimi in ochi Sfantului bun sa faca si pentru mine o minune sa imi iasa bine analiza si sa nu am cancer .SF Nectarie ma ajutat am primit vestea buna analizele au iesit bine nu era temutul cancer .Doamne Sfinte bun Nectarie Maica Domnului Doamne ISUSE HRISTOASE Sf Ioane va multumesc din toata inima mea pentru ca sunteti langa mine . DOAMNE AJUTA!

    Reply
  88. Rodica

    Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie cand aveam necazuri. Iata, astazi m-am rugat din nou la icoana sa, am citit acatisul si il rog din toata inima sa ma ajute asa cum a facut-o de fiecare data. Necazurile mele sunt mari, insa Sfantul Nectarie face minuni. Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni, ajuta-ma pe mine pacatoasa!

    Reply
  89. Mariana

    Sfantul Nectarie a intrat si in viata mea anul trecut cand aveam o problema de sanatate care genera in ceva mai grav. Nu stiam nimic despre Sf Nectarie insa am descoperit pe internet. Am citit si eu Acatistul la calculator pana cand l-am cumparat. Am citit si minunile pe care le face si m-au emotionat pana la lacrimi. A treia zi, problema mea de sanatate s-a rezolvat ca si cum nu ar fi existat. Mi-am dat seama ca a facut o minune mare si cu mine. De atunci , de fiecare data cand aveam o problema si m-am rugat chiar mergand pe strada, Sfantul Nectarie m-a ajutat imediat. Intr-adevar face mari minuni si uneori indeplineste cererile noastre imediat. Problema de sanatate de a revenit anul acesta de o intensitate mai usoara. L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ma ajute sa-mi treaca si a doua zi m-am simtit bine. Cred ca trebuie sa existe acea putere in rugaciunea catre acest Sfant bineinteles si la Maica Domnului. Daca m-am aflat intr-o stare de suparare foarte mare , m-am rugat si imediat mi-am revenit si aveam puterea sa suport orice . Acum il rog sa ma ajute sa-mi gasesc un serviciu. Multumesc Sfintului Nectarie pentru tot ajutorul neintarziat asa cum a facut-o pana acum si le doresc tuturor sa fie ajutati in toate problemele pe care le are fiecare. Ajuta-ne Sfinte Nectarie pe noi pacatosii si nu ne parasi!

    Reply
  90. Simona

    Îţi mulţumesc Sfinte Nectarie pentru că atunci când te-am chemat în ajutor ai îndepărtat câinii care m-au înconjurat şi m-au atacat.
    Sfinte Necarie, te rog, întăreşe-mă în credinţă, nădejde şi dragoste, luminează-mi mintea şi dă-mi înţelepciune să urmez drumul cel drept în viaţă.
    Sfinte Nectarie, mare făcătorule de minuni, ajută-mă pe mine păcătoasa!

    Reply
  91. Iulia

    L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie acum vreo 3 ani, cand mi-a picat in mana cartea cu minunile si acatistul Sfantului. Am inceput sa-i citesc acatistul, rugandu-ma la icoana de pe coperta,mai tazriu am ajuns si la moastele Sfantului de la biserica din Iasi. Pot sa afirm cu tarie ca Sfantul, dupa cateva luni mi-a implinit cea mai mare dorinta a mea,si mi-a daruit un prieten, intr-o perioada in care ma simteam groaznic de singura si deprimata. Cum ma stiam plina de pacate si patimi, nu mai indrazneam sa cred ca imi poate da Sfantul, prin mijlocirile lui, sa traiesc o dragoste asa frumoasa. Tot Sfantul l-a ajutat pe prietenul meu sa-si gaseasca un servici, si acum o luna ne-am logodit. Simt ca Sfantul Nectarie e prietenul meu cel mai bun, care niciodata nu m-a parasit. Desi ii ctiesc acatistul din cand in cand, si in vreme de necaz si zilnic, cand ma inchin la mostele sale, simt si stiu cum ma asculta si niciodata nu plec de acolo decat cu liniste in suflet, indiferent ce problema as avea. Ii multumesc din suflet, si indemn cu toata dragostea pentru cei care vor sa-si intemeieze o familie sau au o alta problema, sa se roage si vor primi raspunsul cel bun.
    Sper sa ma ajute Dumnezeu sa-mi indrept si eu viata, si sa scap de patimile care inca ma macina. Slava tie, Sfinte Nectarie! As vrea ca lumea intreaga sa afle de puterea mijlocirilor tale, si de bunatatea si de mila ta cea atat de mare.

    Reply
  92. elena

    EU SI FAMILIA MEA NE AFLAM INTR-O PERIOADA GREA A VIETII, INTIMPLATOR AM GASIT IN FORMULA AS ,MINUNI FACUTE DE SFANTUL NECTARIE,AM CAUTAT SI EU ACATISTUL SFINTULUI NECTARIE PE INTERNET SI L-AM GASIT, AM INCEPUT SA-L CITESC IMPREUNA CU PARACLISUL MAICII DOMNULUI SI ACATISTUL SFINTULUI NICOLAE,MA ROG LA DUMNEZEU SA-MI PRIMEASCA RUGACIUNILE,SI SA MA AJUTE SI DE DATA ASTA ASA CUM M-A AJUTAT DE MULTE ORI,SFINTA FECIOARA MARIA ROAGA PE DUMNEZEU SA-MI PRIMEASCA RUGACIUNILE SI SA NE AJUTE,SA TRECEM CU BINE PESTE TOATE GREUTATILE,SFINTE NECTARIE SI SFINTE NICOLAE ,MARI FACATORI DE MINUNI,AJUTATI-NE PE NOI PACATOSII.

    Tot Elena a scris la data de 09/05/2012 la 5:02 PM

    VREAU SA MULTUMESC DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS,MAICII DOMNULUI,SFINTULUI NECTARIE,SFINTULUI NICOLAE SI TUTUROR SFINTILOR PENTRU AJUTORUL ACORDAT FAMILIEI MELE,EU MI-AM GASIT LUCRU,BAIATUL MEU A GASIT SI EL DE LUCRU, FACE CEEA CE II PLACE. VA ROG SA-L AJUTATI SA FIE SANATOS,AJUTATI-L SI PE SOTUL MEU SA-SI GASEASCA CEVA LUCRU,INTARITI-NE IN CREDINTA SI SA FIM SANATOSI. FITI ALATURI DE NOI SI DE TOTI OAMENII CARE AU NEVOIE DE VOI,MULTUMESC INCA O DATA, SFINTII MEI IUBITI,SLAVA TIE, DOAMNE, MAICII TALE, SFANTULUI NECTARIE, SFANTULUI NICOLAE SI TUTUROR SFINTILOR ,DOAMNE, AJUTA LA TOATA LUMEA!

    Reply
  93. mada

    Abia am terminat de citit acatistul si paraclisul Sfantului Nectarie astazi dupa o luna si 1 jumate de cand ma rog si, in timp ce ma rugam, am simtit un miros tare frumos ceva de genul cum miroase candela cand aproape se stinge si amestecat cu miros de tamaie nu stiu sa explic exact un miros frumos tare asa cum miroase in biserica …E minunat am o mare bucurie in suflet, e minunat. Multumesc Sfantului Nectarie k a venit si in casa mea… aici sunt multi oameni care povestesc k au simtit acest superb miros de mir in timp ce se rugau Sfantului Nectarie, astazi mi s-a intamplat si mie… e minunat

    Reply
  94. Alex

    Nu am cuvinte sa-i multumesc Sfantului Nectarie pt ca a aparut in viata mea.Mi-a schimbat viata complet,mi-a dat o mana de ajutor exact atunci cand nu mai credeam in nimic…Acum stiu clar ca exista Dumnezeu si Sfintii Sai si ca trebuie doar sa credem.. Sfantul Nectarie imi este ca un tata,este prietenul meu cel mai bun,sprijinul,ocrotitorul meu si este un mare facator de minuni!!! A savarsit atatea minuni si in viata mea incat nu mi-ar ajunge o viata sa-i multumesc.. Mi-a ajutat si familia,i-a izbavit de boli iar pe mine simt ca ma urmeaza peste tot.. MULTUMESC SFINTE NECTARIE!!! Rugati-va Sfantului..

    Reply
  95. stefania rita

    intamplator am aflat si eu de sf nectarie, eram tare suparata si ma uitam pe internet dupa diverse rugaciuni asa am gasit rugaciunea sf nectarie. din acel moment o citesc in fiecare zi si pot sa spun ca-mi do o stare de liniste interioara si o pace sufleteasca. nu cu mult timp in urma ma durea tare rau umarul drept si de multe ori nici nu reuseam sa dorm pe partea respectiva, dar citind acatistul de cateva ori am pus icoana sf nectarie pe umar si am bagat de seama ca dupa cateva zile umarul nu ma mai durea. durerea respectiva nu am mai avut-o pana in atunci , fapt care un pic m-a preocupat. acum pot sa spun ca in rugaciunile mele ma rog si pt fostul meu prieten ca sa-si gesasca un loc de munca pt ca e in somaj de mult timp. chiar daca m-a facut sa sufar eu ma rog oricum pt el. sper ca sf nectarie sa-l ajute sa-si gaseasca un servici.

    Reply
    1. scooby

      Am o mare bucurie in suflet, fostul meu prieten azi mi-a dat vestea ca de maine incepe serviciul. multumesc sf Nectarie si Maicii Domnului…ca ati ascultat rugaciunea mea…aveti incredere si va rugati ca va fi bine. D-zeu ne aude si ne asculta pe toti. multumesc din tot sufletul.

      Reply
    2. Ioana

      Draga Stefania,
      Sa stii ca poate pentru unii intamplarile din viata noastra nu li se par minuni.Dar noi simtim cel mai bine atunci cand ni se intampla.Roaga-te in continuare ca Sfantul Nectarie este grabnic ajutator..Nici sora mea nu-si gasea de munca, dar s-a rugat si Dumnezeu,Maica Domnului,Sfantul Nectarie,Sfantul Mina,Sfantul Nicolae,Sfantul Ioan Rusul i-au venit in ajutor.
      Sa dea Bunul Dumnezeu sa te ajute si pe tine!

      Reply
  96. Ale

    Rugati-va Sfantului Nectarie pentru ca mare este puterea si dragostea lui!!!El ne iubeste si ne ajuta mereu,trebuie sa credem si sa avem nadejde in el!Multumesc Sfinte pentru toate minunile tale,multumesc pentru ajutor si pentru ca ai grija de mine si de familia mea! Bucura-te Sfinte Nectarie,mare facatorule de minuni!

    Reply
  97. Andreea Cristina

    Dragii mei, de o saptamana in viata mea a intrat Sfantul Nectarie, facatorul de minuni. Uneori cand totul merge atat de bine si viata noastra e frumoasa uitam de credinta, uitam ca acolo sus cineva ne vegheaza si are grija de noi, uitam sa multumim pentru tot ce primim de la viata. Din pacate asa am fost si eu in ultima perioada, am uitat de cei de sus.
    Am ajuns sa cred ca am o afectiune pe care nu o aveam deoarece am dat crezare unei bune prietene care se ocupa cu terapii alternative. Aceasta avand probabil dorinte ascunse a inceput sa ma trimita pe la diferiti medici „prieteni” ai sai iar eu nu mai stiam pe ce drum sa apuc. Imi era din ce in ce mai rau, ajunsesem nici sa nu mai pot face doi pasi datorita panicii in care intrasem, caci dupa ea nu mai aveam mult timp de trait.
    Familia mea vazand acest lucru, nasa mea de botez, pana la urma cred ca Sfantul Nectarie a indrumat-o sa-mi spuna despre el si despre minunile infaptuite de el. Si ea era una dintre ele, deoarece fusese diagnosticata cu o boala necrutatoare care de fapt pana la urma nu a existat.
    Mama mea in miercurea urmatoare a mers impreuna cu nasa mea la Manastirea Radu Voda din Bucuresti pentru a cere ajutorul Sfantului Nectarie. Inceapand de joi eu trebuia sa merg in continuare la tratament la acea doamna dar Sfantul nu-mi mai dadea voie nici sa ma pot ridica din pat. Vineri eram programata la o alta prietena de data asta la cardiologie dar joi toata noaptea mi-a fost foarte rau incat am chemat salvarea care culmea nu avea nici o solutie pentru mine…. Vineri totusi cu toate fortele doream sa ma ridic din pat si sa ajung la cardiolog dar iata…ca…nici de data asta nu mai puteam face nici macar un pas de oboseala. Am sunat in cele din urma si am anulat programarea. Nu am mai luat legatura de atunci deloc cu „prietena „ respectiva si am inceput sa citesc Minunile Sfantului Nectarie, astazi este a treia zi de cand citesc si Acatistul Sfantului. Tot de 3 zile am reusit sa ajung si la moastele Sfantului Nectarie care se afla la manastirea Radu Voda din Bucuresti si vreau sa va spun ca ma simt foarte bine si eliberata. Astazi am fost si la cardiolog, un medic specialist de data asta care mi-a spus ca a fost alarma falsa ca sanatatea mea nu este in pericol iar cei cu terapiile alternative sa se lase de diagnosticari si de vorbe aruncate in vant despre sanatate.
    Dupa ce am plecat de la consultatie, astazi, am fost la Sfantul Nectarie sa-i multumesc pentru Minunea savarsita cu mine!
    Ii multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie si va pot spune tuturor sa aveti incredere caci nimeni pe lumea asta, nici un om, nu este mai presus de forta lui Dumnezeu!
    Andreea Cristina

    Reply
  98. mada

    zilele trecute facusem comanda pe net de cartea Minunile SF NECTARIE si apoi am rugat o doamna tot de pe net sa mi trimita ulei de la candela sfantului…la catva timp mi au sosit ambele mandate si din pacate nu prea aveam bani pt amandoua …m am hotarat sa ridic doar uleiul care costa 20 de lei asa scria pe mandat …ce credeti voi k merg la posta vb acolo imi da coletul si dau banii cat credeti ca imi cere???????0.65 de banii….pe mandat scria 20 de lei …intreb pe doamna aia si imi zice k nu stie de ce scrie atat …asadar sf nECTARIE M A AJUTAT SA POT PLATI SI CARTILE PE CARE LE COMANDASEM…ALTA DATA AVEAM IN GAND SA TRAG LA XEROX PARACLISTUL sf nectarie pt a l da cuiva sa l citeasca…in drum gasesc 2 lei …ajung la locul respectiv si cat credeti k m au costat copiile?2lei…astea sunt minunile sf NCTARIE …multumesc NECTARIE …eu sufar de tahicardie si de cand am inceput sa ma dau cu ulei de la SF NECTARIE de la 3 pastile pe care le luam pe zi acum iau doar una si asta s a intamplat inca din prima zi …mare putere are SF NECTARIE si ii multumesc in fiecare zi pt tot …

    Reply
  99. Ale

    Revin iar cu un ajutor minunat de la Sfantul Nectarie.De azi dimineata nu ma simteam bine iar in cele din urma m-a luat o durere de spate si o durere de ficat groaznica. Aproape nu ma mai puteam misca,in prima faza nu am vrut sa apelez la Sfantul Nectarie pentru ca nu vreau sa profit de ajutorul lui insa durerea m-a impins sa iau iconita si sa o pun pe locurile dureroase,apoi am tinut-o in mana si am inceput sa ma rog… In nici 5 minute nu am mai avut nimic,absolut nimic,mi-a trecut orice fel de durere(mentionez ca nu am luat niciun medicament).Sfantul Nectarie m-a ajutat iar,el care alearga de colo-colo sa ajute toti oamenii in dureri si suferinte! Multumesc Doamne Dumnezeule pentru ca in iubirea Ta cea mare ne-ai trimis acesti minunati Sfinti sa aiba grija de noi. Multumesc Sfinte Nectarie,multumesc!!!

    Reply
    1. Theodora Post author

      Doamne, ajuta, draga Ale!
      Ma bucur ca te simti mai bine.Slava lui Dumnezeu intru Sfintii Sai, care mereu se milostivesc de noi si ne ajuta.
      Sa nu mai spui ca nu vrei sa apelezi la Sfantul Nectarie (sau la oricare alt sfant/ -a), de teama de a nu profita de ajutorul lor sau de a-i deranja/suprasolicita. Randuielile lor sunt altele acolo, in Imparatia lui Dumnezeu si ei se bucura mult cand le cerem ajutorul. Mereu sa-i ai in gand, ca pe cineva drag, ca pe familia ta, caci la ei ne vine toata puterea si nadejdea, ca mijlocesc pentru noi in fata lui Dumnezeu. Rugandu-te lor si ei se roaga pentru mantuirea ta.
      Te imbratisez cu drag.
      Sa te bucuri de Inviere in Hristos Domnul!

      Reply
      1. Ale

        Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si sunt sigura ca ai dreptate… Mereu Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai,in special Sfantul Nectarie sunt in gandul meu si le multumesc neincetat.
        Dumnezeu sa iti dea sanatate si la fel,sa te bucuri si tu de Invierea Domnului nostru Iisus Hristos.

        Reply
  100. Elena

    Ma numesc Elena, am 32 de ani si trec printr-o perioada foarte grea, parca nu ma mai regasesc; ma simt neimplinita din toate punctele de vedere; retraiesc mereu amintirile dureroase din destinul meu; am ramas orfana de tata de la varsta de 11 ani, cand tatal meu s-a stins dupa o lupta cu o boala necrutatoare scleroza in placi; apoi la varsta de 18 ani a murit fratele meu si tot in acelasi an bunicul din partea tatalui care era un mare sprijin pentru noi; acum am ramas cu mama care s-a imbolnavit si ea si nu-i gasesc un diagnostic clar; pe plan sentimental oricat as incerca nu gasesc pe nimeni serios care sa-si doreasca o familie, vorbesc o luna, doua si se rupe totul, fara nicio explicatie, dupa care ei isi regasesc imediat fericirea; sunt cu moralul si sufletul la pamant; am mers la biserici, m-am rugat , dar e foarte greu, nimic parca nu merge, din contra; am citit despre minunile Sf. Nectarie dupa ce am urmarit un reportaj pe Trinitas; am inceput sa citesc acatistul; sper sa ma ajute si pe mine sfantul, sa-mi aduca linistea si implinirea sufleteasca de care am atata nevoie si sanatate mamei mele

    Reply
    1. Theodora Post author

      Draga Elena,

      Hristos a inviat!

      Tocmai pentru ca Dumnezeu a biruit orice neputinta si chiar moartea, nu trebuie sa deznadajduiesti. Continua sa citesti acatistul cu multa credinta si, mai ales cu perseverenta, si nu mai privi in urma.
      Stiu ca e greu, dar gandeste-te ca asta este crucea ta si poart-o cu demnitate si cu rabdare. Nu putem invia daca nu am murit mai intai cu Hristos. Indrazniti, Eu am biruit lumea, ne-a invatat Domnul nostru…Pastreaza-ti speranta si va fi bine. Uite, o poveste frumoasa pentru tine, desi s-ar putea sa o stii, e destul de cunoascuta:

      “Pasi pe nisip
      (Poezie de dragoste de Ademar Baross – poet brazilian)

      Am avut un vis in noaptea de Craciun.
      Mergeam pe o plaja iar Dumnezeu
      pasea alaturi de mine,
      pasii ni se imprimau pe nisip,
      lasind o urma dubla:
      una era a mea, cealalta a Lui.
      Atunci mi-a trecut prin minte ideea
      ca fiecare din pasii nostri
      reprezentau o zi din viata mea.
      M-am oprit ca sa privesc in urma.
      Si am revazut toti pasii
      care se pierdeau in departare.
      Dar am observat ca in unele locuri
      in loc de doua urme
      nu mai era decit una singura…
      Am revazut filmul vietii mele.
      Ce surpriza!
      Locurile in care nu se vedea
      decit o singura urma
      corespondeau cu zilele cele mai intunecate
      ale existentei mele:
      zile de neliniste si de rea-vointa,
      zile de egoism sau de proasta dispozitie,
      zile de incercari si de indoiala,
      zile de nesuportat…
      Zile in care eu fusesem de nesuportat.
      Si atunci intorcindu-ma spre Domnul
      am indraznit sa-i reprosez:
      -Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi
      in toate zilele!
      De ce nu ti-ai tinut promisiunea?
      De ce m-ai lasat singur
      in cele mai grele momente din viata,
      in zilele cind aveam cea mai mare nevoie
      de Tine?

      Iar Domnul mi-a raspuns:
      -Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut
      decit o singura urma de pasi pe nisip
      sunt zilele in care te-am purtat pe brate… ”

      Sunt alaturi de tine, ma voi ruga sa-ti fie bine, sa gasesti pacea si bucuria de care ai atata nevoie.
      O sa-ti mai scriu.
      Te imbratisez.

      Reply
  101. Elena

    Adevarat a inviat!
    Multumesc mult pentru incurajarile si gandurile adresate, conteaza mult pentru mine. O sa continui sa citesc acatistul Sf. Nectarie cu speranta ca va fi mai bine pentru mine si mama mea, imi doresc o viata normala, atat.
    Dumnezeu sa va dea sanatate si numai bine. Va imbratisez si va multumesc!

    Reply
  102. Daniela

    Te rog Sfantule Nectarie ajutama sa iau examenul cu nota mare si ajutama si la simulare fii langa mine mereu ,langa fratii mei si langa parintii mei ,mai ales ai grija de tata sa fie bine.Te rog Sfantule Nectarie fii alturi de mine si de totii oameni care au nevoie de tine

    Reply
  103. elena

    Te rog SF.Nectarie ajuta-l pe prietenul meu, George, sa scape de problema grava pe care o are acum, ca sa putem fi fericiti impreuna.
    Fac Acatistul Sf.Nectarie in fiecare zi, dar am totusi o problema, nu pot sa ma concentrez, imi fuge gandul spre alte lucruri, cine imi poate spune ce as putea face in privinta asta? Multumesc! Doamne, ajuta!

    Reply
    1. Theodora Post author

      Hristos a înviat!
      Dragă Elena, nu știu dacă te pot ajuta concret în legătură cu problema ta, îți spun doar că nu este creștin care să nu fie încercat de gînduri. Mai ales la începutul vieții duhovnicești, diavolul încearcă din răsputeri să ne facă să renunțăm, furîndu-ne sau întinîndu-ne rugăciunea prin felurite gînduri necuviincioase. Tot ce poți face deocamdată este să te rogi din toată inima, cu credință și sincer, și să perseverezi, să nu te dai bătută niciodată. Ia rugăciunea de la capăt sau continuă, ori de cîte ori ai alunecat. Dumnezeu este Cel Care-ți vede strădania și îți va răsplăti, căci la El este mare milă.
      Uite, ai aici niste articole care explică exact ce trebuie să faci(apasă pe link-urile asta): http://www.ziarullumina.ro/articole;1681;0;60654;0;Sfaturi-practice-Controlul-gandurilor-in-rugaciune.html. si aici : http://www.bibliazilnic.ro/cuvinte-de-folos/despre-rugaciune-arhiepiscopul-alexandru-tolstopiatov-383/
      Doamne, ajută!

      Reply
      1. elena

        Adevarat a inviat!Va multumesc din sufet ca mi-ati raspuns si pt tot ce m-ati sfatuit,ma rog in continuare ca D-ZEU SA-MI ASCULTE RUGACIUNEA,DOAMNE AJUTA!

        Reply
  104. nihil sine Deo...

    Doamne ajuta!!! si eu l-am intalnit pe Sf. Nectarie acum doi ani cand a intrat in mod minunat in viata mea….. Multe rugaciuni mi-au fost ascultate, dupa multe nevointe,pentru care ii si multumesc din suflet, doar una, aceea de a fi impreuna cu fiinta iubita, de doi ani de zile nu imi este ascultata….. dar nadejdea nu dispare, uneori e mai puternica, uneori e mai slaba, dar nu lipseste… poate pana la urma se va milostivi de mine si o va aduce alaturi de mine, sau macar imi va permite sa iubesc o alta persoana, pentru ca nu stiu cat mai pot suporta aceasta durere din ce in ce mai puternica…… Rugati-va neincetat!!! Doamne ajuta!!!

    Reply
    1. Theodora Post author

      Dumnezeu si Sfintii nu sunt ca sa ne indeplineasca noua dorintele, nu sunt nici agentii matrimoniale, nici imobiliare ori doctori, desi pot fi toate astea. Daca implinim poruncile (Fericirile), atunci si Dumnezeu ne asculta, stii asta. Daca nici asa, dorinta ta nu este implinita, cu toata staruinta, poate ca nu iti este spre mantuire ceea ce vrei si nu-i decat o patima. Gandeste-te, Dumnezeu ne iubeste enorm si vrea ca tot omul sa se mantuiasca si ca El asculta rugaciunile celor care asculta de El.
      Sunt sigura ca ti-e foarte greu, ma intristeaza durerea ta si nu stiu ce sa fac sa te mangai. Nu-ti spun decat sa cauti mai intai cele duhovnicesti, Sfintele Taine, si vei simti o mare usurare si mangaiere. Sa te miluiasca Maica Domnului!

