Cine este Moș Crăciun?

Mai intai , trebuie neaparat sa cititi asta:

Micuții de la Secția de recuperare pediatrică din Iași au mare nevoie de noi! Arată că îți pasă!

Ieri am citit povestea acestor micuți și am rămas foarte impresionată că undeva, atât de aproape de noi, aceste suflețele au parte de atât de puțină afecțiune, trăindu-și copilăria într-un salon de spital. Noi îi putem ajuta, trebuie doar să le arătăm că ne pasă!

Voi reda informații despre micuți exact așa cum le-am primit și eu. Orice cuvinte în plus sunt de prisos, sunt sigură că povestea lor va ajunge la inimile voastre!

„Sectia de recuperare pediatrica Sf. Maria Iasi, are in ingrijire 57 de copilasi abandonati cu varste intre o luna si 2 ani. Cine doreste sa contribuie cu ceva poate lua legatura cu:
Anca Craciun – ank_topliceanu@yahoo.com

Alexandra Parnic (0753856441)
Olaru Alina (0745557985)
Dr. Diana Padure (0745831521).

Copilasii au nevoie de DRAGOSTE in primul rand….si de: pampers, produse protectie scutec, produse baita, detergent, plase la geamuri (au geamuri termopan, insa nu au plase, in iunie cand am fost erau piscati de nu aveai unde pune degetul pe ei), patuturi metalice (de altele nu au voie din motive de igiena), jucarii (pentru copii pana in 18 luni, nu are cine sa-i supravegheze si nu vrem sa se raneasca), hainute de interior(nu au iesit afara niciodata si nu le folosesc papuceii si gecutele).

Sunt copii crescuti ca intr-un bol de sticla, au imunitatea scazuta si le putem da tot felul de virusi care sa ii faca sa sufere mai mult decat sufera deja…

Sunt copii care la 9 -10 luni nu stiu sa stea in fundulet datorita faptului ca au patutul prea mic incat nici nu se pot intoarce pe burtica. Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci…nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti,de oameni cu inima mare, de dragoste…Stiu,e o perioada grea pentru oricine, dar cat bine le-ati face nici nu va puteti imagina! Aveti numerele de telefon mai sus! Noi ii vom ajuta!” (sursa: Anca Craciun)

Vă rog să nu rămâneți indiferenți! Un gest oricât de mic înseamna enorm!

UPDATE: Am primit şi contul în care se pot face donaţii pentru aceşti micuţi. Contul este deschis la BCR pe numele uneia dintre iniţatoarele acestei campanii, Anca Crăciun:

RO 67 RNCB 0175 0285 2164 0001. Numărul ei de telefon îl găsiţi mai sus, în cazul în care doriţi să o contactaţi direct.

Iată şi mesajul primit de la ea: “Eu voi scana toate facturicile cu care o sa le cumpar micutilor ce au nevoie! Vreau sa le schimb patucurile, unul costa 800 lei plus salteluta vreo 200! Sunt patuturi speciale pentru spital, vreau si o masa de infasat plus cadita, tot din aparatura medicala si sa le amenajez un loc unde sa se joace! O camera sa o pictam, mochetam, umple de jucarii si cand merg voluntarii sa se poata juca acolo cu ei!”

Articol preluat de aici : http://blogpiticul.wordpress.com/2012/10/11/micutii-de-la-sectia-de-recuperare-pediatrica-din-iasi-au-mare-nevoie-de-noi-arata-ca-iti-pasa/

***

E greu sa ramai rece la situatia asta, mai ales acum, in preajma Craciunului.

Mi-e aproape imposibil sa cred ca exista inca aceasta situatie in Romania noastra in ceea ce priveste copiii si ma intreb de ce nu sunt intr-o casa de plasament, de ce mai sunt inca la spital, unii de aproape 2 ani si de ce nu se ocupa nimeni de ei. E grav ce se intampla acolo, nu doar faptul ca au fost abandonati, ci chiar indiferenta noastra.

Scriu pentru ca sunt convinsa ca putem face ceva pentru ei. Sa incercam sa-i mobilizam pe prietenii nostri, pe cunostinte, pe oamenii de la biserica pentru a dona cate ceva pentru copilasii acestia, desi simt ca nu e de ajuns. Poate ca se va rezolva doar situatia pe moment, dar e important ca si ei sa simta bucuria Nasterii Domnului. Am nevoie si de voi toti si va scriu cu mare nadejde.
Stiu ca multi se tem sa daruiasca ceva, pentru ca, fiind o situatie de criza, personalul medical ar fi tentat sa ia din bani sau din daruri. Poate ca e o prejudecata, poate ca e adevarat, nu stiu. Important este sa facem, totusi, ceva pentru ei. Am nevoie de voi, ca sa va alaturati noua spre a-i ajuta. Ar fi bine si legal ca ei sa ajunga macar intr-o casa de plasament unde  pot fi ingrijiti si primi atentie mult mai bine decat la spital sau sa chiar sa poata fi infiati. Beneficiaza de alocatii si ajutoare pe care nimeni nu le-a solicitat pentru ei. Trebuie facuta o ancheta pentru  sociala pentru fiecare din ei, de aceea trebuie sesizata Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi.Gandindu-ma ca Nasterea Domnului e aproape, la toata bucuria si lumina pe care Domnul o aduce in lume, nu putem sa ramanem indiferenti. Stiu ca aveti multe proiecte si sunteti probabil in toiul pregatirilor, dar, ma gandesc ca niciodata nu e prea mult sa impartasim si noi din dragostea pe care Domnul ne-a daruit-o. Ganditi-va la locuitorii Betleemului care nu au avut nici macar un coltisor cald si o bucata de paine pentru Maica Domnului si Pruncul ei Cel Sfant. Sa nu fim ca ei! Va rog sa distribuiti si sa va implicati si voi in campanie, dupa puteri.

Nasterea Domnului cu bucurie!Cu multumiri,
Theodora

Ce zici de asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s