Tânără, singură şi mamă

         Aflate în situația ei, multe tinere aleg avortul. Li se pare singura cale să scape de ”pacostea” de a avea în grijă un suflet. Nu realizează că este o crimă, că omul are o identitate din momentul concepției lui. Copilul, care ”poartă” vina iresponsabilității lor, trebuie să plătească cu viața. Și totuși, există și tineri, ca Andreea, care au ales viața. Pentru unii ca aceștia, nașterea este firescul și împlinirea vieții, miracolul ei perpetuu.

      Numele meu este Andreea și am 22 de ani. Am avut o relație, de aproape trei ani, cu un băiat pe care l-am iubit enorm, însă dragostea s-a stins subit, în urma scenelor de gelozie și comportamentul lui schimbat în mod radical. Când am început relația, eu eram fecioară și așteptam momentul potrivit pentru a începe un raport intim cu el. Între timp, el se schimba din rău în mai rău, motiv pentru care eu amânam ‘momentul’, în speranța că el își va reveni și va fi așa cum îl cunoscusem. Mă judeca aspru din cauza locului de muncă pe care îl aveam, și anume dansam ca animatoare in diferite cluburi din capitală, job constrâns și de situația familială, aspect pe care îl cunoștea foarte bine.

        Tragedia familiei mele a început din momentul în care ne-a murit o o soră într-un accident de mașină. De atunci, mama a intrat într-o depresie cronică foarte periculoasă. În tinerețe, ea fusese diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, trecând prin mai multe episoade care prezentau labilitate la nivel psihic. Tata ne-a părăsit și el, încă de la o vârstă fragedă. Am rămas patru surori din cele cinci, însă doar eu , cea mai mică dintre toate, și cu o altă surioară, cu un an mai mare decât mine, am rămas alături de mama, să avem grijă de ea și să o întreținem, de 5 ani încoace. Mă întrețin și pe mine, și pe mama de la o vârstă fragedă, dar, între timp, am terminat și o facultate, în timpul căreia nu îmi permiteam un job de zi, plus că un salariu normal nu îmi acoperea toate cheltuielile.

          Am plecat în Italia să muncesc ca ‘hostess’ într-un night club deoarece relația meu cu respectivul scârțâia și m-am gândit că, poate, această pauză, o să îl facă pe el să reflecteze și să mă prețuiască la adevărata valoare. După nouă luni, m-am întors în țară, la el, cu dorința arzătoare să ne împăcăm și să o luam de la zero. La scurt timp, pentru că-l iubeam nebunește, m-am decis să îmi încep viața sexuală cu el, crezând că așa se va îmbunătăți și legătura noastră. Decizia a fost una regretabilă, din păcate. Hotărâsem împreună să ne protejăm, pentru a evita o sarcină, considerând că nu suntem pregătiți să avem deja un copil.

          Sunt împotriva anticoncepționalelor de când m-am documentat intens despre cum funcționează cu adevărat. Mijloacele contraceptive nu împiedică fecundarea, ci prinderea micuţului prunc de mucoasa uterină. Deci, nu au efect preventiv, ci abortiv. Pilulele contraceptive au multe efecte negative deosebit de grave. Pilula antibaby a început să fie comercializată în anii ’60. La 10 ani de la introducerea pilulei apăruseră deja 600 de lucrări ştiinţifice despre efectele secundare ale acesteia. Cele mai cunoscute efecte sunt: infarct miocardic, hemoragii cerebrale, tromboembolii, creşterea incidenţei cancerului, sterilitate, tulburări digestive, tulburări oculare, dezechilibru psihic, depresie, modificări de personalitate. Deşi se cunosc bine aceste efecte negative, ‘sistemul oficial’ (adica cei care ne conduc și ne controlează ) încearcă să le minimalizeze pentru a susţine contracepţia.

         Ce poate fi mai clar de atât? Deși cu toții știm, în conștiința noastră, că avortul este o CRIMĂ, refuzăm adevărul, pentru că știm că este rușinos și ne face să ne simțim vinovați. Așadar, înainte să luați o decizie fatală, documentați-vă bine!

          Deci, nu am luat aceste contraceptive și am rămas însărcinată. De menționat că, după o lună, mă desparțisem definitiv de acest băiat. În urma multor neînțelegeri, el începuse să fie agresiv verbal și fizic, iar eu nu am acceptat o asemenea atitudine. Eram hotărâtă, pentru prima oară în toți acei ani, să mă despart de el fără cale de întoarcere.