      Reply
  105. Lavinia

    Numele meu este Lavinia si am dorit sa scriu, in semn de multumire pentru Sf Nectarie, despre minunea pe care Sf Nectarie a facut-o cu mine. In luna martie 2012, am facut pentru prima data testul papanicolau al carui rezultat a fost ascus cu suspiciune hpv. M-am speriat foarte tare deoarece nu ma asteptam la un asemenea rezultat iar doctorita m-a speriat si mai tare spunandu-mi ca ea crede ca am hpv. Devenisem deprimata, eram foarte suparata si nu-mi mai pasa de nimic. Am urmat un tratament pentru o infectie cu ureaplasma si vaginita, urmand ca dupa tratament sa fac testul pentru genotipare hpv. Dupa sarbatorile de Paste, ma uitam pe internet si cautam minuni facute de Sfinti. Asa l-am intalnit pe Sf Nectarie. Nu stiam despre Sf Nectarie. Auzisem foarte vag despre Acesta dar nu stiam nimic despre minunile Sale. Am citit despre oameni care s-au vindecat si care au fost ajutati de Sf Nectarie, prin rugaciuni si prin faptul ca s-au rugat la Sfintele moastele. In ziua respectiva am citit pentru prima data Acatistul Sf Nectarie de pe internet. A doua zi, am mers la Biserica Sf Nectarie din Iasi si am cumparat Acatistul Sfantului. M-am rugat la Sfintele moaste iar urmatoarea zi m-am dus dupa ulei sfintit de la Sf Nectarie pentru a ma unge. Am citit ca este bine sa te ungi cu ulei de la Sfantul Nectarie in zonele cu dureri sau cu probleme deoarece astfel se vindeca. Am cumparat si Paraclisul Sf Nectarie si Paraclisul Sf Nascatoare de Dumnezeu, am dat si Acatiste pentru Sf Maslu. Am inceput sa citesc si citesc si in continuare Acatistul Sf Nectarie, Paraclisul Sf Nectarie si Paraclisul Sf Nasctoare de Dumnezeu. NU aveam bani pentru a face testul hpv. M-am rugat sa ma ajute si m-au ajutat, facand rost de bani si facandu-mi testul hpv. Am fost la alt doctor si pot spune ca m-au ajutat si am dat peste un inger de om care mi-a dat o speranta, spunandu-mi ca am sanse sa imi iasa bine. Am mers si la Mitropolie, m-am spovedit deoarece ma simteam foarte pacatoasa si m-am rugat Sf Parascheva.
    Pe data de 31 mai 2012 trebuia sa primesc rezultatele testului hpv. In ziua aceea aveam si un examen. Eram foarte speriata si ma rugam sa ma ajute sa-mi iasa bine rezultatul. Cand am fost dupa rezultat am avut o mare bucurie. Rezultatul testului hpv a fost: “Nedetectabil”. Mi-au dat lacrimile de bucurie. Pot spune ca am luat si examenul din ziua aceea cu nota buna. I-am promis Sf Nectarie, ca daca ma ajuta si-mi iese bine rezultatul voi scrie despre acest lucru si le voi spune si celorlati oameni care inca nu stiu despre El, despre minunile pe care le face. In semn de multumire pentru Sf Nectarie dar si pentru Sf Fecioara si Sf Parascheva, v-am scris minunea care am trait-o. Rugati-va Sf Nectarie, daca aveti posibilitatea, mergeti la Sf moaste si va rugati, ungeti-va cu ulei sfintit de la Sfant deoarece veti fi ajutati cu siguranta. Cititi Acatistul Sf Nectarie, Paraclisul Sf Nectarie, Paraclisul Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, eu le citesc in fiecare zi de doua ori pe zi, rugati-va si la Sf Parascheva si aveti incredere ca veti fi ajutati.
    Sf Nectarie a fost pentru mine o speranta. Va trebui sa fac si alte investigatii dar rugandu-ma Sfantului Nectarie si Sf Fecioare, am credinta ca ma vor ajuta. Va promit ca voi mai scrie despre minunile traite in urma urmatoarelor investigatii. Rugati-va Sf Nectarie deoarece este Mare Facator de Minuni, rugati-va Sf Fecioare si Sf Parascheva si cu siguranta veti fi ajutati. Multa sanatate tuturor!

    Reply
    1. Theodora Post author

      Doamne, ajuta!
      Slava lui Dumnezeu pentru marea Lui milostivire si Sfantului Nectarie care te-a ajutat! Ma bucur din toata inima pentru aceasta marturisire, pentru ca esti bine, sanatoasa si ai capatat din nou bucurie si speranta!
      Dumnezeu se bucura si ne ajuta, pentru ca vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca. Dar si oamenii trebuie sa-si schimbe categoric viata, aceasta este conditia si asta trebuie sa ne fie prioritatea. Chiar El ne invata “Iata ca te-ai facut sanatos, de acum sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu-ti fie tie si mai rau! (Ioan 5, 14) Sa cautam sa ramanem in Domnul, sa cerem mereu iubirea, smerenia si pacea Lui!

      Reply
  106. mira

    Ma numesc Mioara si vreau sa va povestesc minunea si ajutorul pe care mi l-a dat Sfantul Nectarie.
    In luna aprilie anul acesta, cu 3 sapt inainte de Sf Paste, strabunica mea in varsta de 93 ani a fost foarte bolnava, toata familia ca o vom pierde pentru totdeauna. Pentru mine era un al doilea soc care mi se intampla in doar 8 luni de zile (mi-am pierdut tatal la 55 ani din cauza unui accident vascular cerebral, soc din care pot spune ca nu mi-am revenit nici acum).
    Cu o saptamana inainte de a ajunge eu la ea, m-a sunat nasa mea care mi-a spus de Acatisul Sfantului Nectarie si de minunile lui. Atunci l-am sunat pe sotul meu pentru a-mi lua Acatistul pe care il citesc in momentul in care am ajuns la strabunica mea la tara. Iar minunea s-a intamplat si rugaciunile mele au fost ascultate, cu doar o zi inainte de la pleca eu de la ea a inceput sa se simta mai bine, sa vorbeasca, sa manance si chiar sa se ridice din pat. Acum pot sa va spun ca este foarte bine, perfect sanatoasa si chiar face treaba prin curte tinand cont de varsta pe care o are.
    Multumesc din tot sufletul meu Sfantului Nectarie pentru minunea si ajutorul care mi l-a dat.

    Reply
  107. VIOLETA

    mULTUMESC SF NECTARIE pentru tot ajutorul daruit pina acum in orice probleme ale vieti mele,,ma rog in continuare sa ma ajute si de acum sa mijloceasca cu rugaciunile sale cele sfinte catre DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU SI MAICII FECIOARA MARIA sa primesc vesti bune la analiza care urmeaza sa o fac,DOAMNE AJUTA

    Reply
  108. violeta

    Revin sa multumesc SF NECTARIE pentru ajutorul primit datorita rugaciunilor sale cele sfinte si jertfelnice catre TATAL CERESC, DUMNEZEUL NOSTRU SI MAICA FECIOARA MARIA .Nu am decât cuvinte de laudă . AM facut 2 biopsii..una la cap si una la ficat si amandoua au iesit bine. MULTUMESC SF.NECTARIE…RUGATI-VA SI BUNUL DUMNEZEU VA VA AJUTA!

    Reply
  109. ilie

    Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru binefacerile cu care m-a ajutat. In urma cu mai bine de jumatate de an,disperat fiind,fara un loc de munca,cu nervii la pamant,am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie! Am fost surprins sa observ ca din primele zile lucrurile au inceput sa se imbunatateasca,iar acum am un loc de munca bine platit si mi-am gasit linistea de care am nevoie! Daca tinem cont de faptul ca inainte de a citi acatistul imi mergea totul invers,apoi s-au schimbat toate in bine,as zice ca s-a intamplat o minune! Multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie!

    Reply
  110. Camelia

    Dragii mei,
    Doresc sa va marturisesc ca l-am cunoscut pe acest Sfantul Nectarie intr-un moment foarte dificil, atunci cand credeam ca nu mai exista nici o speranta. Simteam nevoia de o minune in viata mea si a si aparut negresit.
    M-am rugat cu lacrimi fierbinti Sfantului drag si i-am cerut sa ma ajute daca crede de cuviinta. Trebuie sa recunosc ca am avut momente de descurajare, dar de fiecare data cand ma puneam in genunchi in fata icoanei Sale ii simteam prezenta.
    Ani de zile am cautat un loc de munca si Sfantul meu drag mi-a oferit unul la care nici nu am indraznit sa visez. De fiecare data cand simteam invidia sau rautatea celor din jurul meu ii ceream Sfantului sa aseze buntate in sufletele lor si minunea nu intarzia sa apara. Si cel mai de pret dar pe care mi l-a oferit este un baiat minunat alaturi de care imi doresc sa-mi petrec tot restul vietii. Cu ajutorul Domnului vom ajunge in mai putin de o luna la Sfantul meu drag. Ii multumesc pentru ca exista in viata mea si il rog ca intotdeauna sa-si reverse bunatata asupra tuturor celor care sunt in suferinte si necazuri pentru ca prezenta lui e alinarea tuturor celor in nevoi. Domnul Dumnezeu si Sfantul Nectarie sa va binecuvanteze pe toti cei care ii cereti ajutorul.

    Reply
  111. marcela

    Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutor, am fost deznadajduita si m-a ridicat, mi-a dat putere si mi-a inlaturat greutatile din cale…dar firea mea e pacatoasa si treptat am incetat sa ma rog. Acum probleme au inceput sa apara iar si ma apropii cu frica din nou de Sfant…ma va ierta oare?

    Reply
  112. Adina

    Si eu am facut aceeasi greseala.Ani de zile dupa ce am obtinut ce am vrut am uitat sa ma rog sau macar sa multumesc.Si necazurile nu au incetat sa apara.In decembrie am aflat ca tata are cancer hepatic inoperabil,la cateva zile sotul meu m-a anuntat senin ca pleaca de Craciun si Anul Nou singur la munte si ca la intoarcere vrea sa divortam.In ianuarie a murit tata si din aceeasi zi fiica mea de 16 ani s-a imbolnavit de tot soiul de viroze ciudate cu febra ce nu i-a cedat luni de zile.Acum are pietre la rinichi si face mereu colici renale.Sotul meu si-a luat lucrurile acum o luna si a plecat.Dar nenorocirile nu vin singure.Am o firma impreuna cu sotul singura sursa de venit si unicul nostru clint nu ne-a platit din octombrie anul trecut.Am trimis din ianuarie si pana acum zeci de CV-uri incercand sa gasesc un servici dar nu m-a sunat nimeni.Evident ca am si datorii la banca pt casa.Mama si soacra mea si-au vandut ce cativa ani in urma casele si s-au mutat langa noi impreuna .Acum nu isi mai vorbesc.Sigur ca mai pot urma si alte rele insa acum e cam mult pt mine.Acum ceva timp totul era minunat .Oamenii ne invidiau ca ne merge bine ca suntem 24 de ore impreuna fara certuri cu o viata frumoasa.Totul se poate narui intr-o clipa. Deci sunt un exemplu tipic-omul ajunge bine si uita de cel ce l-a ajutat. Acum ma rog Sf Nectarie si altor sfinti sa imi aduca sotul inapoi si ca cea mica sa fie bine.Rugaciunile sunt singura mea alinare si speranta.Imi doresc sa pot peste ceva timp sa marturisesc ajutorul pe care l-am primit de la Dumnezeu si sfinti.Sper sa trec cat mai usor peste aceste incercari si sa nu mai uit niciodata sa multumesc.

    Reply
    1. Theodora Post author

      Draga mea Adina,
      Gandeste-te la partea buna: esti inca destul de sanatoasa ca sa poti lua totul de la capat, ai, totusi, o casa unde sa stai, fiica ta se poate vindeca, nu are ceva incurabil.
      Insa, in astfel de incercari grele, trebuie sa ne pregatim si noi, ca si cum am fi pe front sau grav bolnavi : fa o spovedanie temeinica, ca sa-ti alini sufletul, asculta canonul duhovnicului, roaga-te cat poti de mult, dar din inima, si pune-L pe Domnul inceput a toate.
      E multa durere in tot ce ai marturisit, dar nu uita ca si mila Domnului e infinita. Sa ai nadejde mare ca Maica Domnului si Sfantul Nectarie te vor ajuta! Sunt sigura ca o vei simti din plin, dar trebuie sa ai rabdare. Lucrurile nu se pot repara peste noapte.Ai incredere ca toate acestea te vor curati ca pe nisipul ars in foc. Nu esti singura, Hristos e mereu cu tine si lucreaza concret prin Sfintii Sai!
      Doamne, ajuta!

      Reply
  113. adina

    Pot spune ca ceva bun s-a intimplat azi.Eu o consider o minune a sfintului Nectarie.La cele povestie voua s-a adaugat si aparitia unor probleme de sanatate ale mamei.Sincera sa fiu am crezut ca are un cancer la san(eu sunt medic) si toate simptomele inspre asta duceau.Si colegii mei au trimis-o f ingrijorati la o ecografie.M-am rugat aseara sfantului (caruia ma rog zlinic )sa nu mai adauge inca o nenorocire ca nu as mai putea suporta. Aseara am avut senzata ca sfantul imi zimbeste din icoana.Azi la ecografie totul era perfect Nu s-a gasit nicio cauza pt simptomele ei.((ganglionii inflamati si mana umflata) Au si cedat brusc.,Nu pot decat sa-i multumesc sfantului si am incredere ca voi trece peste toate.
    Aveti credinta.rugati-va si va va ajuta!

    Reply
  114. Corinna

    Dragii mei,
    SF Nectarie precum si toti ceilalti Sfinti la care ne rugam nu inceteaza niciodata sa ne asculte si sa ne ajute. Chiar daca ajutorul nu apare poate imediat, in mod sigur va aparea la momentul potrivit.
    Si eu am trecut printr-o perioada extrem de grea in ultimele luni, dupa inflamarea unor ganglioni mi s-a zis ca este posibil sa fie de vina un limfom.
    Au urmat cateva luni de investigatii (biopsie , tomografie..) in care zi de zi m-am rugat alaturi de sotul meu pentru a fi bine , ne-am rugat la Sf Nectarie, Sf Paraschiva, Sf Pantelimon , etc. Am fost si la Iasi la Sf Paraschiva pentru a ii cere ajutorul.
    Intr-un final s-a confirmat ca era vorba doar despre mononucleoza, am fost f usurati cand am auzit acest diagnostic, si suntem siguri ca din cer a venit ajutorul nostru.
    Desi a fost o perioada f grea ,din punct de vedere psihic mai ales, incercam sa vedem partea buna a acestei incercari, ne-a apropiat si mai mult de Dumnezeu.
    Cand lucrurile in jurul nostru par negre, sa ne aducem aminte de Dumnezeu, de Fecioara Maria si toti Sfintisorii, ei sunt langa noi si mereu ne vor asculta, chiar si daca greselile noastre in fata lui Dumnezeu sunt multe… Niciodata sa nu ne pierdem credinta si speranta in EL!
    Doamne Ajuta! Doamne Ajuta! Doamne Ajuta!

    Reply
  115. Elena

    Dragi cititori si eu trebui sa multumesc Sfantului Nectarie care mi-a fost de mare ajutor in perioada in care imi cautam un loc de munca. Exact in a 40-a zi cand am terminat de citit Acatistul Sfantului am fost sunata sa particip la interviu. Ii multumesc pe aceasta cale Sfantului Nectarie pentru ca zi de zi este alaturi de mine si ma sprijina in viata de zi cu zi si bineinteles la serviciu. Sfinte, te rog asculta-ne rugaciunile si ajuta-ne sa fim mai buni si mai intelepti!

    Reply
  116. Favio

    Buna seara , eu trec printr-o perioada grea din viata … mam despartit de prietena mea cu care aveam planuri de casatorie si copii dar a plecat in strainatate pe vara si acum nu mai vrea sa se intoarca si spune ca nu ma mai iubeste. Parca a nimerit in ratacire …Sufletul mi se rupe in mii de bucati si nu mai stiu ce sa fac. Doar Domnul ma poate ajuta! Am aflat despre Sfintul Nectarie si am inceput sa ma rog si parca ma simt mai linistit si sper ca ma va ajuta si pe mine . Doamne ajuta!

    Reply
    1. Theodora Post author

      Buna, Favio!
      Offf! Imi pare rau pentru ce s-a intamplat.Personal, cunosc o familie cu copii mari, adolescenti, care s-a destramat definitiv din aceleasi motive descrise de tine mai sus. Se pare ca tentatiile sunt prea mari si foarte multe familii din tara noastra se risipesc din cauza mirajului strainatatii.Incearca sa iei partea buna. Inca nu erati casatoriti, nu aveati copii. Daca se intampla asta mai tarziu? Aveau sa sufere mult mai multi. Cu ocazia asta, poate s-au lamurit multe lucruri intre voi.Daca te iubeste cu adevarat se va intoarce pana la urma, daca nu, chiar nu are rost sa suferi. Nimic nu se intampla degeaba si trebuie sa ne intarim prin aceste incercari ale vietii.Stiu ca e dureros, dar Dumnezeu e atat de milostiv si nu ne lasa niciodata la greu.
      E adevarat ca nici tu nu trebuie sa renunti asa usor, dar singurul lucru pe care poti sa-l faci acum este sa te rogi. Rugaciunea din inima are mare putere.

      Trebuie sa fii tare si sa ai nadejde. Cu ajutorul Domnului, o sa se vindece si rana sufletului tau.Iti recomand sa-ti gasesti un duhovnic bun, cu experienta(daca nu cumva ai inca unul) si sa te spovedesti. Doar prin Sfanta Taina a Spovedaniei se curata sufletul si se poate vindeca. Cel mai bine si crestineste este sa te sfatuiesti cu duhovnicul si sa-i spui tot ce s-a intamplat. Citeste in continuare Acatistul Sfantului Nectarie, iti aduce multa mangaiere si cu siguranta o sa simti ajutorul lui.

      Reply
  117. Mariana

    Buna seara tuturor! L am cunoscut pe Sfantul Nectarie la sfarsitul anului 2011! In martie am sustinut in Italia un examen pentru asistenta medicala,m am rugat la sfant si la Maica Domunului sa ma ajute sa trec cu bine acest examen , stiam ca eu de una singura n am sa reusesc pentru ca aici unde sunt eu ,strainii nu sunt vazuti prea bine si trece examenul una la 6 luni,aceasta fiind cea mai veche! Din pacate nu l am luat si am fost foarte dezamagita,ca nu am reusit! Din cauza asta mi am pierdut si credinta ca rugaciunile mele sunt ascultate! In tot acest timp,m am gandit si m am rugat mult,Dumnezeu m a luminat si m a facut sa inteleg ca din cauza pacatelor mele din trecut (care nu sunt putine si sunt mari)m au facut sa ma indepartez de El! In aceste 6 luni am incercat sa il descopar pe bunul Dumnezeu,am reusit sa ma si spovedesc,sa mi reiau rugaciunile si sa mi recapat credinta! Peste circa 3 saptamani o sa am ocazia sa dau din nou acest examen,dar nici de data asta sanse nu am,este o alta fata care va trebui sa il ia,eu urmand sa l i au tocmai anul viitor in martie! Sincer as fi distrusa sa nu il iau anul asta! Sunt in Italia,nu am serviciu,sunt intr o relatie cu un barbat cu care nu ma prea inteleg, el ma intretine,stau singura ma simt singura,uneori simt ca nu mai rezist de atata tristete si durere in suflet,plang aproape in fiecare zi si ma rog ca Sfantul Necatrie,Maica Domnului,Iisus Hristos si totii sfantii dragi mie sa mijloceasca pentru mine pacatoasa la Dumnezeu sa mi ierte pacatele si sa ma ajute sa trec cu bine de acest examen sa mi pot gasi si eu ceva de munca! Ma chinui cu CV uri de anul trecut din aprilie,dar pana acum nu am reusit sa gasesc nimic! Va rog din toata inima sa ma pomeniti si pe mine pacatoasa Mariana in rugaciunile voastre,am mare nevoie! Doamne Iisuse Hristoase miluieste ne pe noi pacatosii! Doamne ajuta la toata lumea!

    Reply
  118. Andreea

    Rugati-va Sfantului Nectarie cu speranta si credinta si ajutorul lui nu va intarzia sa apara. Pe mine m-a ajutat sa imi gasesc un loc de munca atunci cand imi era cel mai greu. Asa cum se spune, El nu ii ajuta doar pe cei care sufera de boli trupesti ci si pe cei cu dureri sufletesti. Ma rog in continuare pentru sanatate si pentru intelepciune si sunt convinsa ca rugile-mi vor fi ascultate.

    Reply
  119. ELENA

    MULTUMESC LUI DUMNEZEU ,MAICII DOMNULUI,SFINTILOR NECTARIE SI NICOLAE,SI TUTUROR SFINTILOR CARE SE ROAGA PENTRU NOI, MULTUMESC PENTRU TOT AJUTORUL DAT,MA ROG SA IMI DEA SANATATE MIE SI FAMILIEI MELE SI SA TRECEM CU BINE PESTE TOATE GREUTATILE,DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA , SLAVA TIE DOAMNE ,MAICII TALE SI SFINTILOR TAI, RUGATI-VA CU CREDINTA SI DOMNUL VA VA AJUTA.

    Reply
  120. Mariana

    Scriu aceste randuri ca marturie ca Sfantul Nectarie este printre noi si cu noi si ne ajuta.
    Prin 2008 am auzit de acest Sfant. In 2009 am hotarat ca luna de miere sa o petrecem o parte pe insula Egina cu gandul ca putem da si pe la moastele Sfantului. Totul a decurs perfect, parca Sfantul Nectarie ne-a magaiat si ne-a pazit de rele, zic asta pentru ca la drum am plecat doar eu cu sotul meu, cu masina, intinerariu, cazari si restul stabilit de noi. Cand ne-am intors in tara lucrurile au intrat in rutina si l-am dat uitarii. Apoi au venit mai mutle necazuri peste noi dar cu timpul mi-am reamintit ca ma poate ajuta. Astfel ca de ceva timp ma rog (prin acatist si dialog cu el) la el si la Maica Domului (care mereu mi-a fost aproape) si ajutorul a inceput sa apara. Eram aproape in situatia de a fi nevoiti sa luam un credit destul de mare si l-am rugat de Sfantul daca este prea mare povara pentru noi sa ne ajute cu alta solutie, daca nu este prea mare sa ne ajute sa o ducem, finalul a fost ca s-a gasit alta cale si nu am mai fost nevoiti sa facem creditul. Mama are depresie, Sfantul ne-a ajutat si si-a reinceput tratamentul. Rugamintile au fost mai multe la care simt imbunatatire. Un mare of pentru mine si sotul meu era ca ne doream un copil. Dupa o extrauterina si o sarcina cu probleme Domnul Nostru Iisus mi-a daruit o noua sarcina (acum sunt in 9 saptamani) sunt sigura ca aici au mijlocit Sf. Nectarie si Maica Domnului, ca altfel nu cred ca puteam. Acum imi pun nedejdea sa ne ajute ca de data asta lucurile sa fie bine. Doamne ajuta!

    Reply
  121. Angela

    Angela
    Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sf. Parinti pentru tot binele pe care l-am primit. Am o familie tare frumoasa, doi copii minunati, si un sot bun. In momentul actual avem mare nevoie de ajutorul sf. Nectarie pentru a rezolva o problema de sanatate fetei cele mari. Ma rog, la Sf. Nectarie si am inceput sa citesc acatistul de cateva zile, sper ca Bunul Dumnezeu sa ma ajute si sa trecem cu bine peste. Domnul Iisus Hristos, Maica Domnului, Sf. Nicolae si Sf. Nectarie si toti Sfintii m-au ajutat de multe ori cu diverse ocazii. La gasirea unui loc de munca, intemeirea familiei, copii, ajutor in familia mea, ajutorul cu fratele meu. Multumesc Sf. Nectarie pentru ajutor in cresterea si ingrijirea copiilor mei si il rog sa faca o minune cu copila mea cea mare sa fie bine. Stiu ca nu ma va lasa. El este alaturi de cei care se roaga si care il iubesc pe Bunul Dumnezeu.
    Slava Tatalui Ceresc

    Reply
  122. valy

    Anul trecut in noembrie sotul meu a avut accident vascular,m-am internat cu el, cei care veneau in vizita m-a sfatuiau sa ma rog sfantului m-a rugam dar nu pot sa zic ca aveam mare credinta,dupa 2 saptamani ne-am externat cu diagnosticul cavernom in trunchi cerebral dar dr ne-au spus ca nicaeri in lume nu voi gasi un dr pt al opera ,asa ca viata lui era in pericol .Am ajuns acasa am cautat diagnosticul pe internet sa aflu cat mai multe despre boala,asa am dat de persoane care au acelasi diagnostic care au fost operate si acum se simt foarte bine,am sunat ca lasase nr de tel si asa am auzit de un dr in HANOVRA Germania,dupa 2 sapt ne-am intors la Bucuresti la control la dr Ciurea Vlad .Dupa mai multe investigatii ne-a spus ca asa sa nascut el cu o malformatie in mijlocul capului.Dupa m-ai multe intrebari cum v-a fi viata lui de acum,ce as putea face sa fie bine ,ca eu am auzit de dr din HANOVRA iar el mia raspuns foarte descurajat ca este dar nu avem noi bani pt acel dr,Credetima ca am fost sigura ca voi ajunge la acel dr.,Ne-am intors acasa la Constanta ca de acolo suntem am luat legatura prin internet cu DR respectiv ,i-am trimis toate analizele,RMN am programat o consultatie pe data de 3 ian 2012.Iar noi ne-am pregatit de drum am sfintit casa ne-am spovedit,ne-am impartasit toata familia.La sfintirea casei preotul mi-a adus cartea sf Nectarie ,Icoana si mir ,atunci m-am intrebat de ce primesc carti ,mir,icoane cu sf Nectarie chiar o cuscra fusese in Eghina si-mi adusese mir si cateva floricele mici de la mormantul lui,de atunci am inceput sa citim ,sa ascultam acatistul lui asa l-am cunoscut pe sf Nectarie .Pe 1 ianuarie 2012 am plecat in Hanovra starea lui se imbunatatea din ce in ce mai bine,am ajuns in Hanovra si prima minune care am vz noi cand sotul meu vorbea in engleza el ne-a zis vorbiti romaneste caci sunt Roman,ne-a spus ca poate sa ne opereze pentru ca are aparatura necesara si este specialist in cavernoame doar ca ne costa 50mii euro,noi aveam 6 mii si credeam ca o sa ne ajunga, am ramas socati de pret dar multumiti ca avea sanse de operatie .Sotul meu lucrase in Norvegia si asa s-a hotarat impreuna sa mergem acolo si sa vdedem cum facem sa adunam bani necesari operatiei.Cu durere mare am fost deacord pentru ca lasasem acasa 3 copii de 20 16 si 14 ani baieti toti,dupa 1 luna am fost sunata ca baiatul cel mic sufere dupa noi si profesori ne-au sfatuit sa vin urgent sa nu faca vreo depresie,Am venit l-am adus in Norvegia l-am dat la scoala totul incepuse sa fie foarte bine ,am cunoscut crestini ortodocsi am luat legatura cu biserica din Stavanger .le-am spus problema noastra si noi aveam pomelnice la biserici si la Frasinei .La control mergeam cam din 3 in 3 luni cu RMN ne-a zis dr ca ar fi bine sa ne operam peste 3 luni ,noi hotarasem in august ca sa m-ai adunam bani .Intr-o noapte eram singura sotul meu era la servici si uitase sa ma sune iar eu eram ingrijorata de ce nu ma sunase si am adormit tarziu ,pe la 3 jumatate m-am trezit si am vrut sa fac acatistu dar de atatea griji m-a cuprins o teama si am hotarat sa citesc o minune din cartea sf Nectarie si am descis la minunea care o mama avea 3 copii in urma unor dureri a fost diagnosticata cu tumoare si trebuia urgent operata dar ea impreuna cu copii se ruga sf Nectarie cu greu a imprumutat bani pt operatie iar in ziua care sa dus sa o opereze sa mirat si dr ca nu mai avea nimic tumoarea disparuse.Am terminat de citit si am zis Damne unde mi-ai deschis cartea are 3 copii ca mine ,nu avea bani pt operatie ca mine dar eu nu am atata credinta sa nu mai fie nevoie de operatie.m-a luat somnul si am dormit linistita,pe data de 3 august 2012 am fost in Hanovra la renumitul dr Bertalamffy iar el vazand RMN actual a zis aoleu si deschizand leptopu sa vd RMN din aprilie a zis extraordinar ,neasteptat de bine a evoluat vasu de sange sa sudat iar pereti vasului s-au ingrosat atunci m-am uitat la ferestra sa vad cerul multumindui lui dumnezeu mi-am adus aminte de istorioara citita nu scriam aceasta intamplare dar in acatist scrie ca a certato pe femeia care nu a marturisit despre minunile lui. Aveti incredere si rugativa sf Nectarie ca este grabnic ajutator .Sotul meu este bine si peste un an trebuie sa repetam RMN sa ajungem sanatosi pana atunci si o sa mai scriu ce va mai fi. Dumnezeului nostru slava……Amin

    Reply
    1. Theodora Post author

      Slava lui Dumnezeu Care lucreaza prin Sfintii Sai! Slava Sfantului Nectarie care v-a dat sansa unei noi vieti, generozitatii si dragostei sale de oameni! Atat de discret, atat de frumos stie sa mangaie si sa indrepte!

      Reply
  123. Ioana

    Multumesc,Sfinte Nectarie pentru ca ne-ai ajutat sa facem rost de o suma de bani de care aveam mare nevoie.Multumesc ca m-am impacat cu tatal meu si cu prietena mea.Multumesc ca ai vindecat piciorul mamei mele si ca m-ai ajutat sa trec cu bine niste examene la care nu prea invatasem.Iarta-ma ca nu am suficienta credinta si ca deznadajduiesc.Te rog,Sfinte Nectarie ajuta-i pe oamenii care au nevoie de tine.Si ajuta-ma si pe mine sa-mi gasesc dragostea pe care o caut de atata timp.

    Reply
  124. irena

    Am aflat de Sfantul Nectarie in urma cu trei ani. M-a ajutat totdeauna in rugaciunile mele. Am reusit sa ajung si la Moastele de la Manastirea Radu-voda din Bucuresti; a fost un moment de mare bucurie si recunostinta. In urma cu trei zile Sfantul a infaptuit un miracol, m-a ajutat in aceeasi clipa in care am cazut la rugaciune. Eram la un concert simfonic cu sotul meu. Imediat dupa concert a inceput sa acuze o durere intensa in partea dreapta a spatelui cu iradiere in fata. Am avut o banuiala ca este o colica renala. Nu i se intamplase niciodata asa ceva, durerea era cumplita si, cu toate acestea, nu a vrut sa chem salvarea. Eram convinsa ca ma aflu intr-un cosmar si ca ma voi trezi; totul se intampla extrem de repede. Am ajuns la spital, a fost internat intr-o rezerva dar erau asteptate rezultatele investigatiilor pentru a incepe tratamentul. Avea in continuare dureri mari si am scos din poseta iconita Sfantului Nectarie, rugindu-ma cu disperare sa-i aline durerea. In doua-trei minute sotul meu imi spune ca durerea a incetat brusc, ca a disparut complet si ca el se simte foarte bine. Dupa cinci minute a venit asistenta sa-i administreze o medicatie puternica pentru durere dar…. era deja inutil. Sfantul Nectarie infaptuise minunea. In acelasi moment am promis ca voi cauta pe internet un site pe care oamenii impartasesc minunile Sfantului si voi scrie si eu mica mea poveste. Slava Bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie.

    Reply
  125. rebeca

    Vreau sa-i multumec Sfantului Nectarie pentru marea minune pe care a facut-o pentru mine astazi. Am un an de cand imi caut un serviciu, am apelat la toate cunostintele, am tot fost recomandata de prieteni, am aplicat pe internet la anunturi dar nimic. Nu ma suna nimeni sau mergeam la interviuri si nu mai primeam nici un raspuns, nu mai spun ce salarii mi se ofereau, imi pierdusem orice speranta. Stiam de Sfantul Nectarie, mai mergeam din cand in cand la Manastirea Radu Voda si m-am decis sa citesc timp de 40 de zile acatistul Sfantului si sa-l rog sa ma ajute sa-mi gasesc un serviciu bun si un salariu ok. Astazi se fac 34 de zile de cand citesc acatistul si tot astazi am fost la al treilea interviu la o companie unde mi s-a comunicat ca sunt noua lor colega si mi s-a facut si oferta. Salariul e mai mare de cat am cerut si nu mai zis ca jobul e si in domeniul pe care mi l-am dorit. Pe langa Acastistul Sfantului Necatrie am citit si Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Domnului Iisus Hristos ( de 2, 3 ori pe saptamana), m-am rugat si la Sfantul MIna, Sfantul Nicolae, Sfanta Paraschiva.

    Reply
  126. pitigoiulina

    Safntul Nectarie a intrat decurand in viata mea si mi-a dat lumina si pace in suflet. Vad cum in fiecare zi pas cu pas ma protejeaza in toate lucrurile mari si mici. As vrea nespus de mult sa am un pic de mir de la el dar eu sant departe de Bucuresti.(Bineinteles ca suport costurile necesare) Va rog sa ma ajutati! Am o problema de sanatate care ma face sa sufar de multi ani de zile. adresa mea este cori_ki@yahoo.com

    Reply
    1. Theodora Post author

      Doamne, ajuta!
      Ma bucur ca l-ai descoperit pe acest mare Sfant. Sfatul meu prietenesc este sa citesti si acatistul Sfantului cat de des poti, in timpul cand iti vei unge trupul cu mir. Sa ai nadejde neclintita in voia buna a lui Dumnezeu si credinta, o sa fie bine. Cu siguranta ca te va ajuta si in continuare, dar si noi trebuie sa ne punem viata in acord cu poruncile lui Dumnezeu.
      In legatura cu mirul, ai grija, nu trebuie sa idolatrizam un lucru sau un loc, Dumnezeu este peste tot si El este Cel Care lucreaza prin Sfintii Sai si ne da vindecarea, nu untdelemnul in sine. Daca vrei sa te inchini moastelor Sfantului Nectarie, trebuie sa stii ca acum si in Romania sunt foarte multe biserici si manastiri unde se gasesc particele din trupul lui, la fel ca si la Radu Voda. Mare parte din el a a ramas insa in Grecia, in insula Eghina (foarte aproape de Athena), unde el a ctitorit o frumoasa biserica inchinata Sfintei Treimi. Astazi, exista acolo si o biserica mult mai mare, cu hramul Sfantului Nectarie, tot in cadrul manastirii de maici din Eghina.
      Iata aici locurile din Romania unde te poti inchina la moastele Sfantului si de unde poti lua si mir, de la candela care arde neincetat langa fiecare racla. Daca poti, este un bun prilej pentru tine sa faci un pelerinaj unde iti este mai aproape si mai la indemana si sa arati si dragostea, si recunostinta fata de Sfantul Nectarie.
      -Mănăstirea Sfântul Ierarh Nectarie, Radu-Vodă, București, racla fiind asezată în naosul bisericii;
      -Mănăstirea Putna (racla cu Moastele este în Sfantul Altar);
      -Biserica “Sfantul Ierarh Nectarie” din Iasi (racla este în Sfantul Altar);
      -Schitul “Sfintii Ioan si Nectarie” (Brădetu, jud.Arges), racla fiind asezată în naosul paraclisului ;
      -Manastirea Halmyris, com. Murighiol, jud.Tulcea ;
      -Biserica “Sfintii Voievozi”, sat Ghimicesti, com Fitionesti, jud.Vrancea ;
      -Biserica “Sfanta Treime”, loc. Bucium, jud. Brasov ;
      -Biserica Spitalului TBC din Sibiu;
      -Biserica “Sfantul Ierarh Nicolae si Izvorul Tamaduirii”, spitalul judetean Sfantul Ioan cel Nou, Suceava ;
      -Schitul “Nasterea Maicii Domnului”, com Sinca Veche, jud. Brasov ;
      -Biserica “Nasterea Maicii Domnului si Sfantul Nectarie”, cart. Alexandru cel Bun, Iasi ;
      -Catedrala Episcopala din Galati ;
      -Capela “Sf. Andrei” din cadrul Spitalului Judetean Galati;
      -Biserica Memoriala “Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
      -Catedrala din Sibiu;
      -Biserica “Sfintii Doctori Cosma si Damian” din cadrul Spitalului Fundeni, Bucuresti;
      -Biserica “Sfantul Gheorghe” din Slobozia, judetul Ialomita;
      -Manastirea Sfintei Cruci, Oradea, judetul Bihor.

      Reply
  127. nectaria

    In primul rand vreau sa-i multumesc SF.NECTARIE pt ajutorul primit…in urma cu vrio 3 ani am aflat de SFANTUL inimii mele printr-o intamplare…imi doream foarte mult un copilas si nu venea am facut un acatist si un paraclis SF.NECTARIE si in mai putin de o luna jumate am aflat marea veste…..acum am o minunata fetita pe nume NECTARIA si la scurt timp iam daruit si un fratior…SF.NECTARIE a fost prezent in viata mea de mult timp dar nu stiam de existenta LUI ….Si ac ma rog SFANTULUI si stiu c a ma va ajuta cu probleama care o avem…SFINTE IERAHE NECTARIE AJUTA-NE PE NOI PACATOSII!!!

    Reply
  128. bejinariu

    Doamne ajuta. Ma numesc Claudia (30) si sint din Botosani. Sf Nectarie si Maicuta Domnului sint ocrotitorii familiei mele. In 2009 am aflat ca tatal meu, Iulian, are cancer la colon cu metastaza la ficat si plamini (in ultima,ultima faza). Foatre directi la astfel de vesti, doctorii ne-au spus sa-l luam acasa si sa ne pregatim, caci mai mult de 1 luna nu traieste. Pe-atunci eram cu el la Bucuresti pe la spitale…Sotul meu, Bogdan, a gasit intimplator, pe internet, cu putin timp inainte de aflarea vestii despre Sf . Nectarie, vindecator de cancer. Am mers la Sf Nectarie, la manastirea Radu Voda. Eram insarcinata in 3 luni. Am ingenunchiat linga Racla cu moastele Sf Nectarie si m-am rugat cu lacrimi de durere. Ma temeam ca daca tata pateste ceva in timp ce eu eram insarcinata pierdeam copilasul (de-atita durere). L-am rugat pe Sf Nectarie “Bunicutul nostru” sa-l tina pe tata in viata pina nasc, promitindu-i ca daca va fi baietel il voi numi Nectarie. Il vedeam in fiecare zi suferind si cu dureri cumplite. Mergeam la el in camera si-ziceam : “ma lasi sa te iubesc un pic?” mingiindu-l usor pe cap iar el imi spunea cu voce stinsa “da, dar de un timp nu suport astfel de lucruri”. Se uita la mine cu ochi mari si intrebatori . Era tacut si cuminte ca un miel ce merge spre junghiere. Desi foarte suferind, niciodata nu a cirtit impotriva lui Dumnezeu pentru faptul ca suferea. Cind eram mica, credeam ca parintii mei sint primii dintre acei care nu vor muri niciodata. Eram o norocoasa cu o astfel de gindire. Cu tata a fost altfel. Avea doar niste simptome pe care le putem avea cu totii, a tacut, nu a mers la spital-caci nu suporta si boala s-a agravat in tacere. Cind a mers in cele din urma la o simpla consultatie (la rugamintile mamei mele) am aflat ca are cancer. Lui nu i-am spus niciodata diagnosticul, dar mereu intreba daca are cancer. Ii spuneam ca e o tumora care se poate vindeca daca urmeaza regimul naturist (ca atit i-a mai ramas, operatie nu se putea face ca era prea avansata boala). Cu rugaciunile noastre dar mai ales ale Sf Nectarie si ale Maicii Domnului (Pantanassa) , cu taina sf Maslu savirsita acasa tata a trait nu o luna ci un an de zile. Si-a vazut nepotelul mult asteptat pe care-l cheama Nectarie si a cerut sa i-l pun pe burta.”E greu, mi-a zis” am incercat sa-l iau dar m-a rugat sa-l mai las ca tare-i era drag. Nectarie era singurul la care tata zimbea. Timpul trecea si el se simtea tot mai rau A plecat dintre noi cind Nectarie (baietelul meu) avea 5 luni. Si acum ochii mei in lacrimi uda miinile care scriu. UN AN l-a tinut Sf Nectarie (cu rugaciuni catre Dumnezeu) printre noi…si parca a fost ieri. Dar ma mingiie Nectarie, baietelul meu si-mi spune sa nu pling, ca “Buni” e la Doamne Doamne.Mi-e tare, tare dor sa fiu copil si tata sa ma sarute pe frunte si sa-mi zica “tata te iubeste” .Si eu te iubesc, “Ticu meu” si nu ma pot opri din plins nici acum. Iti multumesc ,Sf Nectarie ca ne-ai lasat timp sa ne luam ramas-bun de la tata. De-atunci-2009 citesc zilnic acatistul Sf Nectarie de la Eghina si de cca 5 ani acatistul Sf Acoperamint al Maicii Domnului. Minunea aceasta nu a fost vindecarea trupeasca a tatalui meu, ci una sufleteasca, aceea ca s-a mintuit :”Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, daca tamaduirea este spre mantuirea celor ce se roaga tie. Dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre cari doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pre multi bolnavi i-ai ajutat a se intari intru credinta si intru rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii”

    Reply
    1. Theodora Post author

      Doamne, ajuta!

      Impresionanta marturia ta, Claudia, m-a emotionat profund. Sa te ajute Domnul in tot ce faci, sa te bucuri de toti cei dragi ai tai!
      Nu fi trista, stiu ca ti-e dor de tatal tau, asa cum nu se poate spune in cuvinte. Si doar cei care au pierdut pe cineva iubit pot intelege. Dar trebuie sa avem nadejde ca ei nu sunt pierduti cu totul, ca suntem in comuniune cu ei si asta se simte mai ales la Sfanta Liturghie, dar si la alte slujbe ale Bisericii. Ei pot simti dragostea si gandul nostru cel bun prin mijlocitorii nostri, ingerii, Sfintii, Maica Domnului.Cu rugaciunile lor, nu peste mult timp ne vom revedea si vom fi impreuna pentru totdeauna.

      Reply
      1. bejinariu

        Multumesc, tie, “Dar al lui Dumnezeu”. Nu e simplu sa-ti descarci sufletul cum ai rasturna un sac. Intreaga copilarie imi apare ca un univers naufragiat din care am supravietuit numai eu. Sf Anton spunea : “In eternitate nimic nu curge, totul este prezent”. Desi este ingrozitor cind intelegi, viata se scrie in ciorna iar noua nu ne este dat sa-i corectam paginile. Insa o conversatie placuta e mai buna decit orice mincare. Cu bine, Doamne ajuta!

        Reply
  129. Camelia

    Dragii mei,

    Vreau sa va marturisesc ca din momentul in care l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie viata mea s-a schimbat total. Ii simt prezenta mereu, fie ca sunt acasa (unde iconita este primul lucru pe care il vad atunci cand trec pragul), la serviciu, pe stada, e mereu in gandurile mele. Stiu ca atat timp cat e cu mine nimic rau nu mi se poate intampla. De multe ori stau si plang pentru ca stiu ca nu merit atata bunatate din parte Sfantului meu drag.
    Eu locuiesc la Cluj, dar in acesta vara am putut ajunge la Manastirea Radu Voda. Nu pot descrie in cuvinte senzatia pe care am trait-o. Tremuram, plangeam, dar in acelasi timp era inundata de o liniste sufleteasca fara margini.
    Mi-am propus de mult sa ajung acolo, dar vara aceasta l-am rugat pe prietenul meu sa ne petrecem concediul pe litoral pentru ca vroiam sa ajung la Sfantul drag sufletului meu. Desi planuisem ca vom trece prin Capitala la intoarcere, prietenul meu a ezitat spunandu-mi ca nu cunoastem bine Bucurestiul, ca pierdem mult timp daca ne abatem de la drum. Vreau sa va marturisesc ca nu am avut nici cea mai mica indoiala ca nu voi ajunge acolo. Cand el imi spunea aceste lcruri eu ma rugam :Sfantul meu drag stiu ca aceste ispite vin de la cel rau ca eu sa nu pot ajune la Tine, risipeste-i tu toate gandurile negre si ajuta-ma. Tu cunosti dorintele mele, nu permite sa plec spre Cluj fara sa ating sfintele tale Moaste, mai ales ca acesta e o promisiune pe care trebuie sa o dc la bun sfarsit.
    Dragii mei, stiti cat de repede am gasit manastirea, chiar daca habar nu aveam pe unde suntem, parca ne chema spre El. Deja imi este dor de ,,casuta” lui si astept cu nerabdare intoarcerea la Bucuresti.
    In fiecare zi imi incredintez viata in mainele lui, nu ies pe usa fara sa-i vorbesc si sa-l rog sa aiba grija de mine si de cei dragi mie.
    Vreau sa va spun ca toata familia mea a invatat sa-l iubeasca. Bunica mea imi spunea de curand ca ii simte si ea prezenta, iar uleiul sfintit de la candela ii alina suferintele. Si eu il folosesc in fiecare zi pentru ca buna lui mireasma ma face sa il am pe Sfantul Nectarie in sufletul si in gandurile mele tot timpul.
    In aceasta vara rugaciunile Bunului Nectarie l-au vindecat pe tatal prietenului meu. Ii multumesc Sfantului drag sufletului meu pentru ca ma face partasa la minunille Sale, chiar daca nu sunt vrednica de atat bunatate. Fericiti si bincuvantati sunteti toti cei care l-ati cunoscut, iar cei care nu-l cunosc sa alerge degraba spre El pentru ca este un izvor nesecat de dragoste si bunatate. Sfantul Nectarie si Bunul Dumnezeu sa va ajute, sa va ocrotesca si sa va implineasca toate dorintele.

    Reply
  130. laura italia

    DOAMNE AJUTA PE TOTI CEI CARE SE ROAGA TIE SI DE MINE PACATOASA NU UITA …AM PLANS , AM RAMAS UIMITA DE TOT CEEA CE AM CITIT , SPER CA PESTE NU MULT TIMP SA MA NUMAR PRINTRE CEI CARE AU AVUT PRILEJUL SI BINECUVANTAREA MARELUI SFANT NECTARIE …..DOAMNE FACASE VOIA TA.

    Reply
    1. Claudia B.

      Intr-o zi, un om a murmurat: ‘Doamne, vorbeste-mi’ si un copac si-a frematat frunzele,…. dar el nu a auzit! Apoi a intrebat mai tare: ‘Doamne, de ce nu-mi vorbesti?…. si un tunet a zguduit cerul,…. dar el, din nou, nu a auzit! Omul a privit in jurul sau si a spus: ‘Doamne, lasa-ma sa Te vad!’… si o stea a luminat cerul…. dar el nu a observat! Atunci a inceput sa strige: ‘Doamne, fa o minune!’ si in clipa aceea s-a nascut un copil,… dar el tot nu a inteles!!
      Disperat, omul striga mai tare: ‘Atinge-ma, Doamne, si arata-mi ca esti langa mine!’…. Acestea fiind spuse, Dumnezeu a coborat si l-a atins.dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul!..
      Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste!

      Reply
  131. Claudia B.

    Draga Laura, sa ai mare nadejde la Maica Domnului si la Sf Nectarie, “Bunicutul nostru” si sa iti ajute Dumnezeu in tot ceea ce faci.Minuni sint in fiecare zi, depinde de noi cum le primim si percepem. Cu siguranta ca ai deja binecuvintarea lui Dumnezeu. Doamne ajuta!

    Reply
  132. Roman Mihaela

    DRAGI CITITORI AI ACESTUI SAIT,
    VA ADRESEZ O RUGAMINTE/RUGATI-VA PENTRU VIORICA, CARE ARE PROBLEME PSIHICE SI PENTRU ION, CARE ARE O TUMORA LA CAP .VA MULTUMESC .

    SI PE MINE SFANTUL NECTARIE M-A AJUTAT SA IAU UN EXAMEN FOARTE GREU.PARINTII MEI SUNT IN VIATA TOT DATORITA SFANTULUI .

    M-am rugat Maicii Domnului si sfintilor: Nectarie,Efrem cel Nou,Ioan Maximovici,Ioan Rusul,Serafim de Sarov,Ilie Lacatusu,Parintelui Cleopa,Parintelui Arsenie Boca,Paraschiva,Spiridon,Pantelimon,Dimitrie Basarabov,Mina,Filofteia,Luca al Crimeii ,Matrona si tuturor sfintilor ;acum sint aproape vindecata de hemoroizii care m-au chinuit ani de zile .Slava Tie,Doamne.Si Parintele Argatu m-a ajutat foarte mult.

    Reply
  133. Anca

    Recent l-am descoperit și eu pe Sfânt într-un moment greu al vieții mele. Nu reușesc să-mi găsesc un loc de muncă, să-mi întemeiez o familie, de multe ori nu am ce pune pe masă pentru că nu am nicio sursă de venit iar toți bănuții pe care i-am primit de-a lungul timpului de la părinții mei i-am strâns ca să îmi plătesc taxele la facultate și acum la master. În condițiile acestea, am început să mă rog Sfântului în speranța că mă va ajuta să mă pun pe picioare. Am citit peste tot mărturii ale oamenilor care au fost ajutați de Sfântul Nectarie și asta m-a încurajat și mai mult să continui să mă rog lui și ajutorul lui nu a întârziat să apară. Chiar ieri am primit un telefon de la o rudă cu care nu vorbisem de mult timp și care îmi spunea că mi-a trimis exact suma de bani de care aveam eu nevoie pentru a-mi rezolva o problemă, bani de care nu știa nimeni că am nevoie pentru că nu apucasem să vorbesc cu nimeni despre asta. Așadar, îndemn pe toată lumea să nu-și piardă credința și să se roage tot timpul, în fiecare zi și ajutorul va veni de fiecare dată, într-o formă sau alta, când ne așteptăm mai puțin. Sper ca într-o zi Sfântul să mă ajute să ajung la Mănăstirea Radu Vodă și în Eghina ca să mă închin Sfintelor sale Moaște, iar până atunci îi voi mulțumi neîncetat pentru lucrurile minunate pe care le face pentru noi și mă voi ruga lui în continuare.