          Curând, am aflat că sunt însărcinată în cinci săptămâni, iar reacția mea a fost una de șoc teribil, refuz, neputință de a accepta. Mă simțisem transpusă într-o clipită într-un coșmar! Recunosc, cu regret și o rușine de nedescris, că primul gând a fost să fac avort, însă acest gând diabolic și criminal nu a durat mai mult de câteva minute. Eram mult prea conștientă de faptul că avortul este o crimă și o discriminare fatală pe baza vârstei și a locului unde se afla bebelușul în pântec. 

          În perioada în care am aflat de sarcină, treceam printr-o depresie cauzată de despărțire, sufeream enorm, slăbisem într-un mod exagerat (ajunsesem la 45 de kg, înălțime 1.66) și aveam insomnii cronice de câteva luni. Doar o surioară, penultima din cele  din cele patru, despre v-am spus şi la început, mi-a fost alături  atât la aflarea veștii, în timpul sarcinii, cât și la ora actuală. Disperarea mea s-a accentuat şi din cauză că sora cea mai mare m-a dat afară din propria casa, în timpul sarcinii, iar eu nu am niciun drept asupra casei, doar din motivul ca eram minoră cand s-a cumpărat casa din banii părinţilor şi de aceea nu am fost trecută ca proprietar nici eu, nici sora care acum  îmi poartă de grijă. Şi în prezent stăm tot cu chirie şi cu nesiguranţa zilei de mâine.

          A trebuit să duc multă muncă emoțională până să accept sarcina și ideea ca voi fi o mamă singură, fără o casă, fără o carieră, fără sprijin din partea părinților, familiei, fără absolut nicio stabilitate sau siguranță. A fost groaznic de greu și încă mai este.

          M-am gândit să fiu morală și să îi mai acord tatăl copilului o șansă în relația noastră, în special pentru creșterea armonioasă a copilului. Așadar, am încercat timp de nouă luni, cât a durat sarcina, să fie bine între noi, să ne înțelegem, însă în zadar. A fost o tortură. Se comporta dezastruos de tiranic cu mine. Se simțea mai puternic crezând că eu depind de el, iar asta îi “permitea” să mă înjure zilnic și s-a întâmplat să și dea în mine de câteva ori în timp ce eu eram însărcinată. Am suferit și am plâns foarte mult în timpul sarcinii, deși în interiorul meu luptam cu toată ființa să rămân puternică și senină pentru bebelușa mea. Încercăm să mă înveselesc și să găsesc refugiu în cărți, în muzică clasică, uneori dansam și mă filmam. Făceam totul pentru fetița mea, pentru a nu-i transmite stări triste. Din cauza grijilor și a suferinței, nu aveam poftă de mâncare, dar, zilnic, mă forțam să mănânc ca la carte (fructe, lichide, carne, lapte, gătit, fără prăjeli sau conservanți). La sfârșitul sarcinii, aveam cu 25 de kg in plus, dovadă că avusesem bine grijă de bebe, să nu îi lipsească nimic sănătos din alimentație. Aveam momente în care disperam și mă panicam cu gândul la viitor și mă gândeam că poate ar fi mai bine să ne ia Dumnezeu la El pe amândouă. Însă sora mea era tot timpul lângă mine și mă susținea, precum îngerul meu păzitor.

          După naștere, am decis să plec cu fetița de lângă tatăl copilului, iar acum sunt senină si liniștită alături de îngerașul meu cel divin. Sunt mai mult îngrijorată decât fericită, având în vedere că sunt o mamă singură și nu știu exact cum îmi voi crește Bebelușa, însă voi lupta pentru îngerașul meu cu toată dragostea și cu toată ființa. Alegerile făcute au adus, în interiorul meu, o pace și o satisfacție greu de descris în cuvinte.

             Mă cutremur de fericire și emoții când îmi privesc cea mai mare creație și când mă gândesc că acest suflețel mititel a crescut înlăuntrul meu.

          Treziți-vă la realitate, doamnelor! Nu este nevoie de multă inteligență pentru a realiza că avortul este o crimă. Vă omorâți propriul copil și, poate, unicul. De ce credeți ca majoritatea femeilor care fac avorturi, când vine momentul în care își doresc un copil, nu mai pot să-l facă?