    Reply
    1. elena

      Doamne…ma regasesc atat de mult aici….si ma cheama si Elena…

      Ce lucru mare,si ce mult lucreaza Dumnezeu prin sf lui,te cred ca ai primit bani fara sa i fi cerut ptr ca si mie mi s a intamplat la fel am primit niste banuti fara sa i cer dar evident ca aveam mare mare nevoie ptr ca si eu sunt in cautarea unui loc de munca si mai mult de atat intr o seara am ravnit la o amandinA si nu mi am permis sa o cumpar iar a doua seara cand ma intorceam de la biserica,unde s a citit acatistul sf Nectarie ,m a oprit un domn si mi a daruit o ciocolata Milka,ce mare este Dumnezeu si sf Nectarie cat de mare ajutor ne este la toti!Doamne ajutane si da ne un loc de munca sa putem si noi ajuta pe cei nevoiasi dupa puterea noastra si dupa voia Ta.

      Reply
  134. lucia

    incep a scrie
    Cu multumiri lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru tot ceea ce-mi dau in fiecare zi, bune si mai putin bune.
    Mi-a placut un aliniat din rugaciunea de vineri:”..rogu-ma Tie, Stapane,ca la necazurile, ispitele si durerile cate ar veni asupra mea, sa-mi inmultesti impreuna si rabdarea, puterea si multumirea..”.
    Iata ca,rugaciunile mele pentru copiii mei, pentru familia mea- largita de-acum, au gasit ascultare .
    Am avut rabdare si mai ales nadejde ca cineva, imi va asculta ruga.
    Am fost iar (dupa 2 ani) in octombrie 2012 doar la Manastirea Radu Voda din Bucuresti-de la 800 km distanta, sa aduc personal multumiri si inchinaciune Sfantului Nectarie, stiu ca m-a ocrotit in toata aceasta perioada si nu m-a uitat in toti acesti 3 ani de rugaciuni.
    Multumesc Sfinte Nectarie pentru linistea sufleteasca pe care mi-ai redat-o, pentru bucuria din sufletul meu, pentru toate cele ce le pui inaintea noastra.
    Nu incetati a va ruga Lui si ziua si noaptea, aveti rabdare si nadejde.
    Doamne ajuta!

    Reply
  135. danaR

    e foarte adevarat , cred tot ce se spune despre minunile sfantului Nectarie. sa va spun ce minune a facut la mine, nu aveam nici un banut in casa .Am gasit rugaciunea sf. nectarie pe net si am citito , la cateva ore am iesit in oras si am incercat cardul de pensie al tatalui meu , cu toate ca pensia ar fi trebuit sa intre pe card mult mai tarziu, eu am scos acei bani care mi-au fost de folos. Ii multumesc sf. nectarie!!!

    Reply
  136. rubik2011

    anul trecut pe vremea asta incepusem sa ma rog pentru un duhovnic bun, in special m-am rugat la Sf. Nectarie a carui viata tocmai o citeam cu ochii plini de lacrimi… dupa 40 de zile de citire a acatistului am primit ceea ce am cerut… de atunci il pomenesc mereu in rugaciunile mele…

    Reply
  137. doina

    Dumnezeu si Sf.Nectarie ma ajutat sa gasesc o persoana dornica a-mi trimite putin ulei de la Manastirea Radu-Voda.M-am rugat Sfantului si am crezut ca sunt atat de pacatoasa incat nu merit ajutor ,dar m-am inselat .Acum stiu ca Sf.Nectarie imi asculta rugaciunile si ma va ajuta.Doamne ajuta!

    Reply
  138. MIRELA

    MULTUMESC SFANTULUI NECTARIE MAICA DOMNULUI SI SFANTUL MINA PTR AJUTORUL PRIMIT IN FIECARE ZI DIN VIATA…SIMT CA SUNT MEREU APROAPE DE MINE SI FAMILIA MEA .DOAMNE AJUTA!!!!!!

    Reply
  139. Cristina

    Ii multumesc Sf. Nectarie pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat! Toata vara am citit Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sf. Nectarie. Pe 8 septembrie, printr-o minune, m-a sunat, dupa 13 ani, primul meu prieten. Ne-am dat intalnire si, de pe 16 septembrie, formam un cuplu. In luna octombrie m-am dus la Manastirea Radu Voda din Bucuresti ptr a ma ruga Sf. Nectarie. Stiu ca am fost la Sfant intr-o zi de vineri. A doua zi, sambata, la doar o luna si jumatate de relatie, prietenul meu m-a cerut in casatorie. Am fost socata, deoarece nici nu discutasem despre asta si nu credeam ca se va intampla atat de repede. Stiu cu siguranta ca tot s-a intamplat doar datorita Maicii Domnului si Sf. Nectarie si vreau sa le multumesc din tot sufletul meu!

    Reply
    1. Silvia

      Buna.As vrea sa va va spun si eu minunea pe care a facut-o cu mine si sotul meu Sfantul Nectarie.Ieri cand veneam la serviciu era cat pe ce sa avem accident frontal cu masina,dar Sfantul ne-a ocrotit si doar s-a atins masina noastra de masina celui care era sa intre in noi si asa am scapat nevatamati.Tin sa spus ca purtam la mine o batista si un pic de vata atinsa de Sfintele moaste aduse anul acesta la noi in tara si ca sotul meu se da in fiecare zi cu mir a Sfantului Nectarie dat tot de cineva adus direct din Eghina.Multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului ca ne-a ocrotit.

      Reply
  140. Anca

    Am mai scris aici despre felul în care l-am descoperit și eu pe Sfânt și vreau să mai împărtășesc cu voi câteva lucruri frumoase care mi s-au întâmplat datorită lui. Se apropia ziua de 9 noiembrie și eram foarte supărată că nu aveam posibilitatea să merg și eu la moaștele Sfântului în București dar la scurt timp am aflat că urmau să fie aduse părticele din moaștele sale de la Iași, aici în orașul meu și lăsate câteva zile spre închinare – cea mai mare bucurie pe care am avut-o de când l-am cunoscut pe Sfânt, pentru că a fost prima dată când i-am atins moaștele și m-am rugat atât de aproape de el. Tot cu această ocazie, după ce am fost intr-o seară la moaște, am tot încercat să o conving și pe o prietenă să meargă, cu toate că bănuiam că o să mă lovesc de refuzul ei pentru că nu este o persoană cu foarte mare credință, nu obișnuiește să meargă la biserică și, după cum mi-a spus chiar ea, nu a fost niciodată la moaștele vreunui Sfânt. Deși în prima și a doua zi m-a refuzat invocând diverse motive, într-un final a acceptat să meargă, pe drum îi povesteam despre Sfânt, despre cum ajută bolnavii, pe cei care își caută servici și nu numai. Am ajuns la moaște, ne-am închinat, nu știu pentru ce s-a rugat sau ce i-a cerut Sfântului dar cert este că peste câteva zile m-a anunțat că a început munca la un servici temporar. Nu știu nici dacă ea conștientizează minunea care s-a petrecut, dar eu am simțit o mare bucurie și emoție atunci când mi-a dat vestea pentru că am realizat cât de aproape am fost de Sfântul Nectarie în acea zi și cât de bun este el cu toți oamenii chiar dacă sunt mai puțin credincioși. Nădăjduiesc tot mai mult că mă va ajuta și pe mine și mă rog zilnic lui și îi mulțumesc neîncetat pentru lucrurile minunate pe care le face pentru noi!

    Reply
    1. Theodora Post author

      In urma cu nici o luna, te rugai sa ai posibilitatea sa te poti inchina moastelor lui la Radu Voda sau in Eghina. Nu a fost nevoie, a venit Sfantul la tine. Vezi cata noblete si darnicie au Sfintii, e atat de bun, generos si blind, la fel ca numele lui!
      Da, e adevarat si faptul ca se indura de toti oamenii, mai mult sau mai putin credinciosi, am marturii si ai unora care sunt sectanti si care, rugandu-se la Sfantul Nectarie au fost ajutati, pentru ca “Dumnezeu nu voieste moartea pacatosului, ci sa se intoarca, sa fie viu” (Iez. 18, 32) si “sa vina la cunostinta adevarului” (1 Tim 2,4). Numai de noi tine sa deschidem ochii si sa intelegem unde este Adevarul, ca Hristos si Biserica noastra nu sunt inventii sau idei, ci e vie si lucratoare prin Sfinti si credinciosi.

      Reply
  141. Florian

    Mama e in faza grava a bolii numite cancer – dar ea se lupta . Tata nu mai este (tot cancer). Rugati-va sipentru Mama mea , roaba lui Dumnezeu Daciana

    Reply
    1. ana

      ptr florian … 42 de zile sa bea sucul limpede, fara fibre, din : morcov, telina, sfecla, varza. NImic altceva- tratament dr Breuss. Este excelent. Mi-a ajutat. Nu am consumat nimic altceva. Legumele sa fie in cantitati egale. Doamne ajuta.
      Dupa cele 42 de zile, se introduce treptat mancarea solide.. mai intai cate o supa din cele 4 legume, apoi , orez fiert , urmeaza branza de vaci… Doamne ajuta

      Reply
  142. stela

    Dragi prieteni!L am cunoscut pe Sf Nectarie exact pe 9nov intamplator mai ales ca am o situatie financiara fff grea(mari datorii). Sf mi a atras parca atentia si de atunci l am indragit f mult si ma rog din tot sufletul sa gaseasca si pentru mine o rezolvare.Citesc zilnic acatistul iar de pe net incercsa aflu cat mai multe despre credinta si minunile lui.As dori si eu mir de la candela sf-ului precum si o iconita .

    Reply
  143. Simona

    Te rog din suflet Sfinte Nectarie ai grija de mami, te rog ajuta i sa isi gaseasca un servici si sa fie sanatoasa. Iti multumim pentru toate cate faci pentru noi pacatosii Sfinte Nectarie, Sfinte Fanurie, Sfinte Maxim Grecul, Sfinte Ioan Rusul, Preasfanta Nascatoare, Isuse Hristoase, Doamne Dumnezeule.
    Va multumesc din suflet, Simona

    Reply
    1. ana

      Sfinte Nectarie, multa grija ai avut de mine. Dupa a 2a nastere, alunitele au inceput sa cresca, sa se deformeze si sa doara. Cu mezinul in brate, nici 1 luna nu avea, plangeam de teama ca voi muri . M-am rugat tie, si iata a trecut 1 an si sunt bine, fara operatie … Ortodoxia cu sfintii ei , este o taina. Va multumesc pentru ca am putut sa fac aceasta marturisire a milei sfantului Nectarie- si nu o data m-am rugat lui , si am primit totdeauna raspuns. Doamne ajuta

      ps- in timp ce scriam ,copii- de 1 si 3 ani mi-au ramas blocati in sifonier, nu puteam deplasa usile glisante. Am strigat catre sfantul si, lin, au culisat. Ptr un necredincios, e doar o simpla coincidenta, dar ptr mine , cuprinsa de panica, este evident ajutorul lui

      Reply
  144. lavinia

    BUNA ZIUA ! VREAU SA VA RELATEZ PE SCURT UNA DIN MINUNILE SF NECTARIE .TATAL MEU BOLNAV DE DIABET,FACE DIALIZA DIN SEPTEMBRIE 2012.ARE SI RETINOPATIE DIABETICA SI CATARACTA.CU OCHIUL STANG ABIA ZAREA PUTINA LUMINA….CU DREPTUL VEDEA CAT DE CAT CAT SA MANANCE…SI ITI VEDEA CONTURUL CORPULUI.A INCEPUT NISTE SEDINTE DE LASER PT OCHIUL STANG SI DUPA 3 SEDINTE ABIA DACA MAI ZAREA CU EL IAR CU DREPTUL VEDEA IN CEATA.AM VAZUT LA TV DESPRE SF NECTARIE SI AM AUZIT DE MINUNILE LUI…M AM DOCUMENTAT SI PE INTERNET….SI AM RUGAT PE CINEVA SA MI ADUCA MIR DE LA BISERICA DIN BUCURESTI.AM INCEPUT SA CITESC SEARA DE SEARA ACATISTUL SF NECTARIE SI VINEREA NOVENA IN CINSTEA MAICII DOMNULUI DE LA LOURDES.AM FACUT ROST SI DE APA SFINTITA DE LA LOURDES.SI L AM RUGAT SA SE SPELE PE OCHI CU APA SI SA SI DEA CU MIR…..IERI A AVUT O INTERVENTIE LA OCHIUL STANG … OPERATIE DE CATARACTA …SI AZI LA CONTROL….I A ZIS DOAMNEI DOCTOR: ….VA VAD…IERI NU V AM VAZUT !!!! TOATE SE LEAGA….MINUNEA S A PRODUS.URMEAZA IN IANUARIE O ALTA INTERVENTIE TOT LA OCHIUL STANG DE ELIMINARE A CHEAGURILOR DE SANGE.VA TIN LA CURENT

    Reply
  145. lavinia

    am citit acatistul SF.NECTARIE PT TATAL MEU CARE ARE RETINOPATIE DIABETICA SI CATARACTA SA L AJUTE LA OPERATIA DE CATARACTA SI NU NUMAI….SI I A REUSIT OPERATIA….SI S AUNS LA OCHI SI CU MIR DE LA BISERICA DIN BUCURESTI.MULTUMESC !

    Reply
  146. Gabriela

    L-am cunoscut pe Sf.Nectarie abia in acest an, an in care am fost incercata de multe greutati si boli si spaime..M-a ajutat fara sa-l rog, pana sa aflu de el. Apoi am ineput sa-i spun nevoile mele sufletesti si nu numai,am citit toate cartile lui si mi-am dat seama cat de departe eram de adevarata credinta pana acum. Am vazut totul prea simplu si am gresit. Ii multumesc Bunului Dumnezeu si Fecioarei Maria pentru ca mi-au indreptat si intarit credinta,pentru ca a primit rugaciunile mele prin mijlocitorul Sf.Nectarie,pentru ca m-au ajutat sa realizez ca nadejdea noastra este doar la Dumnezeu si nu la oameni. Pe SFantul Nectarie si Nascatoarea de Dumnezeu Fecioara Maria, in fiecare zi ii rog sa duca rugaciunile mele la tronul Imparatului Ceresc si stiu ca imi sunt alaturi,chiar daca am gresit si nu merit si nu sunt vrednica de mila Domnului Isus Hristos. Ii multumesc zilnic Sfantului Nectarie si tuturor sfintilor pentru tot ajutorul, si citesc in ficare zi acatistul pentru ca doar asa pot fi mai linistita si impacata.

    Reply
  147. Liliana C

    Ma numesc Liliana si as dori sa adaug si eu o marturie a ajutorului Sf. Nectarie. Ar fi trebuit sa marturisesc cu mai mult timp in urma ajutorul pe care mi l-a dat Sfantul. Sper sa ma ierte Sfantul pentru lenea si ignoranta mea. Multumesc Sf. Nectarie, pentru ajutor!! Rugati-va la Maica Domnului si Sfantului !!! Degraba va vor ajuta…

    Reply
  148. andreea

    Ma alatur si eu celorlalti credinciosi care-l marturisesc pe sf.Nectarie.l-am descoperit pe sfant printr-un mail pe care l-am primit de la o prietena despre minunile facute de el.am citit apoi si m-am documentat singura despre viata lui.mi-am procurat acatistul si l-am citit incepand de acum doi ani aproape zilnic.nu am cuvinte sa va marturisesc ajutorul pe care l-am primit de la sfantul.m-am rugat sa-mi ajute la achizitionarea unei locuinte prin banca, nu va spun cat de repede a decurs totul . m-am rugat apoi sa-mi ajute sa pot inchiria locuinta veche lucru care s-a intamplat imediat.de multi ani eram diagnosticata cu ovare polichistice , m-am rugat lui Nectarie pentru sanatate iar la controlul ginecologic facut nu am mai avut nimic, perfect sanatoasa.m=am rugat pt tatal meu care avea diabet, glicemie f. mare, n-o sa credeti dar i-a scazut uluitor glicemia, iar acum este bine.m-am rugat sfantului pentru baiatul meu care incepuse putin sa nu mai invete, sa nu ma mai asculte,sa-mi vorbeasca urat, iar sfantul si-a pus amprenta si asupra copilului meu care singur s-a pus pe invatatura…..
    sunt multe minunile pe care le-a facut sf. ierarh.fiind despartita de tatal copilului meu m-am rugat sfantului sa-mi ajute sa-mi gasesc un baiat bun pentru casatoria mea, i-am spus sfantului sa nu ma lase sa traiesc o viata singura , doar cu copilul meu.ce credeti in urma cu 3 luni am cunoscut pe cineva , un baiat care lucreaza in acelasi domeniu cu miine , si in curand mi-a propus sa ne mutam impreuna , sa ne intemeiem o familie.Vreau sa marturisesc ca sfantul mi-a ajutata mult mai mult decat m-am rugat eu.Eu nu m-am rugat chiar pt tot ce aveam nevoie , dar UIMITOR sfantul stie tot ce vreau eu si toate gandurile mele devin o realitate vie, sfantul ma ajuta intru totul fara sa i-o cer .Multumesc sfinte Nectarie pentru tot binele .De cand te-am cunoscut viata mea s-a schimbat total, a luat o mare intorsatura , ce n-as fi crezut vreodata.Nu am cuvinte de lauda si multumire nu stiu daca meritam chiar atata bine….Sa-mi ajute sfantul sa ajung la Manastire sa din insula Eghina pentru a-i multumi.Doamne ajuta!

    Reply
  149. I

    Multumesc din nou Sf. Nectarie,Sf.Ioan Rusul,Sf.Efrem cel Nou si Parintelui Arsenie Boca pentru ajutorul dat.Am trecut printr-o perioada foarte grea,nu mai vedeam scapare din necazuri insa prin rugaciune Dumnezeu si-a facut din nou mila de mine,pacatoasa.Lucrurile s-au rezolvat si au intrat pe fagasul lor.Nu am cuvinte sa multumesc si sa laud puterea lui Dumnezeu prin Sfintii Sai…Multe minuni au facut si cu mine desi nu merit!

    Reply
  150. Cristina

    Ma numesc Cristina, eu l-am descoperit pe SFANTUL NECTARIE, anul acesta cand o doamna mi-a dat cartea Sfantul Nectarie Minuni In Romania, ca sa o citesc, si de atunci Sfantul Nectarie este ocrotitorul meu si al familiei mele, si in fiecare seara de atunci citesc Acatistul Sfantului Nectarie, si de cate ori il citesc poate sunt suparata ma linistesc sufleteste.
    De atunci, viata mea s-a schimbat, pentru ca in acea perioada viata mea era un haos si o suferinta, si nu stiam ce sa fac, si Sfantul Nectarie a iesit in calea mea chiar cand aveam mai multa nevoie, pentru ca:”Nu v-a cuprins ispita care sa fi fost peste puterea omeneasca.Dar credincios este Dumnezeu; El nu va ingadui sa fiti ispititi mai mult decat puteti, ci odata cu ispita va aduce si scaparea din ea, ca sa puteti rabda”.
    Prima minune a Sfantuli Nectarie a fost, ca imi doream foarte mult o iconita cu El, si la mine in Aiud de unde sunt nu am gasit, am gasit doar un acastist care a fost ultimul si o carte cu Sfantul Nectarie care a fost tot ultima, pentru mine a fost o minune, si nici la Catedrala din Alba-Iulia nu am gasit iconita cu Sfantul Nectarie. In octombrie, fiiind studenta la master anul I, la Sibiu, am cautat sa vad unde gasesc particele din Moastele Sfantului Nectarie, si am gasit ca sunt la Catedrala unde am mers cand am ajuns sa ma inchin Sfintelor Moaste si sa-i multumesc Sfantului Nectarie ca mi-a iesit in cale cand am avut cea mai mare nevoie, si am gasit si iconite cu El.
    Nu dupa mult timp, intr-o seara am visat-o pe o colega de camin cu icoana Sfantului Nectarie in mana, si care ea stia de acest Sfant drag mie, si urmatoarea zi minune, gasesc acea icoana cu care era colega mea in mana, care am cumparat-o si era ultima.
    Alta minune, cu aceasi colega, am vrut sa mergem la Bisericuta din incinta Spitalului TBC, si nu cunoasteam Sibiul, si ne-am ratacit, iar eu in gandul meu ma rugam Sfantului Nectarie sa ne ajute sa ajungem la El, si in fata noastra venea o eleva si ii spun colegei ca o intreb daca mergem bine, si ea ne raspunde ca nu dar putem merge cu ea ca sta langa Spitalul TBC.
    Acum cand au fost moastele Sfantului Nectarie, din Eghina la Bucuresti, le-am spus parintilor ca vreau sa merg, si ei nu au fost de aceeasi parere ca si mine, pentru ca este multa lume si nu ajung la moaste, eu trista atunci seara dupa ce am citit Acatistul Sfantului Nectarie, m-am rugat sa-mi dea un semn daca este sa ajung sa ma inchin Sfintelor Sale moaste, si minune dimnineata ma suna tata sa-mi spuna ca merge o verisoara de la Dragasani si pot sa merg cu ea, si asa am ajuns si la Bucuresti de m-am inchinat Moastelor si i-am multumit pentru tot ce face cu mine pacatoasa si nevrednica, chiar daca nu merit.
    Si cel mai frumos cadou care am putut sa-l primesc de Sfantul Nicolae, a fost ca am primit raspus la scrisoarea care am trimis-o in Grecia, chiar pe 01/10/2012 cand am inceput facultatea, si am primit iconite, ulei de la candela Sfantului Nectarie, mare bucurie a fost in sufletul meu.
    Ma rog Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului, la Dumnezeu, Parintelui Arsenie Boca, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nicolae, Sfantului Nectarie si Tuturor Sfintilor, sa imi trimita si mie un om credincios si cu suflet buna, ca sa-mi intemeiez o familie, si sa avem copii, si primul copil care o sa-l am imi doresc si i-am promis Sfantului Nectarie, ca-i va purta nume si o sa marturisesc tuturor minunea, si sa ajute mai intai pe cei care au o varsta mai inainta si inca nu au cunoscut persoana potrivita, sa-i ajute sa-si intemeieze o famile. Si sa ma ajute si pe mine sa-mi gasesc un loc de munca.
    Ar mai fi multe sa va povestesc, si imi cer scuze ca scriu asa de tarziu dar am citit toate minunile, ca eu pana acum am relatat minunile pe acest site:http://www.sfantulnectarie.ro/.
    Multumesc Domnului Iisus Hristos, Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Tuturor Sfintilor, pentru toate binefacerile si minunile care le fac pentru mine pacatoasa si nevrednica chiar daca nu merit, si sa le multumesc si pentru toate suferintele, necazurile, ispitele, bolile, crucile care mi le dau pentru ca le merit, pentru indreparea mea pe caile drepte, ale mantuirii si ale fericire, si ma rog sa-mi daruiasca, credinta, nadejde, dragoste si rabdare in toate.
    Doamne Ajutane, si iarta-ne pe noi pacatosii, si indreapta-ne spre mantuire si fapte bune!

    Reply
  151. Ioana

    Multumesc,Sfinte Nectarie pentru ca tatal meu si-a gasit loc de munca,si chiar pe 8 noiembrie!Multumesc ca ne-ai ajutat cu banii ca sa platim o parte din datorii.Multumesc si pentru alte binefaceri tainice.Sper din tot sufletul sa mi se implineasca si marea dorinta.

    Reply
  152. Anca

    Mă bucur să pot scrie din nou despre bunătatea nemărginită a Sfântului nostru drag, care nu contenește a ne bucura cu darurile sale. Pentru că în ultima perioadă lucrurile au mers destul de prost pentru mine, atât în familie, cât și în general, simțeam că nu am spor în nimic, m-am gândit că ar fi potrivit să-mi schimb rugăciunea, și dacă până acum mă rugam necontenit Sfântului Nectarie să-mi îndeplinească dorințele, în ultimul timp am început să mă rog pentru altceva, i-am cerut cu tot sufletul să-mi îndrume pașii spre un duhovnic potrivit sufletului meu pentru a mă putea spovedi pentru că nu o mai făcusem de mult timp și mi-am dat seama că probabil asta era piedica ce mă ținea departe de obținerea păcii interioare pe care mi-o doream. Și Sfântul nu a întârziat să-mi răspundă: aseară cumnatul meu, fără să fi vorbit nimic cu el, m-a întrebat dacă nu aș vrea să mă ducă de dimineață la un preot bun să mă spovedesc, și uite așa, azi-dimineață m-am spovedit după mult timp, la un preot bătrân, blând și plin de vorbe înțelepte, care mi-a dat și binecuvântarea de a mă împărtăși tot astăzi. A fost o bucurie enormă pentru mine, și este clar că Sfântul Nectarie a rânduit lucrurile în acest fel, pentru că altfel nu aveam cum să găsesc un duhovnic exact după sufletul meu. Singurul lucru de care îmi pare rău este că acest preot slujește departe de locul în care stau eu, deci probabil o să fiu nevoită totuși să merg la un altul, pentru că mi-am propus ca de acum să mă spovedesc o dată pe lună și nu aș reuși să ajung la el atât de des. În orice caz, simt că întâlnirea cu acest preot mi-a fost dată pentru a căpăta curajul și dorința de a mă spovedi mai des, iar acum am nădejdea că voi găsi un preot mai aproape, la care să pot merge tot timpul și pe care să-l păstrez ca duhovnic toată viața. Mulțumesc Sfântului Nectarie că acum, atât de aproape de Sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului m-a învrednicit a mă împărtăși cu Sfintele lui Hristos Taine și vă doresc și vouă aceeași bucurie pe care am simțit-o eu. Doamne ajută și Crăciun fericit!

    Reply
  153. maria

    Mi-am propus sa ajung si in acest an, la Bucuresti, pentru a ma ruga la moastele Sfantului Dimitrie Basarabov si imi doream mult sa ma rog si la moastele Sfantului Nectarie. Mare mi-a fost mirarea si bucuria, cand am descoperit Catedrala Mitropolitana, o parte din moastele Sfantului. Pentru ca nu cunoasteam drumul, pana la manastirea Radu Voda, a fost o mare bucurie sa ii gasesc impreuna pe cei doi Sfinti dragi ai mei si sa ma ting de moastele lor. Ii multumesc Domnului pentru nemasurata lui mila pentru mine si Sfintilor ca m-au primit la ei. Sfantul Nectarie m a ajutat sa ma angajez, iar apoi sa ma descurc cu bine la noul loc de munca. De atunci, citesc zilnic Acatistul lui si ma ajuta tot timpul.

    Reply
  154. Tatiana

    Am promis Sfinţilor la care m-am rugat ca daca vor avea mila de mine si mă ajuta, atunci voi spune tuturor ce minuni săvârşesc in viata mea si cum mă ajuta, si am mai promis sa ţin astăzi post sever, mai ales ca suntem in post, si e ultima zi de vineri a postului si am mai promis ca voi publica mărturiile pe 3 site-uri, ca sa vadă si sa se minuneze se restul deznădăjduiţilor. Am făcut nişte teste ginecologice, pentru ca planificam sarcina. Primele teste nu au ieşit tocmai bine, si a trebuit sa fac si testul PAP. Pentru mine a fost ca o piatra căzuta din cer, niciodată nu credeam ca voi face aşa test si tare îmi era frica de el. Mi-au spus ca trebuie sa aştept 10 zile lucrătoare rezultatele, dar a durat cam 3 săptămâni. In tot acest timp căutam pe net ceva informaţie despre cancerul de col uterin. Dar pe măsura ce citeam frica in mine creştea si mai mare. De mica am ştiut de existenta lui Dumnezeu, pentru ca bunicii m-au învăţat sa mă închin lui si sa mă rog la Sfinţi. Dar eu nevrednica, nu o făceam la timp, nu am mai fost la o slujba de biserica de vreo 6 ani, tot atât timp nu m-am împărtăşit, mergeam doar aşa, ocazional sa mai pun o lumânare, rar mă rugam serile. Intr-un cuvânt păcătoasa. Si citind pe net, am găsit o mărturie ca Sf. Nectarie este grabnic ajutător si mare vindecător, am continuat sa caut site-uri cu marturii si rugăciuni. Citeam minunile pe care le-a făcut in viata altor oameni si mă bucuram pana la lacrimi, dar fiind păcătoasa credeam ca sunt nevrednica de mila lui si de minunile lui. Am început sa citesc Acatistul Sf. Nectarie, “Rugăciunea puternică pentru momentele grele ale vieţii”, Acatistul Maicii Domnului “Vindecătoarea” Acatistul Sf. Nicolae, si mai citeam alte rugăciuni pe care le credeam de cuviinţă. Undeva am citi acestea “Trebuie sa credeţi ca Dumnezeu a auzit deja rugăciunea voastră si v-a si dat răspunsul.”Toate cate cereţi, rugându-va, sa credeţi ca le-aţi primit deja si le veţi avea!” (Evanghelia după Marcu, cap. 11, verset 24)”. Vreau sa spun ca nu citeam in fiecare zi aceste toate Acatiste, ci pe rând, insa unul il citeam zilnic, Acatistul Maicii Domnului “Vindecătoarea”. Am mers la biserica in pauzele de masa, sa mă închin icoanelor si sa mă rog Domnului. Si in aceste momente am înţeles, ca in ultima perioada am fost foarte departe de Domnul, ca el făcea in viata mea minuni, iar eu nevrednica, nici nu ii mulţumeam, nici nu mă rugam, trăiam in păcat, iar aceasta încercare a lui m-a adus mai aproape de el, de lucrurile sfinte, si mi-a întărit credinţa in el. Am început sa mă rog mai mult si mai sincer, zilele treceau, analizele nu mai veneau, iar eu credeam ca o sa îmi ies din minţi, insa doar rugăciunea a fost cea care m-a ajutat sa trec peste toate. In aşa momente înţelegi ca nimic nu mai contează, pe lume eşti doar tu si Domnul, si totul e in mâinile lui. Am vrut sa ţin post, sa merg la sfânta împărtăşanie, insa in ultima zi, mi-au venit treburile femeieşti. Asta m-a întristat si mai mult, ca nu am avut si eu vrednicia de a mă împărtăşi măcar acuma. Mă rugam la Sfinţi sa îmi dea semne ca mă aud, si ca mă ajuta. Semnele au venit, intr-o zi de miercuri, mă simţeam foarte speriata si deznădăjduită, si am mers la baie sa îmi şterg lacrimile, am pus un şerveţel din hârtie pe fata, si când l-al luat, am văzut un chip, erau doi ochi nasul si o fata lunguiaţa, buzele lipseau, eu m-am speriat si l-am boţit de nedumerire, pe urma l-am deschis si am mai văzut acel chip. Eu cu tot dinadinsul cred ca era chipul lui Isus, pentru ca era o fata lunguiaţă, aşa cum este el pictat pe icoane. Pe urma au mai urmat semne, întâmplător am dat de anunţul de pe uşa bisericii ca a doua zi seara se face sfântul maslu si am mers si eu, nu am mai fost la o slujba la biserica de vreo 6 ani, cu excepţia cununiei noastre. O alta minune a fost faptul ca rezultatele testului le-am luat chir in ziua in care am împlinit 5 luni de căsnicie. Chiar daca nu citeam Acatistele SF. Nectarie zilnic, ii citeam rugăciunea lui, si mă rugam neîncetat, seara, dimineaţa, la birou, pe drum, in biserica, mereu in gând aveam rugăciunea si smerenia. Nu aveam la mine nici mir si nici iconiţa acestui Sfânt, aveam doar o iconiţa alb negru printată, de pe internet, si când mă rugam ii spuneam aşa, “Sfinte Nectarie, nu am nici mir de la racla ta, nu am nici o iconiţă adevărata cu tine, tot ce am este Acatistul si rugăciunea către tine, si o iconiţa tipărita pe hârtie, dar ştiu ca tu si aşa o sa mă ajuţi, îmi auzi rugăciunile si Domnul va vărsa mila sa asupra mea”. In aceste zile grele, am promis ca daca analizele iese bune, eu voi merge la biserica imediat in acea zi sa ii mulţumesc Domnului pentru minunile sale, si sa pun o lumânare de sănătatea celor care s-au rugat pentru mine, i-am mai promis ca voi tine post sever in ziua in care voi afla rezultatele, (vineri), si am mai promis ca o sa spun de fiecare data cu orice ocazie cat de milostiv si atotputernic este Dumnezeu si Sfinţii sai. Am luat cu mare frica dar încredere in Dumnezeu rezultatele, care au ieşit bine, adică acest virus este NEDETECTABIL. Acesta este cel mai frumos dar de Crăciun din viata mea. Rugaţi-vă, caci Dumnezeu si Sfinţii săi si Maica Domnului cu fiul sau ne aud si sunt grabnici ajutători. Credinţa este totul. Liniştea sufleteasca si încrederea sa va fie mereu cu voi. Slăvit fie Dumnezeu. Doamne ajute. Aleluia.

    Reply
  155. Mihaela

    As dori sa va povestesc si eu minunea pe care a savarsit-o Sf.Nectarie cu mine ,eram intr-un moment foarte greu al vietii mele ,ramasa fara slujba cu un copil la facultate ,am ajuns sa traiesc din ajutorul parintilor mei pensionari .Cautand o rugaciune anume pentru gasirea unui loc de munca ,am descoperit acatistul sfantului si minunile sale .M-am hotarat sa citesc acatistul timp de 40 zile ,timp in care am tinut si post si intotdeauna o candela aprinsa in timpul rugaciunii.S-au intamplat multe lucruri pe parcursul celor 40 de zile cum ar fi : aveam o durere groaznica de masea ,nici in ziua de astazi nu ma mai doare ,baiatul meu a avut o problema si aci s-a gasit rezolvare ,am pierdut un obiect si apoi l-am recuperat si acum sunt fericita…. mi-am gasit in sfarsit de lucru dupa multe luni de asteptare . Ii multumesc sfantului pentru aceasta minune si va ramane ocrotitorul meu si al familiei mele .Credeti in puterea rugaciunii ,nu deznadajduiti caci sfantul raspunde la toate rugaciunile . Multumesc si Maicutii Domnului pentru rabdare si putere de a trece peste toate .BUCURA-TE SFINTE NECTARIE ,MARELE FACATOR DE MINUNI !(in timpul rugaciunii am simtit miros de mir ceea ca m-a facut sa cred ca sfantul este prezent )

    Reply
    1. lacryma

      Mari sunt minunile Sfantului Nectarie! Slava tie Sfinte mai ajutat sa imi gasesc o slujba Cred cu tarie si este adevarat am avut marea bucurie dea avea mir de la sfintul Nectraie din Bucuresti de la MANASTIREA RADU VODA cu ajutorul unui suflet mare , AM TRIMIS SCRISOARE IN ENGHINA la care am primit mir de la sfintele Moaste ale sfintului Nectarie si toate astea Sfantul sia facut aparitia mia ascultat rugaciunile sii vreau sa fie cunoascut de catre toata lumea ca in timp ce citeam Acatistul pentru 40 de zile am simtit miros de mir ! Singura mea nadejde este SFATUL Nectarie ZILINIC AI MULTUMESC pentru Ajutorul Grabnic Slava tie sfinte Necarie si doamne ajuta la toata lumea ..

      Reply
  156. Ioana

    Multumesc Sfinte Nectarie pentru ca mi-ai ascultat rugaciunile,desi poate nu meritam.Omul care nu voia sa mai auda de mine,a intrat in vorba cu mine,dupa 6 luni de indiferenta.Si Sfantul Efrem Cel Nou mi-a fost alaturi,am spus acatistul lui pe 3 ianuarie(ziua gasirii sfintelor sale moaste) si a doua zi s-a petrecut minunea.Nu stiu ce va urma,nu inteleg voia Lui Dumnezeu,chiar daca imi doresc;insa ma bucur sa stiu ca El ma aude.Am gresit de doua ori:atunci cand am crezut ca am inteles totul si atunci cand nu am inteles nimic.

    Reply
  157. ELENA

    BUNA,AM MAI SCRIS PE ACEST SITE,SA VA SPUN IN MARE POVESTEA MEA,TRECEAM PRINTR-O PERIOADA GREA,AM PLECAT IN ITALIA EU SI SOTUL MEU,EL AVEA LUCRU,EU NU,CITEAM TOT TIMPUL RUGACIUNI CATRE DOMNUL ISUS SI MAICA SFANTA,INTR-O ZI ,DIN INTAMPLARE AM CITIT DESPRE SFANTUL NECTARIE PE INTERNET SI AM INCEPUT SA CITESC ACATISTUL SF NECTARIE,ERA LA INCEPUTUL POSTULUI PASTELOR ANUL TRECUT,DUPA CATEVA ZILE M-AM DUS LA BISERICA SI M-AM SPOVEDIT,DUPA CE AM LUAT CUMINECATURA AM SIMTIT CA O ADIERE DE VANT CARE A TRECUT PRIN MINE,LA INCEPUT NU MI-AM DAT SEAMA CA CE ESTE,DAR MI-AM AMINTIT CA IN SAPTAMANA ACEEA AM INCEPUT SA CITESC ACATISTUL SFANTULUI NECTARIE,SI MI-AM DAT SEAMA CA POATE SFANTUL MI-A ARATAT CA IMI ASCULTA RUGACIUNEA ,AM VENIT IN TARA DIN MOTIVE PERSONALE,MA RUGAM SFANTULUI SA MA AJUTE SA AJUNG LA O MANASTIRE UNDE SUNT MOASTELE .IN TARA,,EU LUCRAM INTR-UN RESTAURANT DAR ERA FOARTE GREU, COLEGELE ERAU RELE, ,,SI MA RUGAM DOMNULUI ,MAICUTEI SI SFINTILOR SA IMI DEA CEVA LUCRU BUN ,IN MESERIA MEA,EU FIIND COFETAR,SOTUL MEU NU LUCRA NICI EL,AVEAM SI CEVA PROBLEME DE SANATATE,NU AVEAM BANI,SI INTR-O ZI CAND M-AM DUS DE LA LUCRU AM GASIT PE INTERNET O OFERTA DE MUNCA IN CANADA IN MESERIA MEA,AM APLICAT DIN INTAMPLARE CA NU M-AM GANDIT NICIODATA CA VOI AJUNGE ACOLO,SI MINUNE,A DOUA ZI MA SUNA POSESORUL ANUNTULUI,SI CE SA VA SPUN, DUPA 4 LUNI ,ERAM IN CANADA,AM PRIMIT UN CONTRACT DE MUNCA PE DOI ANI,SI AVEM PERMIS DE MUNCA AMANDOI ,EU SI SOTUL MEU,ACUMA SUNTEM FOARTE BINE,AVEM LUCRU AMANDOI,SI AM SIMTIT NEVOIA SA SCRIU PE SITE TOT AJUTORUL PRIMIT,RUGATI-VA NEINCETAT SI RUGACIUNILE VA VOR FI ASCULTATE,SI INCA CEVA, CAND AM FOST LA BUCURESTI,DUPA VIZA ,AM AJUNS SI LA MANASTIREA RADU VODA,NU POT SA EXPRIM IN CUVINTE CE AM SIMTIT ACOLO,V-AM ZIS CA AM AVUTCEVA PROBLEME DE SANATATE,SI DUPA CE AM FOST LA MANASTIRE ,A DOUA ZI AM INCEPUT SA MA SIMT MAI BINE,ACUMA SUNT BINE ,PROBLEMELE DE SANATATE CE LE-AM AVUT ATUNCI AU DISPARUT,CITESC SI ACUMA ACATISTUL SFANTULUI NECTARIE,NICOLAE,PARACLISUL SI ACATISTUL MAICII DOMNULUI,ACATISTUL DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS,CATE UNUL,DAR NU IN FIECARE ZI,ACUMA MA ROG SA NE DEA SANATATE SA PUTEM LUCRA SI SA NE INTOARCE ACASA CU BINE SI SA NE INTALNIM CU COPIII NOSTRII SANATOSI SI FERICITI,SLAVA TIE DOAMNE,MAICII TALE SI SFINTILOR TAI ,AMIN.

    Reply
  158. crestina

    Sf nectarie s-a dovedit a fi un sprijin minunat si degraba ajutator, imi protejeaza familia de rele fiindca ma inchin de sanatate pt sot, copil si parinti si ne ajuta f mult si pt liniste in casa dar si financiar. Sf Nectarie intr-adevar este mare facator de minuni. Nici nu pot sa spun de cate ori am primit ajutor de la acest minunat sfant. Nu a existat rugaciune pe care sa o fac si el sa nu isi indrepte harul spre mine si cei dragi. Mi-a ajutat sa am o nastere usoara, mi-a oferit un copil sanatos, si in multe alte probleme m-a ajutat. Si acum citesc saptamanal acatistul si ma rog pt sanatatea celor dragi. Iti multumesc sfinte, te iubim.

    Reply
  159. stela

    Astazi am luat odecizie care mi v a schimba radical viata;mi am dat demisia dintr un sector de activitate unde am lucrat peste 30 de ani.Sunt foarte trista dar am plans si m am rugat Sf meu drag si Maicutei Domnului sa mi oranduiasca destinul cum emai bine.Am marea credinta ca osa fie mai bine,mai ales ca viata nu mi afost prea usoara din punct de vedere personal.Multumesc Sf Nectarie ca isimt alaturi prezenta!

    Reply
  160. Dorina-Elena Novacovschi

    Doamne ajuta! Ma numesc Dorina-Elena si am cunoscut si eu ajutorul Sfintului Nectarie.In 09.01.2012 sotul meu a fost operat de neoplasm la colon,avind si metastaze in abdomen. M-am rugat cu ardoare Sfintului Nectarie. La fel si sotul meu. Acum cancerul a remis,iar sotul meu Lucian-Ioan a parcurs cu bine tratamentul de chimioterapie. Nu am cuvinte sa-i multumesc Sfintului Nectarie ca a mijlocit cererea noastra catre cel ce este Domnul Dumnezeul Nostru si Maica Sa Maria.Multumiri si doamnelor doctorite de la oncologia spitalului jud. Sibiu. Nihil sine Deo! Doamne ajuta!

    Reply
  161. Mariana

    Doamne ajuta! Ma numesc Mariana si am simtit ajutorul Sfantului Nectarie pentru a treia oara in probleme de sanatate in decurs de 2 ani de la cunoasterea despre acest Sfant. Datorita stresului puternic de la serviciu cred ca mi s-a slabit un nerv la ochiul drept caci timp de 2 luni se zbatea ochiul continuu, aproape ca ma incomoda si la citit. M-am gandit iarasi sa ma rog cu putere Sfantului Nectarie si m-a ajutat si de aceasta data. Nu pot decat sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru toate! Rugati-va din tot sufletul si veti simti imediat ajutorul. Doamne ajuta ,sanatate si liniste tuturor!

    Reply
  162. Anca

    Dacă este cineva care poate să trimită niște mir sfințit, mi-aș dori să ajungă o sticluță la mama mea că are mare nevoie de el. Cine poate face acest lucru, să lase o adresă de e-mail ca să-i pot comunica adresa mamei unde să-l trimită. Vă mulțumesc mult!

    Reply
  163. Eugenia

    Vreau sai multumesc si eu foarte mult Sf.Nectarie,caci prin ajutorul lui am primit si eu mir si iconite de la Eghina,Grecia.Multumesc mult si Maica Domnului,Iisus Hristos,si la toti ingerasii din cer.DOAMNE AJUTA…

    Reply
  164. Simona

    Doamne Sfinte Nectarie faca se voia ta. Te rog ajuta ne, nu ne lasa la greu. Rugati va Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie, Sfantul Maxim Grecul, Sfantul Ioan Rusul, Maicutii Domnului, Domnului Nostru Iisus Hristos si nu in ultimul rand Bunului Nostru Dumnezeu. Va vor ajuta neincetat. Doamne ajuta!!

    Reply
  165. Emilia

    Sfantul Nectarie m-a ajutat din nou, Dumnezeu a facut o alta minune prin Sf, Nectarie in viata mea. Ma rog de mai mult de un an zilnic sfantului si ii multumesc pt. ajutorul dat tatalui meu care sufera de 1 an si jumatate de cancer. Rezultatele analizelor sunt astazi bune desi cancerul a fost intr-un stadiu avansat la diagnosticare. Le multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte, Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae si Sfintilor Imparati Constantin si Elena pt ajutorul lor. Il rog pe Sfantul Nectarie sa ma ajute si cu cealalta mare durere a sufletului meu. Rugati-va sfantului Nectarie chiar daca nu va raspunde imediat mai devreme sau mai tarziu veti simti ajutorul lui. Minunat este Dumnezeu prin Sfintii sai. Amin.

    Reply
  166. jeni

    Vreau sa i multumesc Maicii Domnului , Sfantului Necatrie , Parintelui Arsenie Boca , Sfantului Nicolae si Sf gheorghe pentru tot ajutorul care mi lau dat , pentru minunile care mia salvat fetita numai de 6 luni de la operatia la ochisorii. A fost diagnosticata cu o suspiciune de un glaucom congenital si am trecut printr o perioada si o incercare grea a vieti, fiind o proaspata mamica si pentru prima data mamica. Va rog din suflet sa credeti in minunile lasate de Dumnezeu, de Maica Domnului , de Isus , de toti Sfinti si Apostoli care ne ajuta pe noi pacatosi si ne iarta. La sfarsitul luni octombrie fetita mea numai de 6 luni a fost diagnosticata de un galucom congenital. Medicul de familie imi spuse ca numai Cel de Sus, Dumnezeu va decide si numai Dansu ne poate ajuta si asa a fost si sa intamplat . Am fost trimisa la spitalul Lahovari pentru investigati (iau masurat tensiunea intraoculara si iau gasit OS 25 mm si la OD 16 mm), acolo ne au spus ca peste o saptamana cand o sa revenim la control sa pregatim si bani de operatie . Cand am auzit mi sa facut rau, doar pur si simplu mi am spus in gand Doamne de ce tocmai eu ? Stiu ca am gresit fata de Tine si am facut pacate iarta ma, dar te rog nu te mania pe copilul meu. Am inceput sa ma rog in fiecare seara la Maica Domnului citeam si ascultam pe net paraclisul Maicii Domnului (cateodata si cu fetita in brate seara cand o adormeam), plangand, si ii ceram iertare ca am gresit si am pacatuit fata de El , la Sfantul Nectarie citeam in fiecare seara acatistul si ma duceam la manastirea Radu Voda si ma rugam si o ungeam cu ulei sfintit luat de langa icaoan Sf Necatrie , la Parintele Arsenie Boca citeam rugaciunea Lui in fiecare seara si tot imi ziceam sa scriu si eu rugaciunea sa o citesc in fiecare dimineata imi doream mult rugaciunea si am ramas uimita ce mi sa intampla in biserica la Sf Nectarie scriam un mic acatist si erau 2 colii albe A4 si nu merge sa scriu pe masuta aceea de lemn si am luat coliile le am bagat dedesuptul acatistului ca sa il scriu. Cand am terminat acatistul de scris am intors coliile si ce credeti ca erau scrise pe acelea colii? Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca, a fost un semn si o minune pentru fetita mea . Cand am revenit la control tensiunea intraoculara scazuse la OS 18 mm si la OD 16 mm . Va rog sa ma credeti ca am trecut prin cea mai grea incercare a vietii mele, am avut si incidente cu personalul de acolo, dar am trecut cu vederea nu am zis nimic, nu am gresit cu nimic nimanui de acolo si culmea ca lucrez in acest domeniu dar degeaba, in fine, trecem peste . In ziua aceea am plans tot drumul pana acasa am lasat fetita in grija mamei si am plecat la manastirea Radu voda sa i multumesc Sfantului Necatrie pentru ajutorul dat , pentru minunea care a salvat o pe fetita mea de aceea boala . Am fost cea mai fericita acum in februarie pe 7 iam facut dezobstructia canalului nazo-lacrimal si ne au masurat si tensiunea intraoculara acum valorile sunt tot normale . VA ROG CEI CARE AVETI NEVOIE DE AJUTOR RUGATIVA DIN SUFLET , CU LACRIMI SI VETI FI AJUTATI suntem niste minuni si noi la randul nostru dar noi nu credem . Doamne ajuta pe toata lumea si sa ne ierte ca pacatuim si nu ne dam seama . Iti multumesc din suflet Dumnezeule, Sf Necatrie , Maica Domnului , Isus , Parintelui Arsenie Boca, Sf Nicolae si SF Gheorghe. Doamne ajuta!

    Reply
  167. livia

    si eu l-am cunoscut pe sf. Nectarie abia cand ne-a lovit necazul.anul trecut baiatul meu de 22 de ani diagnosticat cu cancer la picior.Soc,disperare,neputinta am trecut prin toate starile astea cu greu.Boala avansa rapid,trebuia sa ajungem la Bucuresti pt.biopsie si multe alte analize si atunci medicul de familie si o prietena mi-au recomandat sa trec pe la manastirea Radu Voda unde inpreuna cu baiatul ne-am rugat la sfintele moaste baiatul meu mi-a marturisit ca a simtit un fior prin corp.In august trebuia operat si aveam nevoie de proteza si medicul nu gasea nicaieri toti erau plecati in cocediu,cu ajutorul tuturor sfintilor ceresti.si a Maici Domnului sa gasit o proteza exact cu 2 zile inaite de ziua Maici Domnului zi in care a si fost operat.O zi mare pt.toti,totul a decurs foarte bine.Noi stim ca in sala de operatie alaturi de baiatul nostru si de medici a stat si Sfnta Fecioara Maria.A trecut prin 6 sedinte de chimioterapie cu greu.Acum la 3 luni dupa chimioterapie din nou analize.Asteptam rezultatele cu nerabdare.Eu ca mama simt ca nu ma-am rugat cum trebuie in ultimul timp,pacatoasa de mine cer iertare Sfantului Nectarie si-l rog sa-i fie alaturi de Sergiu(asa il cheama pe baiatul meu) mai ales pe 26 feb.cand este programat la o analiza.
    Multumesc Domnului IIsus Hristos si tuturor Sfintilor Ceresti pentru toate cate au facut pt noi.

    .Ma rog sa o ajute si pe Giorgiana 19 ani care acum este si ea bolnava de cancer tot la picior si are nevoie de operatie cat mai urgent.Dumnezeu sa va aiba in paza.