             Pentru că înțelepciunea lui Dumnezeu nu poate fi patrunsă de nimeni. Reflectați!

24 thoughts on “Tânără, singură şi mamă

  1. tharsisr

    Interesanta povestea dvs… Totusi as vrea sa va mentionez ca in conceptul de contraceptive intra si prezervativul, si cremele spermicide care nu au nimic in comun cu nidarea… Daca tot cereti doamnelor sa se documenteze, oferiti- le si dvs. adevarul despre ce se intampla de fapt cu uterul femeii cand avorteaza( adevaratul motiv pentru care nu mai pot face copii)…

    Consider ca un copil inseamna, inainte de toate, responsabilitate! Din acest motiv, mi se pare o CRIMA sa aduci pe lume un copil care trebuie sa se lupte pentru supravietuire… Un copil reprezinta iubire si bucurie si trebuie nascut atunci cand exista o stabilitate a mamei sau a familiei… Si sa nu uitam pana la urma ca iubirea trece prin stomac…

    Sper din suflet sa dvs. si copilul dvs. sa fiti sanatosi si sa aveti norocul pe care il meritati !

    Reply
  2. Gabriela - Madalina

    Andreea, te felicit din tot sufletul pentru alegerile tale, pentru intelepciunea de care ai dat dovada!
    Te felicit, draga mea!
    Daca te pot ajuta cu ceva, te rog spune-mi. Sunt sigura ca te pot ajuta. Si vreau sa te ajut.
    Imi dai te rog ocazia asta ?? Aceea de a face un lucru bun? Desi stiu ca pana si cel mai bun lucru are nevoie de Judecata lui Dumnezeu ..indraznesc sa iti cer aceasta favoare de a ma lasa sa iti fiu alaturi.
    am lasat adresa de mail. te rog scrie-mi si hai sa ne cunoastem, sa va cunosc.
    am si eu o fetita de 6 anisori si tare ar fi frumos sa impartasim din starea de “mamica”
    Va imbratisez cu drag, pe amandoua.
    Gabi

    Reply
  3. simona s

    printr-o experienta similara am trecut si eu si la fel sunt acum linistita si fericita alaturi de fetita mea…daca vrei sa vb cu mine ID MESS: simmar1308

    Reply
  4. nicolae24

    N-am cuvinte…sincer am ramas impresionat de acest caz descris aici… e greu de inteles voia lui Dumnezeu… tineretea e o perioada de tranzitie cu multe incercari si ispite… eu marturisesc ca mi-as fi dorit sa am un copil chiar si asa inaintea casatoriei … poate gresesc dar vreau sa spun ca si daca aveam vreun copil cu vreo fata imi asumam responsabilitatea…. toti ne dorim sa fim fericiti dar fericirea are multe fete… cum se zice ca “dupa ploaie vine soare” !

    Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti si sa ne miluiasca cu al Sau Har si cu a Sa iubire de oameni , acum si-n vecii vecilor . Amin.

    Reply
  5. Pingback: Tanara, singura si mama « Asociatia Orthograffiti

  6. Pingback: Tânără, singură și mamă « Asociaţia Orthograffiti

  7. Davidoiu Maria

    Ii doresc tinerei mamici sa aiba nadejde si incredere in Dumnezeu si Maica Domnului caci, in viata ca mama singura va intalni multe obstacole si piedici. Sa nu se piarda cu firea si sa ceara ajutor atinci cand va fi nevoie specialistilor si nu numai.

    Reply
  8. catalinwpuiu

    Foarte frumoasă mărturia.

    Am rugămintea dacă ai putea să ne contactezi, ar putea fi puțin mai utilă decât doar în contextul acestui site dacă am lua legătura cu fata respectivă.

    Doamne ajută!

    Cătălin Puiu
    Asociația Provita pentru născuți și nenăscuți, Filiala București

    Reply
  9. Denisa

    ‘Mă cutremur de fericire și emoții când îmi privesc cea mai mare creație și când mă gândesc că acest suflețel mititel a crescut înlăuntrul meu.’

    uau…..ce cuvinte minunate !!!!!!!!! .Iti doresc multe bucurii si multa putere de-a trece peste toate.