    Reply
  168. Alex Alex

    Credinta ta e fagaduinta si popas.Pe sf Nectarie l-am intalnit nu din intamplare intr-un pelerinaj al sfintilor .Stia ca o sa il chem.De fiecare data cand ii cer ajutorul in sufletul meu in locul zbuciumului se instaleaza o liniste binecuvantata.
    E acolo mereu si el si maica Domnului si tronul ingeresc.
    L a ajutat de fiecare data si pe tatal meu si pe sotul meu.Sotul meu avusese niste probleme de sanatate care ii dadeau de furca.M am rugat cu drag Sf Nectarie si Maicii Domnului si Rmn-ul i-a iesit cum trebuie.Rugati-va mereu si totul se indreapta.Nadajduiti in ajutorul lor si viata voastra se va schimba.
    Sf Nectarie te iubim !
    Monica

    Reply
  169. Liviu

    Vreau sa marturisesc si eu ajutorul primit de la Sfantul Nectarie. Am aflat de el de la o emisiune de la radio in care o femeie vorbea despre minunile care i s-a intamplat si ei.Atunci am simtit ca trebuie sa stiu mai multe despre el. Am citit pe net despre viata si minunile sale, am citit si cartea care o aveam acasa de foarte mult timp, dar nu o citise. Am facut rost de Acatistul Sfantului Nectarie si am zis sa-l citesc si eu. Eram casatorit de un an si jumatate, dar de jumatate de an ne-am propus sa facem un copil, asteptand luna de luna. Vreau sa spun ca in urmatoare luna sotia mea a ramas insarcinata. Am zis si eu sa multumesc, pe aceasta cale lui Dumnezeu petru rugaciunile Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Mucenic Mina pentru ajutorul primit.
    Rugati-va din inima si veti primi ajutor. Doamne ajuta!

    Reply
  170. Adela

    Vreau si eu sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul acordat, pentru bunatatea si mila lui nemasurata. Sfantul m-a ajutat sa trec peste o perioada mai grea, o perioada cu suisuri si coborasuri. Iti multumesc, Sfinte pentru tot ce ai facut pentru mine si familia mea. Te rog ca si de acum inainte sa ai grija de noi si sa ne ocrotesti. Aveti incredere si rugati-va Sfantului si tuturor celor din Cer, cu siguranta veti primi ajutor.
    Dumnezeu si Maica Domnului sa ne binecuvanteze pe toti!

    Reply
  171. MIRELA NASTASE

    MULTUMESC SFINTE NECTARIE PENTRU TOT CE FACI PENTRU MINE,RUGATI-VA CU INCREDERE LA SFANTUL ,SI MIE IMI PLACE SA ZIC DIN INIMA ACATISTUL SFANTULUI,MA ROG SI PLANG SI CREDETI_MA CA SIMT APROPE ATUNCI CAND VORBESC CU EL .MA ROG SA AM SI EU UN COPIL SANATOS SI CRED DIN TOT SUFLETUL CA SF.NECTARIE MA VA AJUTA .TE IUBESC SF.NECTARIE SI PARCA SUNT NEBUNA DUPA TINE TE AM MEREU IN GAND,ATUNCI CAND SUNT LA MUNCA SI MAI ALES TOATA ZIULICA .BINECUVINTEA-ZA TU PE TOT CRESTINUL ,TE IUBESC DIN SUFLET SI CAT DE FRUMOS ESTE SF TAU ACATIST .DOAMNE AJUTA.MIRELA

    Reply
  172. ionica

    Astazi sunt foarte bucuroasa si am dorit sa impart aceasta bucurie cu voi. Acum ceva timp in urma am descoperit, sau mai bine spus am redescoperit minunile SF. NECTARIE. Mi-am propus sa citesc timp de 40zile acatistul sfantului si inainte cu aproximativ 7 zile pana la implinirea celor 40 am citit pe internet ca sunt persoane care au trimis pomelnice in Grecia la manastirea SF NECTARIE si au primit si raspuns.Citind acestea am hotarat sa scriu si eu , astazi am constatat ca scrisoarea a ajuns , am primit confirmarea intr-un plic cu iconite cateva randuri si ulei de la candela Sfantului nectarie.Uitandu-ma pe plic am observat ca data postei din Grecia coincide cu data la care sau implinit cele 40 zile.
    Drept urmare pentru mine este ca si cum isusi SFANTUL a trimis acest plic si este si un semn ca a ascultat putina mea rugaciune, trebuie sa recunosc ca nu sunt foarte priceputa in oranduielile bisericesti
    DOAMNE AJUTA SI RUGATIVA SFINTII VA POT AJUTA

    Reply
  173. maria

    Dumnezeu este cel care ne da putere sa trecem peste toate, Maicuta Domnului si Sfantul Nectarie. Cand totul pare cenusiu si nu vezi nicio rezolvare, cand parca ai ajuns la limita puterilor, daca ai incredere, se intampla ceva bun si reusesti sa mergi mai departe. II multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte si Sfantului ca nu ma lasa, ca imi da putere si ma ajuta de fiecare data, pe mine si familia mea. Ne ocrotesc chiar daca noi nu suntem recunoscatori de fiecare data asa cum ar trebui, chiar daca noi suntem pacatosi. Am primit nu numai ajutor, dar am si increderea ca Sfantul Nectarie nu ma lasa niciodata singura. Multumesc din inima pentru tot.

    Reply
  174. pitigoiul

    TO : HOLY MONASTERY HOLY TRINITY SAINT NECTARIOS
    18010
    AEGINA ISLAND
    GREECE
    aceasta e adresa; eu am scris in limba romana si am pus niste euro in plic si am trimis-o recomandata desi am inteles ca nu e neaparat sa trimiti bani si desigur ca nu asta ar fi calea oficiala. Am primit inapoi mir si o iconita si m-am bucurat f mult ca iconita cu Sf Nectarie era exact aceea care e mai draga sufletului meu …din multe modele existente….

    Reply
  175. andreea

    Te iubesc sf.Nectarie pentru toate minunile.In sfarsit ma simt fericita si implinita din toate punctele de vedere.La toamna am nunta, si totul se datoreaza asa cum v-am mai spus doar sfantului pe care-l iubesc nespus.Ajuta-ma sa ajung la sfanta ta manastire si lumineaza-mi mintea si calea in continuare sa nu ma abat de la credinta si sa slujesc mereu Domnului.Doamne ajuta!Multumesc pentru tot , nici nu am cuvinte de lauda si de marire!

    Reply
  176. A.I

    Inca odata nu stiu cum sa incep…Pentru ca bunatatea Domnului prin Fecioara Maria si Sfintii Sai e imensa…Dumnezeu,in mila Sa l-a trimis pe Sf. Nectarie sa ma salveze cand eram distrusa din punct de vedere sufleteste,m-a invatat sa-L iubesc pe Dumnezeu cu adevarat. Minuni sunt multe,foarte multe in viata mea facute de Fecioara Maria si de Sf.Nectarie,cu toate ca nu sunt vrednica de o asemenea bunatate,insa mereu o sa spun ca minunea cea mai mare a fost faptul ca am invatat sa-L iubesc Pe Dumnezeu,pe Maica Sa si pe Sfinti,intr-o lume care pe zi ce trece se departeaza tot mai mult de Cele Sfinte.
    Am avut o afectiune grava,care pana cand nu o ai nu stii cat poate fi de rea,care m-a chinuit destul de mult insa m-am rugat,m-am rugat la Maica Domnului,la Sf.Nectarie,Sf.Ioan Rusul si Sf.Efrem cel Nou sa mijloceasca pentru mine in fata Bunului Dumnezeu,sa imi usureze afectiunea aceea atat de chinuitoare iar raspunsul nu a intarziat sa apara,cu toate ca am avut momente in care am deznadajduit.Incercasem toate tratamentele,fara rezultat,insa in sufletul meu stiam ca vindecarea va veni de Sus…A venit si nu incetez sa multumesc pentru cum am fost ajutata inca o data,cu toate ca fac multe pacate.
    Chiar aseara,ma luase o durere de stomac ingrozitoare,insa m-am uns cu ulei de la racla Sf.Nectarie si Sf.Ioan Rusul si mi-a trecut.Mereu ma ajuta cu toate ca nu sunt vrednica…
    Ar fi multe de spus insa nu gasesc cuvintele potrivite sa exprim tot ce simt… Multumesc Doamne pentru grija ta,multumesc Tie,Maicii Tale si Sfintilor Tai!

    Reply
  177. gabriela

    De minunile sf.Nectarie am avut si eu parte si de aceea ma simt si eu datoare sa scriu cum sa intamplat.Am aflat intamplator de Sf.Nectarie apoi cu ajutorul internetului am citit tot ce se putea despre el.Am crezut din tot sufletul in puterea sfantului si-mi doream sa cumpar acatistul lui cat mai repede,l-am indragit imediat dorindu-mi sa-l numesc ocrotitorul casei si fam.mele.De multi ani imi doream si ma rugam la D-zeu pt ceva legat de sotul meu si cum intram in postul pastelui am inceput sa citesc ac.sf Nectarie zilnic(40zile).Inca din primele zile am inceput sa simt ajutorul sf.si raspuns la rugaciunile mele,bunul D-zeu s-a indurat de mine prin mijlocirea si sfintele rugaciuni ale dragului meu sfant Nectarie.Ce-a de-a doua minune in viata mea a fost cand m-a ajutat in suferinta mea din cauza unui fibroadenom mamar.Timp de mai bine de un an am incercat tot felul de tratamente dar in zadar ,nodulul crestea si durerile tot mai mari.Si de aceasta data m-am gandit ca numai sfantul ma poate ajuta prin mijlocirea si rugaciunile lui la bunul D-zeu si Maicuta Sfanta.Am inceput sa citesc ac.Sfantului dorindu-mi in acelasi timp cumva sa primesc de la manastirea Radu Voda din Bucuresti mir de la candela ce ardea la moastele sf.nectarie,binenteles ca sfantul a facut posibil si acest lucru primind pretiosul mir cu care am inceput sa ma ung pe sani in fiecare seara.Intr-o noapte m-am trezit din somn de durere,intepaturi in ambii sani.Dupa cateva zile mi-am dat seama ca durerea disparuse iar dupa putin timp la palpare aproape ca nu mai simteam nodulul.Din nou dragul meu sfant mi-a ascultat rugaciunea si m-a ajutat,inca nu-mi vine sa cred ca si eu o pacatoasa puteam avea parte de minunile lui.Nu stiu cum sa-i multumesc ptr ca nu eram vrednica de ajutorul lui.De cand a intrat in viata mea sf.meu drag m-a ajutat in foarte multe probleme si nu stiu cum as fi reusit sa trec peste ele fara ajutorul lui.As vrea sa mai adaug si nu in ultimul rand ca in aceasta perioada neagra din viata mea am fost si la manastirea Prislop la mormantului sf.Parinte Arsenie Boca unde am trait momente unice in viata mea ,sotul meu se simtea f.rau trecuse printr-o operatie de curand iar cand a atins crucea sf.Parinte parca i-a luat cu mana toate durerile.Ma rog sf Parinte sa ne ajute mie si sotului meu sa mergem cat mai des la mormantul lui pt a primi ajutor si incarcatura divina astfel reusind sa facem fata tuturor incercarilor si problemelor din viata noastra si mai ales sa urmam sfaturile si indemnurile lui.Eu cred ca toti sfinti sant buni mijlocitori pt noi la bunul D-zeu si Maicuta Sfanta daca ne rugam din tot sufletul cu multa credinta si lacrimi.Eu si fam.mea i-am ales ca protectori pe sf.Nectarie si sf.Parinte Arsenie ptr ca iei au raspuns imediat rugaciunilor noastre venind in ajutorul nostru.Ptr nimic in lume nu trebuie sa deznadajduim si sa incetam sa ne rugam bunului D-zeu daca nu primim raspuns imediat pt ca intotdeauna vine in ajutorul nostru doar ca ne incearca puterea credintei si rabdarea si de aceea este f.bine daca ne rugam Maici Domnului si sfintilor lui D-zeu pt a mijloci pt noi pacatosi.iti multumesc din tot sufletul meu Sf.Nectarie pt ca ai intrat in viata cand aveam cea mai mare nevoie de minunea d-lui nostru IISUS HRISTOS.Te iubesc si ma rog tie sa nu ma parasesti niciodata sa ma luminezi pe mine intunecata si sa ma ajuti sa aleg mereu sa fac voia lui D-zeu.si sa pazesc poruncile lui.Doamne ajuta tuturor celor ce cu credinta si nadejde iti cer ajutorul.Slava si marire tie D-zeul nostru.Amin

    Reply
  178. Tatiana

    Vreau si eu sa le multumesc Sfintilor Nectarie, Pantelimon, Luca, Efrem si Maicii Domnului pentru minunea savarsita cu mine. Am avut niste impulsuri la san, care m-au tinut in frica si in panica aproximativ 2 luni, uneori eram sigura ca este acea boala, a carei denumiri mii fi frica sa o rostesc. Dar cu tot sufletul meu am sperat ca durerile imi vor trece si totl va reveni la normal. In aceasta perioada am citit 40 de zile acatistul Sfantului Nectarie si m-am uns cu mir de la Sf. Pantelimon, iar intre timp m-am rugat fierbinte la ceilalti sfinti. Minunea nu a intirziat sa apara. Durerile mi-au trecut, nu le mai simt, si gandurile rele au plecat. In acele luni simteam durere in san din 5 in 5 minute, asa niste impulsuri, dar acum eu plecat si nu vor mai reveni. Intre timp s-a mai intimplat o minute, am fost la o biserica draga sufletului meu si mi-am gasit un parinte duhovnic foarte evlavios, si m-am spovedit si m-am pocait si simt ca m-am eliberat si ma simt implinita. Va doresc din suflet sa va rugati cu toata ardoarea si ca credeti, si sa ii multumiti Domnului ca va aude si va plineste rugaciunile, iar el nu va intirzia cu rasplata. Doamne ajuta.

    Reply
  179. elena

    O zi si o noapte daca as scrie intruna nu ar fi de ajuns ca sa-i multumesc Sfintului meu drag.Zi de zi ,la orice pas Sfintul Nectarie este linga mine.I-i simt prezenta ca o caldura.Parca atunci cind ma gindesc la el simt pe umar o atingere calda.In fiecare zi face minuni cu mine si cu familia mea.Ne-a ajutat in gospodarie,cu copiii,cu sanatatea.La ajutat pe sotul meu sa gaseasca de munca atunci cind se astepta mai putin.De ceva timp ma rog sa-mi gasesc si eu ceva de munca.Rugaciunile pare sa fi ajuns la Bunul Dumnezeu prin mijlocirea Sf. Nectarie si a Maicii Domnului si degraba i-mi deschid un mic magazin(Doamne ajuta).Toate sunt cu putinta la Bunul Dumnezeu .Slavit esti Doamne intru sfintii Tai.I-ti multumesc Tie Sfinte Nectarie pentru toata purtarea de grija pe care o ai fata de mine si familia mea.

    Reply
  180. tamara

    si eu am simtit minunile Sfantului Nectarie care le-a facut cu fetita mea de doar doi ani,i s-a diagnosticat un chist de 10 cm,reper,10 cm nu 10 mm si fiind asa mare rinichiul era de scos,strivit fiind de acest chist asa mare,trei chirurgi cu mare experienta spuneau ca 90 la suta este de scos riniciul si doar 10 la suta in timpul operatiei se va vedea daca se mai poate salva ceva.doua ecografii si o rezonanta magnetica spuneau ca rinichiul este ca o coaja de cartof.plangeam pe strada de disperata ce eram,nu staim ce sa fac,ca o ultima incercare unul din chirurgi ne-a spus sa ii facem si o scintigrafie ca sa vada,inainte de a-i scoate rinichiul daca mai este ceva de salvat.am inceput sa ma rog,eu care, inainte de a trai in nesimtire, mergeam in fiecare duminica si sarbatoare la Biserica,ma spovedeam in fiecare luna,posteam.
    dar de cativa ani nu mai calcasem pragul Bisericii,nu ma mai spovedisem de mai bine de 9 ani,nu tineam nici miercurile nici vinerile,am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie cu lacrimi sa salveze rinichiul fetei mele,dupa trei zile,timp in care am facut Acatistul,ne-am dus sa facem acest examen,cu inima plina de durere,dupa examen vine doctorul cu rezultatul si ne zice ca ciudat,chiar daca chistul este asa de mare rinichiul functioneaza PERFECT,am inceput sa plang de bucurie.am promis Sfantului ca voi citi in fiecare zi Acatistul ,ca o sa merg in fiecare duminica la biserica,post si spovedanie,imi tin promisiunea caci m-a ajutat nu numai sa nu ii scoata rinichiul dar nici sa fie operata,i s-a aspirat lichidul din chist(320 ml de lichid)sub supraveghere ecografica.am fost de doua ori la ecografie si ne-a spus ca nu este nevoie sa ii scoata punguta in care s-a format lichidul caci nu s-a format ca mai inainte,este un piculet dar ca poate sa dispar in timp.
    noi mergem inainte cu rugaciunile si speram ca Sfantul Nectarie sa ne ajute sa ajungem in grecia la Sintele Moaste sa ne inchinam si sa ii multumim.
    o alta minune facuta cu noi de Sant este cu sotul meu care are o boala neurologica,picioarele i se misca fara incetare si nu reuseste sa doarma din cauza asta,am luat ulei de la sfantul si l-am uns,imediat au incetat picioarele sa se mai miste.

    o alta minune a facut-o cui socrul meu,ii dadusem un pic de ulei sfintit cai mi.a spus ca nu reuseste sa doarma noaptea de durere de spate ,deacum erau ani de cand el nu stia ce inseamna sa doarma noaptera,tin sa precizez ca el este catolic,s-a uns si in noaptea aceea a dormit ffff bine.nu cred ca s-a mai uns caci soacra mea nu vrea sa ii murdareasca lenjeria cu ulei,mai bine zis nu crede,ce sa le fac?ii las in durerea lor.

    multumim lui Dumnezeu care revarsa harul Sau in cei placuti ai Sai.multumim Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru ajutor.

    ca sa aveti ajutor trebue sa credeti,nu sa puneti la incercare .Doamne ajuta pe toata lumea.

    Reply
  181. Alex

    Si eu am inceput sa cred din tot sufletul in minunile lui Dumnezeu si in ajutorul pe care mi-l da Sfantul Nectarie. Am fost credincioasa de cand ma stiu dar parca niciodata nu am simtit puterea lui Dumnezeu asa cum o simt acum. Stiu ca am gresit si imi cer iertare in fiecare zi de la el cu speranta ca ma va ierta si ca ma va ajuta. Mi-a adus in viata mea un om extraordinar si din cauza ca am fost oarba si nu am avut incredere mi l-a indepartat dar sper din to sufletul ca mi-l va aduce inapoi si ii va lumina calea catre mine.

    Reply
  182. Cristina

    Hristos A Inviat! Vreau sa-mi cer iertare Sfantului meu drag Nectarie pentru ca scriu asa tarziu, si vreau sa-i multumesc pentru toate minunile care le face pentru mine si familia mea in fiecare zi, si pentru ca ne-a ajutat ca sa iasa totul bine de Sfintele Pasti la Biserica, pentru ca in anul acesta am dat Sfintele Pasti la Biserica si eram foarte stresati ca sa iasa totul bine si mai vreau sa-i multumesc pentru baiatul care mi l-a scos in cale, si pentru toate minunile care le face pentru mine nevrednica in fiecare zi chiar daca nu merit.
    Bucura-te Sfinte Ierarhie Nectarie, mare facatorule de minuni!
    As mai vrea sa multumesc Bunului Dumnezeu, Domnului Nostru Iisus Hristos, Maicutei Domnului, Parinteleui Arsenie Boca, Sfantului Nicoale, Sfantului Nectarie si Tuturor Sfintilor, pentru toate binefacerile si minunile care le fac pentru mine pacatoasa si nevrednica si pentru bucuria care mi-au adus-o in aceasta perioada a Sfintelor Pasti si a Invierii Domnului, mie si familiei mele.
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa!
    Doamne Ajuta!

    Reply
    1. Andreea

      Buna seara, ma bucur ca a venit momentul sa fac parte din categoria celor care isi impartasesc bucuriile, emotiile si dragostea fata de acest inger al nostru Sf Nectarie. Multumesc Sfinte Nectarie din toata inima mea pt vestea care mi.ai adus.o in aceasta seaea…si anume ca in curand voi avea un loc de munca, dupa o perioada foarte grea din viata mea. De cand te.am cunoscut Sfinte Nectarie am cunoscut cu adevarat “ajutorul divin” si ca oricat de mare si neagra ar fi groapa in care cadem uneori, exista cu adevarat LUMINA CREDINTEI! Te iubesc Sfinte Nectarie, iti MULTUMESC si te implor sa aduci in viata mea MINUNEA CEA MARE! Rugati.va dragi prieteni rugati.va cu sufletul Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie.Doamne Ajuta

      Reply
      1. Mariana

        Buna ziua,
        Mai intai , va felicit pentru acest blog si va doresc multa sanatate!Sfantul Nectarie si Maica Domnului sa fie cu dumneavoastra si cu toti ceilalti!De fiecare data cand primesc pe mail ceva postari si citesc, ma linistesc oricat de suparata as fi.Motivul supararii este ca nu-mi gasesc un serviciu si caut de mult timp insa sper ca Sfantul Nectarie ma va ajuta intr-o zi si cu aceasta problema pentru ca am primit ajutor imediat in multe cazuri , de sanatate sau de alt tip . Intr-o zi mi-a venit ideea sa gasesc un nr. de telefon al unei persoane pentru a discuta despre un loc de munca in firma acestei persoane. Era foarte dificil ptr. ca pe aceasta persoana nu am vazut-o de 4 ani si nu stiam cum sa ma adresez si cine imi va da nr. de telefon. Mi-am facut curaj si am sunat la o alta firma si am cautat alta persoana care o cunostea . Inainte de a face toate acestea, l-am rugat pe Sfantul Nectarie si pe Maica Domnului sa ma ajute pentru ca si la aceasta firma n-am tinut legatura cu nimeni tot de 4 ani si ma gandeam ca e imposibil dupa atata timp sa-si aminteasca cineva de numele meu .Ca o minune , totul a mers foarte bine, am obtinut nr. de telefon, am primit si sugestia sa insist caci nu-mi va raspunde daca vede nr. necunoscut. Persoana pe care voiam sa o sun , nu mi-a raspuns din prima. Ideea era sa abandonez, sa incerc mai tarziu peste cateva ore sau a doua zi insa o voce interioara m-a indemnat sa mai sun o data. Spre norocul meu mi-a raspuns, m-a recunoscut i-am zis de un loc de munca si mi-a promis ca se rezolva. Acum sper caci asa cum numai Sfantul Nectarie si Maica Domnului m-au ajutat sa parcurg acesti pasi ma va ajuta sa si ajung la locul de munca dorit. Va doresc tuturor sa va rugati cu putere si Sfantul Nectarie, Maica Domnului vine imediat in ajutor. Doamne ajuta tuturor!

        Reply
  183. botosneanu_oanaQyahoo.com

    buna ziua.ma numesc oana si vreau sa va povestecsc pe scurt poveatea mea, pentru a nu va plictisi pre mult.sfantul nectarie ma ajuat pana acum in 2 probleme si sper sa ma ajute incontinuare pe mine si pe familia mea si sa aibe grija de noi.prima data a fost in perioada cand ,undeva la inceputul anului 2011am facut o depresie foarte urata ,am fos si la psiholog am facut si tratament naturist ,dar tot nici un rezultat.mama ma trimitea sa ma consulte si un psihiatru ,dar acolo nu am vrut sa ajung.lucrez in dimeniu farmaceutic si vad ce se prescrie de catre medicii psihiatri.am refuzat totalmente cu gandul si cu sufletul ca eu I-mi voi intoarce fata catre dumnezeu si asta am facut.am citit acatistul santului nectarie tot postul pastelui,am simtit nevoia sa-mi caut un duhovnic etc si asa pana cand depresia mea incepuse sa se dizolve si sa ramana undeva in urma.a doua minune a fost ce-a dea 2 sarcina a mea dupa 12 ani de la primul copil,avand 3 lucruri urate care ma impedicau sa am o sarcina.un singur dr ,batran de la techirghiol mi-a zis ca doar o minune sa se intample sa mai pot eu sa fac copii.am sperat tot timpul m-am rugat si minunea nu a incetat sa apara .acum cand va scriu ,sm aproape 4 luni si jumate.i-mi propusesem sa scriu despre minunile domnului si a sfantului nectarie dupa ce nasteam dar dand peste acest sait v-am impartasit si eu minunile mele date de dumnezeu.dumnezeu sa ne ocroteasca si sa aiba grija de .noi.rugativa si sa aveti multa rabdare…..dati timpului timp….

    Reply
  184. ADRIANA

    Grabnic ajutator este Sf Nectarie, celor ce ii cer cu credinta ajutorul! Alaturi de Sf Ioan Rusul, Sf Efrem cel Nou, preotul Ilie Lacatusul si de ceilalti sfinti carora m-am rugat, Sf Nectarie m-a ajuat asa cum numai un sfant te poate ajuta, exact atunci cand am avut mare nevoie de mijlocirea lui: mi-a readus linistea in familie, a alungat singuratatea apasatoare din jurul meu si mi-a readus pacea si linistea sufleteasca de care aveam atata nevoie! Multumesc Sfinte Nectarie, multumesc Sfintilor ai lui Dumnezeu pt ajutorul primit! Rugati-va Sf Nectarie cu multa credinta, ca nu exista durere sufleteasca sau trupeasca pe care sa nu o poata vindeca! Binecuvantat fii Sfinte Nectarie in vecii vecilor!

    Reply
  185. Tiberiu C

    M-am rugat Sfântului Nectarie și m-a ajutat. Și într-adevăr îi ajută pe toți și în toate. Este incredibil.

    1. Prima problemă era o iritație a ochiului stâng care a apărut de la lentila de contact. A urmat apoi usturime, totul transformându-se într-o mică conjunctivită, cel puțin așa părea. Sf. Nectarie mi-a curățat ochiul.

    2. Aveam pe spate o mică iritație a pielii în porțiunea dintre omoplați. Sf. Nectarie mi-a vindecat pielea.

    3. Făcusem la un moment dat o encefalie migrenoidă cumplită, ceea ce francezii numesc cap greu. Avusesem doar migrene obișnuite, și rare. Deși trebuia să fac un RMN, m-am rugat și am fost vindecat complet. Sf. Nectarie m-a vindecat.

    Mulțumesc Sf. Nectarie și Sf. Maria pentru tot ajutorul lor zi de zi, tuturor.

    Aș dori să precizez că m-am rugat și la moaștele Sf. Nectarie aflate la Biserica Izvorul Tămăduirii de la Spitalul Vechi din Suceava. De acolo rugând pe Părintele Diaconașu se poate procura și ulei de la candela Sf. Nectarie.

    Mulțumesc și Părintelui Diaconașu pentru că a adus fragmente din moaștele Sf. Nectarie la Suceava.

    Reply
  186. loredana

    Si eu vreau sa multumesc Sf. Nectarie pentru ca are grija de mine ,de cate ori am nevoie de el. Ma ajutat la examene,ma ajutat cand am avut probleme de sanatate,intotdeauna. Ii multumesc inca o data ca a aparut in viata mea atunci cand am avut nevoie. Si vreau sa i incurajez pe cei care au necazuri sa se roage si o sa fie ajutati. Doamne ajuta!

    Reply
  187. salina

    EL ESTE ALATURI DE NOI,TREBUIE DOAR SA NE RUGAM,SA CITIM ACATISTELE DIN SUFLET,MA AJUTAT FOARTE MULT SI NU AM CUVINTE SA II MULTUMESC.DOAMNE AJUTA!!!!!

    Reply
  188. mihaela andreea

    L-am “cunoscut” pe Sfantul Nectarie in decembrie anul trecut pe google cautand cate ceva despre postul Craciunului.eu am 27 de ani si unele probleme de sanatate ,)multumesc lui Dumnezeu si Sf Nectarie -nu foarte mari),unele probleme ginecologice si o boala hemoroidala.m-am rugat Sfantului sa trec cu bine interventiile la care am fost supusa in boala hemoroidala si deasemenea sa nu imi mai apara probl ginecologice(herpesul si HPV ) iar din decembrie pana acum nu am mai avut nici o recidiva ,iar peste interventiile hemoroidale am trecut cu bine! Mama mea a fost ajutata la serviciu sa se inteleaga cu sefii sa isi primeasca salariul la timp si mama deasemea s-a rugat si a primit ajutor rezolvand o probl legata de locul de munca si unele neintelegeri cu colegii ,iar pana la urma s-a aflat adevarul.Cu ajutorul lui Dumnezeu si al sf Nectarie si al sf Parascheva si Sf Arsenie Boca am ajuns la Moastele sf Nectarie din Bucuresti si am luat ulei din candela cu care ne ungem cand avem probleme de sanatate.In continuare ma rog Sfantului si Maicuteti Domnului si Sf Arsenie sa ma ajute sa imi gasesc linistea sufleteasca ptr ca am si unele probleme in casnicie pe care sper cu ajutorul Sf Nectarie si al lui Dumnezeu si Maica Domnului sa le depasesc cu bine si ma rog ptr sanatatea parintilor mei ,a mamei mele care are probleme cu spatele si oasele!
    Doamne ajuta si multa sanatate tuturor!Sfinte Nectarie ajuta-ne!!

    P.S intr-o zi cand am fost la dr ptr consult pe usa spitalului era afisata un cont si se faceau donatii ptr constructia bisericii Sf Nectarie din cadrul spitalului (si acest lucru l-am luat ca un semn din partea Sfantului) cu toate ca am cautat Bisericuta in curtea spitalui nu am gasit-o iar acum imi pare rau ca nu am donat niste banuti ptr constructia Bisericutei.Iar in alta zi cand eram la cumpararturi in fata mea a parcat o masina -a unei firme mortuare -care se numea Sfantul Nectarie.Toate aceste lucruri le-am luat ca si semne din partea Sfantului ca ma vegheaza si chiar daca mai am unele probl de sanatate nu conteaza !Atata timp cat trec “usor” peste toate totul este bine!

    Multumesc Sfinte Nectarie!!

    Reply
  189. Nica Voichita

    Vreau sa va spun si eu povestea mea, cum am ajuns sa il cunosc pe Sf. Nectarie, sau mai bn zis cum ma gasit el pe mine. Totul a inceput cand am cautat pe net un Acatist care sa ma ajute sa imi gasesc un loc de munca de care am mare nevoie, asa l-am gasit pe Sf. Nectarie, in sensul ca am citit despre minuniile pe care le face zi de zi tuturor, asa ca m-am gandit sa citesc si eu Acatistul in speranta sa imi gasesc de lucru. Cu toate ca nu aveam mari sanse sa merg sa ma inchin la Moastele Sf., la Bucuresti ma refer la Manastirea Radu Voda, in Grecia la Eghina nici nu se punea problema sa pot sa ajung acolo, dar Sf. Nectarie ma gasit el pe mine, pacatoasa. Acum cand a fost Sf. Marie Mica, pe 15 august, la noi in zona noastra, in zona Bihorului, se merge de Sf. Marie la Manastirea Izbuc, pt cei care au fost vreodata acolo stiu despre ce vb. Si ajungand acolo dupa multe piedici si obstacole, mai mult financiare vreau sa zic,am avut ocazia sa ma inchin Moastelor Sf. Nectarie care erau aduse acolo la Manastire cu ocazia praznicului de Sf. Marie, cu toate ca la inceput cand am ajuns nici macar nu am stiut ca se afla Moastele Sf. acolo, abea dupa ce am cumparat icoana Sf, asistand la slujba in aer liber am auzit vb pe cineva de langa mine, pe o fata care ii zicea parintiilor ei sa mearga sa se inchine si ei la moastele Sfintiilor. Cu toate ca nu am inteles atunci exact ale cui Moaste sunt, am zis sa merg si eu sa ma inchin Moastelor, si cand m-am apropriat, mare mi-a fost mirarea sa constat ca de fapt erau chiar Moastele Sf. Nectarie,sincer nu-mi venea sa cred, ce bucurie mare am avut ca am avut ocazia sa pot saruta Sf. Moaste. Cu toate ca nu am avut suficienti bani, imi doream mult sa pot sa imi cumpar icoane cu Maica Domnului si Domnul Nostru Iisus Hristos, si mai ales cu Sf. Nectarie caruia ma rugam zi de zi pt gasirea unui loc de munca, dar Sfantul mi-a cunoscut dorinta si mi-a indeplinit-o, facand pe alti sa imi dea bani sa mi le pot cumpara ( pe prietenul meu Mihai si pe o matusa Mihaela, ei mi-au dat bani necesari pt cumpararea icoanelor), si mai ales am putut sa-mi cumpar Mir Sfintit de la Candela Sf. Nectarie, ca erau aduse si acolo la Manastirea Izbuc, mirul era in flaconase albe. Cu am mai spus, Sf. ma gasit pe mine in cele din urma, si sunt sigura ca pana la terminarea celor 40 de zile de citit Acatistul, Sf. o sa-mi fc o a doua minune (prima cu Manastirea : cu Moastele si cu cumpararea icoanelor pe care mi le-am dorit de mult timp), o sa ma ajute sa imi gasesc un loc de munca bun, care sa imi placa, dpdv, ca am mare nevoie de el. Il mai rog pa Sfant sa ma ajute sa imi gasesc linistea sufleteasca intr-o lume total anapoda, plina de stres si nu in cele din urma sa imi ajute familia ( in special pe tati sa ii redea sanatatea si pe sora mea Diana Alina sa o ajute sa scape de stresul de la locul de munca) si sa ne binecuvanteze familia cu Mila Lui. Fie ca Sf. Nectarie sa ne ajute pe toti, ca mare nevoie avem de el, chiar daca de cele mai multe ori nu ne dam seama de aceasta. Slavit sa fie Domnul, impreuna cu Maica lui Cea Sfanta, Sfanta Fecioara Maria Nascatoare de Dumnezeu, si impreuna cu Sfintii Lui cei dreptii care din veac bine au placut Domnului. Amin!

    Reply
  190. Elena

    Dragul meu Sfant Nectarie,
    Iti scriu de-aici, din strainatate, si plang in timp ce-ti scriu. Mi-e greu departe de tara, departe de parinti.
    Iti multumesc din suflet ca m-ai ajutat sa-mi intemeiez o familie, sa gasesc un barbat minunat si bun , care sa tzina la mine. Am ajuns si in casa ta, in Eghina, in luna de miere, si-ti multumesc enorm si ca mi-ai dat sansa aceasta. Mai am o luna si voi naste un copilas, te rog din inima ajuta-ma sa am o nastere usoara si un bebe sanatos si cuminte. Mai ales te implor , ajuta-ma sa nu ma imbolnavesc de boala cumplita numita depresie post-partum; eu am suferit in trecut de deznadejde si nu mai vreau sa trec prin disperarea si teama care mi-au zdrobit sufletul atunci. Ajuta-ma sa fiu puternica, intareste-ma, si ocroteste-ne familia. Si nu lasa pe nimeni din afara sa ne faca rau, te rog mult.
    Te mai rog mult ajuta-ma sa-mi gasesc si aici un duhovnic bun si bland, a carui prezenta sa-mi odihneasca sufletul, sa reusesc sa ma spovedesc inainte de nastere , macar inca o data , sa fiu o mama buna si sa-mi iubesc copilasul. Si marea mea dorinta, sa-mi gasesc la anul ceva de lucru aici,macar cateva ore pe zi , sa se contureze si pentru mine ceva din punct de vedere profesional.
    Sa nu ma fi chinuit in zadar sa invat limba acestei tari, sama pot si eu adapta aici.

    Te rog , cu lacrimi, primeste ruga mea umila , ajuta-ma si intareste-ma, ca la tine totul este cu putinta.

    Cu mult drag,

    Elena Andreea

    Reply
  191. monica

    Întâlnirea mea cu Sf Nectarie a fost surprinzătoare de-a lungul anilor. Primul contact a fost în urmă cu mulţi ani la Iaşi când prezentă întâmplător la un curs de pregătire profesională am fost în pelerinaj la Sfânta Parascheva (peste ani si ani aveam sa realizez bineînţeles că totul a fost special orânduit de către Dumnezeu să mă aflu în acel moment acolo). La praznicul sfintei erau aduse si moaştele necunoscute pentru mine atunci ale Sfântului Nectarie. Am cumpărat cartea roşie despre Sfântul Nectarie dar nu m-am atins de ea ani de zile.
    Peste aproximativ 3 ani de la acea întâlnire la Iaşi am trecut printr-o cumpănă mare ca urmare a vieţii pline de păcăte pe care o duceam „încununată” de un păcăt mare şi greu. Acela a fost momentul în care am deschis cartea despre Sfântul Nectarie şi momentul în care am simţit din plin că mi-a „luat” tot chinul şi suferinţa, îndulcindu-mi sufletul într-un mod pe care nu am putinţa şi cuvintele să il exprim. Alinarea spirituală pe care mi-a adus-o în acel moment sfântul Nectarie depăşeşte orice alinare omenească. Dar Sfântul Nectarie nu a lucrat singur.
    In acel moment de cumpănă a vieţii mele am fost pe cale să mă întorc în întregime cu spatele la Dumnezeu dar m-a mai ajutat şi Arhaghelul Mihail de care nu eram deloc apropiată în acea perioadă. În nopţile mele grele din acea perioadă şi pline de împământenire am avut un vis nedefinit cu Arhaenghelul Mihail în urma căruia a doua zi am început să mă rog la Sfântul Arhanghel şi Sfânta Maria. O lungă perioadă de timp după aceea am înţeles că intervenţia Arhaenghelului în viaţa mea a fost definitorie şi esenţială fiindcă eram pe care să cred că nu mai sunt vrednică să privesc deloc către Dumnezeu fiind pe cale să cred că nu merit să fiu iertată. Punând mâna pe cartea roşie suferinţa mea a fost îndulcită.
    La Sfântul Nectarie m-am oprit de multe ori în Bucureşti, la Mănăstirea Radu-Vodă, şi de fiecare dată m-a întâmpinat cu o blândeţe şi mângâiere mai presus de orice descriere. Îmi amintesc că m-am rugat de multe ori să îmi dea putere de muncă, în condiţiile în care aveam un job nesigur la care suprasolicitarea prin volumul de muncă era enormă. Am primit ce am cerut: putere de muncă atât de multă încât de multe ori când privesc înapoi încă mă minunez constant că am reuşit să fac atâtea şi să mai rezist încă câţiva ani buni la acel loc de muncă.
    Când nu am mai avut putere şi dorinţă să rezist în acel loc, am pornit pe cont propriu dar bineînţeles că nu a fost uşor. Şi din nou m-am rugat la Sfântul Nectarie să mă ajute cu un loc de muncă: şi m-a ajutat cu un loc de muncă mult mai bine plătit şi unde sunt mai linistită.
    In acest an am plecat de la Radu-Vodă cu ulei de la sfintele moaste. Marturisesc o întâmplare măruntă. Când am ajuns acasă de la lucru mă durea ficatul. Am luat o înghiţitură şi mi-a trecut imediat, putând să mă ocup de treburile casnice.
    Nenumărate au fost mângâierile aduse de Sfântul Nectarie în viaţa mea, aproape cu neputinţă de mărturisit. De fiecare data când trec prin Bucureşti mă opresc la Radu-Vodă la un prieten cum îndrăznesc eu să spun. Am aşternut aceste rânduri pentru a nu ţine lumina sub obroc…
    Căutaţi să vă întâlniţi cu Sfântul Nectarie şi mângâierea nu se va lăsa aşteptată…

    Reply
  192. Anca

    Buna ziua,
    Numele meu este Anca, sunt din Bucuresti!
    Va felicit pentru acest blog!
    Consider ca este minunat ca pot si prin intermediul dvs. sa le multumesc lui Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie, Sf. Mercurie, Sf. Paraschiva, Sf. Hristofor, Sf. Irina.
    In aceasta vara, eu si sotul meu, aflandu-ne in concediu in Grecia, am avut un accident de masina. Masina a fost grav avarita, dauna totala, dar intr-un mod minunat, eu si sotul meu nu am patit nimic. Din prima clipa in care am constientizat ce se intampla cu noi, am inceput sa ma rog Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sa ne vina in ajutor, le-am multumit ca nu suntem raniti, nici noi si nici celelalte persoane implicate in accident (a fost un accident cu 3 masini implicate).
    Stiu ca orice incercare Dumnezeu o da cu un scop si ii multumesc pentru tot!
    Eu si sotul meu mergem la slujbe la Manastirea Radu Voda, unde avem duhovnicul, protosinghelul Ipolit, un om minunat si unde il avem si pe iubitul nostru “prieten” – Sf. Nectarie.
    Inca o data vreau sa le multumesc lui Dumnezeu, Fecioarei Maria – “grabnic ajutatoare” si tuturor sfintilor, pe care-i consider prieteni si dragului si bunului – Sf Nectarie.

    Reply
  193. cristiana serban

    Buna.Sunt Cristiana din Targoviste si am auzit pentru prima data de Sf. Nectarie din intamplare de pe internet.Citeam cu sufletul la gura despre toate minunile acelea extraordinare si plangeam.Nu reuseam sa raman insarcinata de aproape 2 ani.Dupa ce am citit despre Sfantul Nectarie,m-am dus cu sotul meu la manastire la Bucuresti,m-am rugat,am luat mir sfintit de la moaste si am cumparat Acatistul Sf.Nectarie.L-am citit 40 de zile si m-am dat in fiecare zi cu mir pe burta.M-am rugat si pentru nasa noastra de cununie sa ramana insarcinata pentru ca nici ea nu reusea sa aiba un copil.In timp ce citeam Acatistul,coperta acestuia se colora in gri ca si cum cineva punea mir(ulei)pe ea.Mirul acela crestea pe zi ce trecea citind-ul.La scurt timp a ramas insarcinata nasa mea ,apoi la 3 saptamani am ramas si eu insarcinata .Ii multumesc din suflet Sf. Nectarie ca Mi-a daruit o fetita superba si sanatoasa .M-am dat cu Mir pe burta toata sarcina ca sa ma ajute Sfantul pe mine si pe copilasul meu ,sa fie totul bine si asa a fost.Acum as vrea tare mult sa ma mai ajute Sfantul Nectarie,daca considera ca merit,sa-mi gasesc un serviciu bunicel ca sunt cam disperata ca nu mi-am gasit ninic de mai mult timp.Ajutati-ma va rog si va multumesc pentru tot ce a-ti facut pentru mineSfintii Ciprian,Nectarie,Mina,Ioachim si Ana,parintele Gabriel,Fecioara Maria,IIsuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu.Amin.Aliluia.Doamne Ajuta!

    Reply
  194. Mihaela

    Scrisesem mai inainte ce minuni a mai facut cu mine Sf Nectarie.Va spusesem ca am fost diagnosticata cu apendicita si de frica nu am vr sa o operez.Am tot sperat ca Sfantul ma salveaza sa scap de cutit pt ca imi e tare teama.Ieri m-a luat de la serv salvarea pt ca aveam mari dureri in partea dreapta.nu am lasat din mana acatistul Sfantului si o iconita de-a lui,nici in salvare nici la spital si ma rugam sa nu fie apendicita.Ce credeti…nu era …m-a salvat si acum…erau niste pietricele la rinichi….pt mine conteaza f mult ca m-a salvat de operatie.Stiu ca pt multi e ceva banal…dar pt mine nu e…

    Reply
  195. Alina

    Vreau si eu sa marturisesc minunile facute cu mine de Sf. Nectarie. Si sa aduc Slava Domnului, si Sfintei Maria si Sfantului Nectarie, carora m-am rugat, pentru tot ce au adus in viata mea. Am fost diagnosticata cu cancer de san in urma unei ecografii. Am fost disperata auzind vestea si m-am mai dus la o multime de medici, unii confirmau, altii nu, dar toata lumea ma trimitea la operatie. Am avut norocul, tot cu ajutorul lui Dumnezeu, sa pot programa interventia in strainatate. Dar pana sa ajung acolo, cu numai 3-4 zile inainte, a venit in vizita o prietena cu care nu mai vorbisem de cativa ani. M-a ascultat si mi-a povestit de Sf. Nectarie. Am mers impreuna la Manastirea Radu Voda, unde m-am rugat Sfantului sa ma ajute sa fie un diagnostic bun, nu cancer. Apoi am plecat la operatie. Au fost cateva rasturnari de situatie. Intai, dupa biopsie, au zis ca nu am nimic, apoi au hotarat sa faca operatia oricum. Rezultatul a fost rau si doctorul a programat inca o operatie, in urma careia trebuia sa astept un alt rezultat. Am fost disperata, dar nu m-am oprit din citit Acatistul Sfantului. Prietena mea, cea care m-a dus la Sfantul Nectarie, a fost alaturi de mine tot timpul, la telefon, mergea la Radu Voda si se ruga pentru mine, a mai rugat si alti prieteni ai ei sa se roage pentru mine. In spital am dormit cu iconita Sfantului, rugandu-ma tot timpul sa fie bine, sa-i indrume mana doctorului. In timpul operatiilor lasam Acatistul la mama si o rugam sa-l citeasca cat timp sunt in operatie. Rezultatul celei de-a doua operatii a fost bun.Am trecut apoi prin radioterapie, o perioada grea, dar cu ajutorul Sfantului am depasit-o si am avut mai putine suferinte acolo decat alte paciente. In aceeasi perioada am suferit foarte mult ca prietenii cei mai buni, desi le-am cerut ajutor si i-am rugat sa fie langa mine, m-au parasit. Dar Sfantul nu m-a lasat si mi-a trimis alti oameni care nu erau asa de apropiati de mine si care atunci au fost cu totul langa mine. La fel, l-a intarit pe sotul meu care mi-a fost alaturi in fiecare moment si cu vorba, si cu fapta. Apoi, la 6 luni, trebuia sa fac o analiza complicata care sa arate daca celulele au ajuns sa atinga si alte organe. Am luat cu mine cartea cu Acatistul si Rugaciunea catre Sf. Necatrie si, cat am asteptat sa fac investigatia respectiva, am citit incontinuu si i-am promis Sfantului ca daca va face minunea ca eu sa fiu sanatoasa si nicio celula nelalocul ei sa nu existe acolo, voi scrie si eu despre minunile facute cu mine, ca sa citeasca toata lumea. Rezultatul a fost unul fericit. Citesc in fiecare seara de atunci Acatistul Sfantului si ma rog Sfintei Maicute si Domnului Nostru sa ma tina sanatoasa in continuare si le multumesc pentru tot ce mi-au dat si imi dau si pentru ca imi asculta rugaciunile. Slava Domnului ca e bun si bland si l-a adus pe Sfantul Nectarie in calea mea. Si multumesc Sfantului ca a avut rabdare cu mine si m-a asteptat sa fiu pregatita sa scriu marturia mea, ca sa fie de folos si altora.
    Iarta-ma, Theodora, ca am scris asa mult. Si multumesc ca ne gazduiesti marturiile. Doamne, ajuta!

    Reply
    1. Theodora Post author

      Doamne, ajuta! Slava Domnului ca totul e bine acum!
      Sa fii sanatoasa, Alina! Sa te ajute Sfantul Nectarie si Maicuta Domnului sa te intaresti si sa-ti sporeasca harul credintei lucratoare.

      Reply
  196. nina

    MUTUMESC SFANTULUI MEU DRAG PENTRU TOT CE SE PETRECE CU MINE ACUM SI CU FAMILIA MEA. DATORITA SFANTULUI NECTARIE AVEM LINISTEA SUFLETEASCA DE CARE AVEAM NEVOIE, DECI NE-A VINDECAT SUFLETUL. AMIN DOAMNE AJUTA!
    L-am cunoscut pe sfantul meu drag intr-o perioada tulbure din viata mea am citit viata si minunile sale si am fost foarte emotionata am plans f mult si de atunci citesc acatistul sfantului mereu . vreau sa va spun ca a facut ordine in viata mea si m-a facut sa vad pentru ca desi aveam ochi nu vedeam multe lucruri acum sufletul meu e vindecat si usurat .Ii multumesc din suflet SFANTULUI NECTARIE ca are mereu grija de mine si familia mea.

    Reply
  197. silvia

    Multumesc din nou Sf.Nectarie ptr minunea care a facut-o cu finuta noastra.Pe data de 17septembrie s-a nascut Sofia Nectaria cu mari probleme de sanatate,nascuta prematur cu fff mult lichid in ea,cu o hemoglobina 3(aproape ca nici nu avea sange in ea).Dupa 3zile medicii au anuntat-o pe mamica ca ar fi bine sa o boteze,ea fiind conectata la aparate,ptr ca sansele de supravietuire sunt fff mici,asa am aflat ca o sa botezam,nu era nimic planuit.Eu il simt mare ocrotitor pe Sf Nectarie ptr mine si familia mea, inca de cand am aflat de Sf Nectarie,asa ca l-a botez mama fetitei m-a lasat sa-i pun numele asa ca am numit-o Nectaria in cinstea sfantului care ii este ocrotitor.Dupa doar o saptamana fetita a fost deconectata si dupa o luna a fost externata simtindu-se din ce in ce mai bine.A inceput sa ia in greutate,lichidul s-a eliminat si a fost supusa si a 2 transfuzii de sange care au fost cu reusita.Acum asteptam la 3 luni sa-i facem un control neurologic sa vedem daca raman ceva urmari.Noi ne vom ruga in continuare Sfantului nostru drag ca Nectaria noastra sa fie bine.Eu si sotul meu ne rugam Sfantului sa faca si cu noi o minune sa ne daruiasca si noua un copil sanatos,asteptam asta de 5 ani si jum.Ii multumesc din suflet Sfantului ptr ajutorul dat si ne rugam in continuare Sfantului si Maicutei Domnului sa ne aiba in paza.

    Reply
  198. Emilia

    Sfantul Nectarie este extraordinar, ne-a ajutat enorm de mult. Tatal meu care are probleme mari de sanatate este bine azi datorita sfantului Nectarie si bunului Dumnezeu. Rugati-va cu credinta si rezultatele nu vor intarzia. Iti multumesc doamne sfinte Nectarie. Minunat este Domnul prin Sfintii sai.

    Reply
  199. maria

    Ii multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie pentru inca o minune in viata, pentru ca m-au ajutat cand imi era mai greu, mai frica. Cand am avut nevoie de o minune mai mult ca niciodata. L-a salvat pe fratele meu si ne-a redat speranta. Cand eram terorizati de cele mai grele diagnostice, cand medicii vorbeau despre o boala grava, Sfantul m-a ajutat si mi-a indeplinit dorinta ca fratele meu sa fie bine. Ma rog lui Dumnezeu, Sfantului si Maicutei Sfinte sa ii dea sanatate si viata si sa ne ierte pe noi, pe toti.