    Reply
  10. Leonard Vancu

    Doamne ajuta! sunt coordonator si membru in Proiectul National “Pentru Viata”,
    un grup de voluntari ce se dezvolta incet, incet in toata ţara. Acum avem aprox. 20 de judete unde militam activ impotriva avortului, a desfrâului, a cotraceptiei (precum bine spuneai si tu, aici intrand chiar si prezervativul) a consumului de stupefiante, dar si pentru familie, castitate – casatorie, dragoste, dragoste de neam si ţară. Am redactat o brosura “Minuni la Nastere” pe 2011 cu cazuri similare, unde am fost direct implicati, ori trimise de la colegi si prieteni. Daca vrei iti trimit si tie prin posta, cartile, inclusiv dvd uri si alte materiale. Poate iei legatura cu noi si imi trimiti un mail la leo_vancu@yahoo.com sa vedem pe cine avem in zona ta, pentru o colaborare si un sprijin reciproc. Deasemenea cam peste o luna publicam si nr II al editiei Minuni la Nastere si am vrea sa trecem si marturia ta, daca nu te deranjeaza (pentru ca e evident o mare Minune ce ai reusit tu, in conditiile si in lumea asta hedonista si supusa confortului si placerii), pentru a pune umarul la dovedirea si marturisirea adevarului dpdv al manipularii la scara larga, cu termeni de genul “intrerupere de sarcina”, “anticonceptional”, “viata sexuala” si altele. Dumnezeu sa-ti rasplateasca lucrarea!
    PS. si o va face negresit, pentru ca El nu ramane niciodata dator, iar indiferent de greutatile si ispitele de momente, nu uita că “la Cârmă-i Tata!”
    Multumim si Bucurie! Multă sănătate şi bezele pruncei tale!

    Reply
  11. camelia

    Felicitari. Eu nu am fost asa de inteleapta ca tine si acum regret toata viata. O sa vezi ca Dumnezeu o sa te ajute . Din ce localitate esti? As vrea sa te ajut. Scrie-mi pe adresa ultimulv@yahoo.com.
    Multa sanatate si multa rabdare.

    Reply
  12. Pingback: Tanara, singura si mama « Moarte Lumii Noastre

  13. marius

    felicitari,sa iti traiasca,sa creasca mare si frumoasa,curajoasa si cu suflet ca mamica ei…pupici

    Reply
  14. Theodora Post author

    Comentariu preluat de la Claudia Bejinariu:

    Înscris în 2012/10/22 la 3:18 PM

    http://avortulsicontraceptia.ro/avortul-chirurgical-avortul-la-cerere/17-cum-se-face-un-avort-socant-un-avort-filmat-avortul-la-cerere-avortul-chirurgical

    http://vimeo.com/6174632

    http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/37-strigatul-mut-the-silent-scream

    Va rog sa va uitati !!! Un fost doctor abortionist (Dr. Bernard N. Nathanson) descrie cum se face un avort si cum se comporta copilul cand bisturiul se apropie si incearca sa il sfasie.
    ttp://vimeo.com/6174632 – pe langa Strigatul Mut (The Silent Scream) pe Vimeo gasiti si alte filme, utile de la Asociatia Pro Vita filiala Bucuresti aduse din strainatate de la Asociatiile Pro-Life (si adevaratii medici, doctori care respecta viata umana inca de la incepututile ei, din momentul conceptiei si pana la moartea naturala) filme de calitate foarte buna, rezolutie mare, despre: Avort, Anticonceptionale, Contraceptive, Sindromul Post-Avort, Marturii femei care au facut avort, Marturii femei care NU au facut avort, Dezvoltare embrionara, fetala, a copilului nenascut, Boli cu transmitere sexuala (Doctors for life, Alegerile), Cresterea infertilitatii la populatie (din cauza Avorturilor, anticonceptionalelor, bolilor cu transmitere sexuala etc.) “Iarna Demografica”, Bioetica, Prezentarea Asociatiei Pro-Vita si centrele sociale din Valea Plopului si Valea Screzii (unde se ingrijesc copilasii orfani sau salvati de la avort), Cum s-a infiintat Pro-Vita in Romania in 1990 (film Mai presus de Moarte in iubire) si alte filme utile…care or sa lamureasca pe cei inca nelamuriti cand incepe viata umana, de ce Avortul este o Crima, pruncucidere, la fel Anticonceptionale, Contraceptivele care induc avortul timpuriu in primele 14 zile de la conceptie, RU-486 substante avortive…etc. Cateva din filmele de la Pro Vita Bucuresti puse pe Vimeo.

    Reply
  15. Madalina

    Si eu am trecut prin ceva asemanator.doar ca eu am aproape 18 ani si am un baietel de 10 luni.pe tatal lui nul intereseaza,mai are o femeie cu 2 copii cu care am stat in casa.ma facut sa rup orice relatie cu familia mea.am stat 2 ani cu el pana nu am mai suportat,era foarte violent,am plekat ma primit mama inapoi si acum imi cresc copilul fara alocatie nici pe aia nu mio da pt k e trecuta pe numele lui ca sunt minora.mult succes mamici si aveti grija de copii, sunt cel mai mare dar pe care nil poate da Dumnezeu

    Reply
  16. Minni

    Scumpa mea:) sunt in aceasi situatie in care ai fost si tu si cautam pe net articol cu mame singure… Ce mica e lumea,din prima clipa cand am auzit ca esti insarcinata si ca ai hotarat sa ti bebicul te -am admirat si apreciat enorm.cand am vazut primele poze cu micuta ta si cu tine atat de fericite am stiuut ca imi doresc si eu un bebe.sunt insarcinata in 12 saptamani,sunt incantata dar taticul nunprea 😦 noi am lucrat impreuna in 2010 si aveam in comun o carte:) legea atractiei.mi-ar placea sa mai vorbim.acum bebe are 12 saptamani si 5,4 mm 🙂 ma bucur mult ca am gasit articolul tau si ca inca o data am simtit ca am luat decizia cea mai buna,de a pastra copilul! Scuza-mi greselile de exprimare… Acum m-am intors de la hostess(sunt in acelasi loc ca in 2010) te pup o zi minunata si plina de surprize placute

    Reply
  17. Geo

    O Mimi ! Ma bucur enorm sa aud de tine, mai ales ca acum detii si un prunc inauntrul tau! Lasa-mi o adresa de mail, un facebook, un nr de tel sau id ca sa putem sa discutam mai in amanunt. Imi doresc din suflet sa te sprijin, chiar si cu o vorba de managiere. Te imbratisez tare.

    Reply
  18. Serghey09

    Pute a prostie. Nu aveti ce manca si in loc sa va fie capul la invatat si munca pentru a produce venituri si a va educa un spirit responsabil, faceti sex inainte de a va cere barbatul de neveste!
    Penibile si needucate, asta sunteti….spor la facut copii care or sa creasca in saracie maxima, ca eu nu cred ca la 18 ani aveti sa le platiti studiile, sa le cumparati o casa, o masina, etc.
    Fiti mandre de voi ca imprastiati samanta de incultura si dovada de un egoism fenomenal.

    Reply
    1. Theodora Post author

      Stimate domnule Serghey,

      Încercînd să fac abstracție de impolitețea și critica improprie (cu ce autoritate vă permiteți?), ce o desființează ca persoană pe prietena mea, aș vrea să cred că, din convingere, puteți trece peste o greșeală, atît timp cît ea e recunoscută și să acordați, totuși, unui om o a doua șansă, din punct de vedere moral sau măcar existențial.Dacă sînteți atît de intransigent, presupun că aveți o viață model, care, așa cum se deduce din vorbele dvs., este împlinită prin posesia unei case, mașini și studii. Nu vreau să vă răspund cu același sarcasm, dar nu e trist, totuși?
      Pînă la urmă, pentru dvs., se pare că problema cea mai gravă e că acel copil nevinovat, născut din nesăbuință, va crește în sărăcie. E derizoriu motivul judecăților dvs., nu credeți? De unde atîta siguranță, fără a cădea iarăși în meschinărie și a specula un destin imoral?
      În rest, cum spuneam mai sus, nu vreau să comentez răutățile adresate unei femei pe care n-o cunoașteți și la care vă referiți abstract, generalizînd.

      Reply
  19. Pingback: Cea mai bună alegere a unei tinere însărcinate este viața – Revista Pentru viaţă nr. 1 | Studenți pentru viață

  20. Pingback: Life is a young pregnant woman’s best choice – “Pentru viata” (“For Life”) magazine, no. 1/Spring 2013 | Family News

Ce zici de asta?