    Reply
  200. ignat ion

    Doamne ajuta “Slavit sa fii Sf. Nectarie mare facatorule de minuni “Toate cele bune tuturor si fie ca Sfantul sa fie langa voi,ori de cate ori aveti nevoie de el.Eu sunt nou pe aici ca si in credinta.Desi m-am nascut intro familie,oarecum,cu frica de Dumnezeu…cu timpul am reusit sa ma departez,tare mult,de El.Dar a venit timpul cand m-am asezat la casa mea (Prin Prima casa,30 ani de plata rate) cu a mea jumatate”DAR”in alt oras departe de toti si de toate…fericire…veselie o perioada …pana cand au inceput si belele…Nu am reusit sa facem sfestanie si nici sa ne cununam deoarece costurile au fost imense si ne-au saracit de tot.Am tot zis ca o sa…ca o sa,si uite-ne si astazi la fel.Au inceput certuri,mai mult din cauza banilor,din ce in ce mai dese.Dar astea le depaseam repede ca ne iubim mult.Problema mai mare a fost cand au inceput sa o doara genunchii,fierea si cate si mai cate.Singur,printre straini,la un moment dat m-am simtit foarte neputincios ptr ca vedeam ca nimic numai mergea bine in casa,pana intr-o zi cand am ridicat ochii la cer si am inceput sa ma rog si m-am rugat si m-am tot rugat si de atunci nu mai m-am oprit….si dimineata si la munca si peste tot si seara si oriunde. Intr-o zi am intrebat oare eu ce Sfant mi s-ar cuveni? Si intr-o dimineata spre munca ascultam radio trinitas( il ascult de multa vreme)A vorbit un parinte vreo jumate de ceas de minunile Sf. Nectarie…am citit imediat viata lui si apoi am inceput sa ma rog la el si sa citesc acatiste ba chiar si posturi mai severe si in maxim o saptamana au inceput sa curga numai vesti bune…….de acasa mama mea iesise din boala”ca suferea de vreo aproape 3 ani de o depresie severa ce o tintuia in casa ca un zombi fara vlaga”….fratele meu isi gasise slujba in sfarsit cica una buna….pe a mea iubita au lasat-o durerile….eu pe la munca pe cand stateam asa nestingherit vine sefu la mine si imi arata ca imi mareste salariu……..Va da-ti seama,ptr asta nici macar nu m-am rugat,imi venea sa plang,…mie un nemernic pacatos i-au fost ascultate rugile.!!!! Toate bune si frumoase….Ce usor treci de la Extaz la Agonie.Nu am respectat anume promisiuni printre care si marturisirea minunilor Lui si au si inceput sa se arate MUSTRARILE Lui…..in tot acest timp nu m-am abatut de la calea credintei doar ca am devenit ceva mai lenes….Prin post si rugaciuni am reusit sa imi respect promisiunile fata de Sf.Nectarie si incet incet se pun toate la locul lor dar de data asta mai greu. Deci dragi crestini aveti grija ca primiti usor dar si mai usor pierdeti totul intr-o secunda daca nu respectati ceea ce trebui facut in numele credintei in Isus Hristos….si mai ales daca promiteti ceva ….face-ti bine si indepliniti-o ca altfel Sf.Nectarie va va mustra.

    Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti.

    Doamne Isuse Hristoase,fiul Lui Dumnezeu
    Ptr rugaciunile PreaSfintei Maicii tale
    Si ale Sfantului nostru Nectarie
    Cu ale noastre rugaciuni
    Miluieste-ne pe noi pacatosii
    Si mantuieste sufletele noastre. AMIN.

    Reply
    1. Theodora Post author

      Slavit fie Domnul pentru toate binecuvantarile Sale!

      M-a impresionat marturia dvs. si sint incredintata ca asa a fost. Mult ajutor ne vine prin rugaciune, prin spovedanie si prin post, mai ales atunci cind cu smerenie ne gindim la cit de bun este Domnul.
      Un singur lucru as vrea sa specific, cu ingaduinta dvs.: Sfintii nu sint razbunatori. Pentru mine e departe imaginea Sfintului care te ajuta, doar ca apoi sa dai marturie pe net sau mai stiu pe unde despre el. Nu exista recompensa pentru cit ne ajuta pe noi Dumnezeu. Evident ca sint si aceste marturii cumva folositoare, dar ele nu pot fi indeajuns.
      Harul Domnului nostru Iisus Hristos vine la noi, prin Sfinti, nu pentru stradaniile sau virtutile noastre, ci doar pentru ca e mult iubitor de oameni si iertator, atit de mult incit nu ne putem imagina. Sa primim aceste bunatati cu bucurie si sa multumim, atit prin marturia scrisa, cit mai ales prin FAPTELE CREDINTEI.
      Uite, aici am dezvoltat ideea asta > https://rotheo.wordpress.com/2013/07/26/despre-obiceiul-marturisirii-minunilor-pe-site-uri/

      Reply
  201. ION

    Buna ziua,
    Am citit si eu comentariile si sunt uimit de multimea minunilor facute de Sfinti cu noi pacatosii ,cind ii chemam cu smerenie.Vraeau sa va marturisesc si eu minuni facute de sfintii nostrii dragi:Sf.Nectarie,Sf.Efrem Cel Nou,pe care i-am cunoscut in aprilie 2013 cind am inceput sa citesc acatistele , vietile si minunile lor publicate si pe net.De fapt icona Sf. Nectarie am primit-o cu citeva luni mai inainte de la o doamna,care avenit in acea zi la biserca noastra si pe
    care n-am mai intilnit-o de atunci.
    Acum vreau sa va scriu despre un grabnic ajutor primit de fica mea cea mare,care este casatorita si lucreza cu sotul in Londra. Fiind gravida urma sa nasca,apopiindu-se termenul.Simbata 23 Noiembrie au inceput semnele evidente de nastere in jurul orei 4 dimineata .Fiind acasa a anutat personalul de la clinica si pe medic,dar au spus ca nu este o urgenta, poate sa mai stea cateva ore acasa.Peste o ora si jumatate a chemat taxiul,panicata si aplecat spre clinica. In acest timp eu m-am trezit si am inceput sa citesc rugaciunile din acatistele sfintillor Nectarie,Efrem Ioan Rusul si rugaciuni catre Maica Domnului,fara sa stiu ce se intimpla cu fica mea. Cind au inceput sa ma rog la sf.Nectarie cu cuvintele mele,pntru nastere usoara si prunc sanatos, mi-a aparut in gind ca ceea ce eu cer este rezolvat.VAa rog sa ma credeti ca am ramas uimit de acest gind si atunci nu l-am inteles. Dupa ce fiica mea a ajuns la spital,in dureri mai mari,a inceput sa ceara ajutorul MAICII DOMNULUI si Sf. NECTARIE,de care si-a amintit,avind acatistul sfintului in geanta, pe care-l primise de la mine cu citeva luni in urma cind a venit in Romania, dar pe care nu-l citise. Medicul a venit in graba de acasa si fiIca mea il ruga sa se schimbe repede. MAICA DOMNULUI impreuna cu SF.NECTARIE si ceilalti SFINTI carora ne-am rugat eu si sotia mea au ajutat pe fica mea sa nasca un baietel dolofan fata de fizicul ei micut, fara alte interventii(injectii ajutatoare ),care de obicei se fac.Personalul clinicii au spus ca este primul caz de nastere la ei in aceste conditii.,fiind surprinsi de nasterea rapida la care au asistat .Cind m-a sunat fica mea si mi-a povestit tot ce am scris mai sus a recunoscut ca este cu adevarat o minune si un ajutor primit de la MAICA DOMNULUI sI SFINTII nostrii dragi.Fica mea mi-a spus ca doar intro fractiune de secunda l-a chemat pe sf. NECTARIE sa o ajute (Sfinte NECTARIE ajuta-ma !),a auzit-o si a ajutat-o.Am multumit MAICII DOMNULUI si SFINTILOR, pe care-i iubesc ,ii simt aproape,aducindu-mi linistea si ajutorul de care aveam nevoie.Vreau sa va mai spun ca fiicei mele i-am dat acatistul SF. NECTARIE gindind-ma ca sfintul ii va ajuta sa gaseasca un nume potrivit pentru prunc,deoarece era o disputa intre soti stabilirea numelui. Sfintul a lucrat si aici foarte repede punind in gindul ginerelui meu ,de nationalitate francez,nume la care nici fiica mea nu se astepta:VICTOR -IOAN. Numele tatalui meu,si al meu este ion ,iar al sotiei este Ioana.Cind ginerele i-a spus ficei mele la ce nume sa gindit,ea a zis:asta da nume! Si SF. EFREM este alaturi de noi cind il chemam, iar uneori cind ii citesc acatistul simt un miros fin de mir .Asa lucreaza sfintii nostrii dragi .LE MULTUMESC DIN TOATA INIMA. DOAMNE AJUTA-NE .

    Reply
    1. suflet din lumina

      L -am incredintat pe tatal meu sf Nectarie.La aproape 80 de ani tatal meu e foarte sanatos si voios.Credinta e cea mai importanta dintre toate.Ea face din imposibil posibil,trebuie doar sa ai incredere

      Reply
  202. liviu

    Multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie pentru mijlocirea catre Domnul Nostru Iisus Hristos pentru tamaduirea unei afectiuni de natura psihica si anume ,ma inecase cu mancare, dupa care a urmat a doua si a treia pana am inceput sa cred ca nu mai pot inghiti. Slabise foarte mult. Ce am citit pe net legat de aceasta afectiune m-a inspaimantat si mai mult. Erau persoane care nu reuseau sa treaca peste aceasta mai bine de un an doi. Am citit Acatistul Sf. Nectarie si Paraclisul Maicii Domnului care prin rugaciunile lor catre Domnul Nostru Iisus Hristos am depasit aceasta problema. Domnul sa ne aiba in paza tot timpul.

    Reply
  203. ADINA

    sunt fericita ca exista SFANTUL NECTARIE.IM URMA CU APROXIMATIV TREI ANI,MAI EXACT PE 27APRILIE,UNUI MEDIC I SE CONFIRMA CA ARE CANCER PULMONAR,IN URMA UNOR INVESTIGATII EFECTUATE SI URMA SA SE INTERNEZE INTR O CLINIVA DE SPECIALITATE,DIN BUCURESTI,IN DISPERARE PE 1MAI 2011,AM INCEPUT SA CAUT RUGACIUNI SI SFINTI CARE SA MA AJUTE SA MA ROG.AM GASIT ACATISTUL SFANTULUI NECTARIE,IAR IN TIMP CE L CITEAM PE CALCULATOR O CALDURA PUTERNICA M A CUPRINS,CA RASPUNS LA CELE CERUTE DE MINE,PARCA,MIRACOLOL S A PRODUS PENTRU CA IN URMATOARELE TREI ZILE DIAGNOSCTICUL S A INFIRMAT,IAR ACEL MEDIC PROFESEAZA SI AZI IN SPITALUL TG-CARBUNESTI.EU AM PROMIS CA VOI CITI ACEST ACATIST TIMP DE SASE SAPTAMANI,

    Reply
  204. claudia

    Multumesc sf Nectarie pt tot ceea ce a facut pt mine si mama mea .Am sa multumesc toata viata cu ajutorullui mama este in viata rugativa si va va ajuta cu siguranta numai bine .

    Reply
  205. edwarda

    Eu n-am cuvinte pentru a spune despre bunatatea Sf Nectarie,despre dragostea lui imensa si ajutorul sau grabnic!Zilele trecute l-a salvat din nou pe tatal meu,l-a salvat de-o operatie riscanta in urma cu cativa ani,iar zilele trecute l-a salvat din nou impreuna cu Cuviioasa Parascheva si Sfantul Pantelimon la care m-am rugat pentru sanatatea tatalui meu!
    In urma cu cateva zile m-am speriat foarte tare,tin sa precizez ca am o legatura speciala cu tatal meu pe care-l ocroteste Sfantul Nectarie si l-a ajutat mereu scapandu-l de o operatie care era inevitabila,dar Sfantul in marea lui dragoste si indulgenta fata de noi,l-a ajutat si a gasit o alta alternativa pentru a evita bisturiul,reactionand pozitiv la un tratament cu slabe sanse de compatibilitate,dar cu ajutorul Sfantului a reactionat bine la tratament!In urma cu cateva zile tatal meu a cazut la serviciu si avea o stare de slabiciune de nu mai reusea sa faca 2 pasi,nici sa manance,obosea foarte repede,iar psihicul sau era si el la pamant.Nu sunt in masura sa dau detalii medicale,dar ca general i-au gasit probleme la inima,tensiune foarte mare,fibrilatii.Verdictul doctorului,foarte bun si recomandat de toti a fost neincurajator,daca se descoperea aceasta problema in urma cu vreo 3 ani era cu putinta sa se vindece,dar asa va trebui sa se obisnuiasca cu un anume tratament,sa vada cum reactioneaza si sa se mentina la o normalitate cu medicamente toata viata,dar era cu risc si asa,ma rog o forma mai grava.Am o legatura speciala cu tatal meu si ma simteam ca o leguma,parca ii traiam starile lui,desi suntem destul de departe,nu locuim in acelasi oras.Am fost la biserica cu moastele Sf din Iasi,eu locuiesc in Iasi si m-am rugat,i-am citit acatistul si l-am rugat pe Sfant sa faca ceva sa ma ajute,eram disperata,nu ma puteam ruga,nu ma puteam concentra…cateva zile am trait calvarul acesta sufletesc,timp in care mergeam la Sf Moaste.Deseori Sf ma povatuieste si indruma in mod tainic primesc raspunsul sau in suflet de cate ori ma uit la icoana lui si-l rog sa-mi spuna ce sa fac.De data asta eram prea tulburata ca sa pot simti un raspuns ca pana acum si asta ma nelinistea si mai tare!Dupa zile de cosmar,din icoana Sf am primit ca o binecuvantare si o asigurare ca totul e bine,ma pot linisti.Trebuie sa spun ca vb pe scurt cu familia sa evit sa-mi arat frica mea sau ca sa nu explodez in lacrimi,eram mai scurta ca sa evit sa-l supar pe tatal meu mai tare ,simtind ca-s afectata,asa ca traiam un stres continuu.In ziua in care am primit de la Sfant ca o binecuvantare venita din icoana,ma simteam mai bine fizic,eram slabita si eu la fel ca si tata,parca traiam aceeasi boala,dar psihic eram la pamant,speriata si stresata de boala tatalui care parca se agrava,se simtea ,cu toate ca-si lua tratamentul, din ce in ce mai slabit,mai rau,o oboseala cronica si nu reusea decat sa faca doi pasi,cadea din picioare,nu se putea concentra…verdictul medicului fusese sceptic….toate acestea nu erau incurajatoare…dar dupa zile in care abia ma miscam si eu,ma simteam bine fizic.Raspunsul Sf nu intarziase….facuse inca o minune,imi ascultase rugaciunile si l-a salvat din nou pe tata…psihic,fizic si disparandu-i fibrilatiile complet,desi i se spusese ca e grav si era posibil de o interventie chirurgicala!Cand m-a sunat tata eram constienta ca se simte mai bine,ma simteam si io mai bine,intre noi fiind o legatura speciala simteam,dar cand mi-a spus rezultatul noilor analize…disparuse problema medicala si rezultatele de inainte parca nu erau facute pe acelasi om!Inca o minune de la Sfant,pe care-l consider tata,prieten,bunic si protector si care chiar si in momentele de deznadejde cand nu pot sa ma rog sau sa vb cu el,chiar si atunci e langa mine,protejandu ma si facandu-si mila de noi!
    Indrazniti sa-i cereti ajutorul Sfantului,iar raspunsul nu va intarzia,ajutorul lui se va simti!
    Slava lui Dumnezeu intru Sfintii Sai!

    Reply
  206. edwarda

    Rugati-va Sf Nectarie cu incredere,veti primi dragostea si ajutorul lui nemarginit!Eu ii spun Sf, ii incredintez fiecare problema si intotdeauna daca am nevoie de indrumare,primesc tainic in suflet un raspuns la problema respectiva,la inceput am crezut ca e doar o autosugestie,dar cand n-am tinut cont de sfatul transmis din icoana,viata mi-a confirmat exact ce mi-a transmis Sf!A salvat de la moarte persoane apropiate,a daruit vindecare la boli care erau cronice,fara leac,ii citesc zilnic acatistul si il consider ocrotitorul si prietenul meu,bunicutul meu!Pentru a-i multumi intr un fel pt dragostea lui si ajutorul lui,ocrotirea lui i-am promis ca voi ajuta copiii sarmani care-mi vor iesi in cale si l-am rugat sa mi-i scoata in cale,lucru care s-a si intamplat,am cunoscut 4 copii minunati,frati care aveau nevoie de ajutor si afectiune,copii de care m-am atasat si care imi aduc bucurie cu zambetul lor!Ii multumesc Sf Nectarie pentru toate,pentru ca a salvat viata tatalui meu de doua ori,pt ca m-a ajutat profesional si mi-a deschis cai si oportunitati,pt ca m-a salvat mereu din diferite situatii si pt ca ma ocroteste si-i simt prezenta si minunile!N-am cuvinte sa-i multumesc,multumesc Sfinte Nectarie pt tot,pt linistea si dragostea revarsata asupra mea si pentru toate minunile sale pe care le face zi de zi cu noi!
    Slava lui Dumnezeu intru Sfintii Sai!

    Reply
  207. mihaela

    Ma rog Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie sa-mi ierte pacatele, sa ma ajute sa indrept greselile facute si sa ma binecuvanteze cu un copilas sanatos, frumos si destept asa cum isi doreste fiecare femeie pe lumea asta. Medicii nu imi dau prea multe sanse de a deveni mama, asa ca singurele clipe de speranta le traiesc atunci cand ma rog si citesc cum au fost ajutate alte femei aflate in aceeasi situatie.

    Reply
  208. cristiana serban

    Cristiana Serban din Targoviste.Am avut parte de multe si mari minuni din partea Sf.Nectarie,in urma rugaciunilor mele si a citirii Acatistului Sf.Nectarie:nasa mea a ramas insarcinata,eu am ramas insarcinata,in timpul sarcinii m-am pricopsit cu o durere intercostala destul de dureroasa si nu mi-a trecut durerea decat dupa ce m-am rugat plangand Sf.Nectarie,fetita mea la 1 an de zile a facut rotavirus, a trebuit sa ma internez cu ea si nu-i trecea deloc boala pana cand inspaimantata,plangand,m-am rugat Sf.Nectarie sa o faca bine si de a doua zi aproape ca nu mai avea nimic.Trebuie doar sa crezi, sa te rogi,sa ai rabdare ca toate vin la timpul lor,nu cand vrem noi.Mare e Dumnezeu si cu Sfintii Lui!Le multumesc din suflet Sfintilor;Nectarie,Mina,parintele Gabriel,Ciprian,Ioachim si Ana,Maicutei Domnului Fecioara Maria,lui Iisus Hristos fului lui Dumnezeu.Doamne ajuta-ne si iarta-ne pacatele!

    Reply
  209. sorina

    pe sf Nectarie l-a cunoscut cu multi ani inainte, il iubesc nespus de mult si ii multumesc pentru tot ajutorul dat este sfantul nostru protector. Am fost si ne-am inchinat sfintelor moaste de la Sinca Veche si la Sinca Noua .A ajutat-o pe fica mea timp de 6 ani care a absolvit Facultatea de Medicina la toate examenele terminand cu rezutate foarte bune. Sf.Nectarie este si va fi permanent cu noi si se roaga pentru noi pentru toate nevoiele noastre.Multumim Doamne, ca ne-ai dat un asemenea sfant,Maicutei Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.Doamne ajuta-ne si nu ne lasa!

    Reply
  210. Daria

    Dupa mult timp m-am hotarat ca ar fi bine sa va impartasesc una din marile minuni pe care Dumnezeu le-a facut cu mine. De cate ori am avut nevoie de ajutor m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfintei Cuvioase Parascheva si la Maicuta Domnului iar ajutorul nu a intarziat niciodata sa apara. Insa, perioada cea mai grea a fost cand, dupa o relatie destul de lunga am aflat ca persoana de langa mine este purtatoare HIV. Probabilitatea de a avea virusul era destul de mare. M-am rugat la Sfinti si la Maica Domnului, mi-a fost frica, nu stiam incotro sa apuc, dar Dumnezeu mi-a dat putere si incredere si a fost langa mine intotdeauna. Prin puterea lui Dumnezeu, virusul nu s-a transmis, toate analizele au iesit negative. Dumenezeu ne iubeste si face minuni cu noi, dar noi suntem prea orbiti de lucrurile pamantesti sa vedem dragostea Lui. Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Maicuta Domnului, acopera-ne cu Sfantul si Cinstitul Tau Acoperamant si ne ocroteste in toate zilele noastre!

    Reply
  211. Mada

    Si eu simt,la fel ca voi toti puterea lui Dumnezeu si ajutorul Sfantului Nectarie. Trebuie doar, sa ne rugam cu multa credinta si evlavie si vom fi ajutati!!! Doamne binecuvinteaza-ne pe toti!

    Reply
  212. cristi

    Multumesc Domnului Iisus Hristos,Maicutei Sfinte,SF. Paraschieva,Sf. Marta,SF.Iuda Tadeu,SF. Ioan de la Prislop,Sf. Arsenie Boca,SF Spiridon, Sf Nectarie pentru toate binecuvantarile care mi le-au dat mie si familiei mele.Ii multumesc Sf. Nectarie pentru uleiul de la Candela Sa pe care l-am primit.Doamne ajuta.

    Reply
  213. maria

    Ma bucur sa vad ca acest site dedicat Sfantului inca mai este, pentru a putea lasa marturia minunilor sale. De cand a intrat in viata mea, nu m a lasat niciodata si am simtit nevoia sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ca a facut o minune pentru mama mea si pentru ca mi-a daruit o fetita sanatoasa, chiar in ziua praznicului sau. Cei care au nevoie de ajutor, sa il ceara Sfantului, pentru ca mare putere are de la Dumnezeu. Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Sfinte si Sfintilor dragi, pentru tot.

    Reply
  214. gabriela

    Ma numesc Gabriela si vreau sa marturisesc minunea pe care am trait-o dupa anul nou,in 2016.
    Pe 2 ianuarie baietelul meu de 4 ani si 10 luni a facut indigestie, vomita apa si mal verde si facea scaune apoase. Am mers la spital, l-au pus in pefuzie dupa care s-a simtit mai bine si am plecat acasa. Peste noapte a mai vomitat de vreo sase ori, iar dimineata ne-am intors la spital. L-au trecut pe antibiotic si i-au facut din nou perfuzie, facea febra si nu putea sa manance nimic. A treia zi s-a simtit si mai rau,nu s-a mai ridicat din pat, iar manutele si piciorusele capatasera o culoare galbuie. Febra nu-i mai scadea cu nimic.
    Am alertat medicul de garda si ne-au trimis la radiografie cu suspiciunea de sindrom subocluziv (se incurcasera matele si nu elimina scaunul toxic). Ne-au spus ca este posibil sa fie nevoie de operatie, daca nu va iesi cu scaun.
    Noi suntem din Tecuci, un orasel mic, si nu avem chirurg pediatru asa ca ne-au facut transerul la Galati, cu ambulanta. Am avut ghinionul sa prindem schimbul de tura si ambulanta tot intarzia sa apara. Inte timp baiatul isi pierduse aproape de tot puterile, nu mai putea sa vorbeasca. ii citeam pe buze ”mi-e rau!!!” iar fetisoara lui schita un planset fara lacrimi. Manutele i se invinetisera si erau reci.
    In neputinta mea de a-l ajuta am sunat un prieten drag care este frate de manastire si s-a rugat pentru David, iar eu nu mai conteneam cu insistentele la MAICA DOMNULUI, la SF NECTARIE si la SF PARASCEVA sa nu ma lase si sa-l faca pe David sanatos, fagaduindu-le ca daca se insanatoseste voi da marturie despre minunea traita.
    Iar minunea nu a intarziat, la putin timp a venit ambulanta, iar David a cerut la baie.Facuse foarte putin, dar era semn bun. In ambulanta a dormit tot drumul,iar manutele si obrajorii se colorase in roz. Cand am ajuns la Galati s-a trezit si a vorbit cu noi. La scurt timp a cerut la baie si a facut doua scaune si astfel a scapat de operatie. Si a mers pe piciorusele lui. Eu si sotul eram atat de bucurosi ca le spuneam asistentelor ca “DAVID al nostru A INVIAT!!!”. A doua zi a cerut de mancare si a inceput sa fie vioi si vesel.
    A trecut ceva timp de atunci,iar eu abia acum am reusit sa scriu despre minunea pe care am trait-o.
    MAICA DOMNULUI este grabnic ajutatoare si mare putere au rugaciunile ei inaintea DOMNULUI.
    La fel si SF NECTARIE care este sfantul nostru de suflet. A facut mai multe minuni in familia noastra, iar fetita noastra de un an si jumatate ii poarta numele – Nectaria.

    Minunat este DOMNUL intru Sfintii Lui!
    Cred cu tarie in puterea rugaciunii si in minuni!!
    Sunt dovada vie!

    Fratilor, in necazuri rugati-va, ca DOMNUL ESTE BUN !!

    Reply

Ce zici de asta?