Un dar pentru Moş

Ştim cu toţii cât poate rugăciunea Bisericii pentru sufletele semenilor noştri. De aceea vă rog să nu uitaţi să treceţi pe pomelnicele voastre, la Sfânta Liturghie, dar şi în rugăciunile personale, şi pe Mihai şi Cristian, o familie greu încercată.

E multă durere şi suferinţă în această familie, tată şi fiu. Domnul Mihai Saiu este la a doua căsătorie. Prima soţie l-a părăsit pentru un bărbat şi-a plecat în altă ţară. S-a căsătorit că Nadejda, dar avea s-o piardă şi pe ea destul de repede, în 2008, după o suferinţă cruntă, din cauza cancerului osos. După 2 ani, a aflat că şi Cristian, fiul său şi al Nadejdei, care pe atunci avea 12 ani, are condrosarcom, o formă gravă de cancer, la un genunchi. I s-a amputat piciorul, după lungi şedinţe de psihoterapie, căci îşi dorea mai degrabă să moară decât să trăiască mutilat. După vindecare, i s-au descoperit noduli canceroşi la plămâni. Din 13 a mai rămas cu 4, în urma chimioterapiei. Astăzi, de Sfântul Nicolae, în timpul Liturghiei, a suferit o nouă intervenţie chirurgicală, pentru extirparea acestora.

Tatăl său mai rezistă doar pentru că fiul său are nevoie de ajutor. Doarme maxim 3 ore pe noapte, se frământă încontinuu şi plânge de neputinţă şi de frică. Bolnav de diabet, el însuşi suspect de cancer ganglionar, Mihai Saiu nu a reuşit încă să-L cunoască cu adevărat pe Dumnezeu. Recunoaşte că doar El îl mai poate ajuta, dar nu înţelege de ce i se întâmplă toate acestea. A primit o educaţie religioasă precară de la o bunică, să zicem credincioasă, care s-a smintit rău în momentul când i-a văzut pe preoţii slujitori ai bisericii unde mergea de obicei că s-au luat la harţă şi s-au bătut în biserică, din cauza banilor.

M-au impresionat onestitatea, discreţia şi demnitatea acestui om. Singura dorinţă pe care şi-a manifestat-o public a fost să-l ajutăm să-i cumpere lui Cristi o proteză, pentru că adolescentul refuză să iasă din casă, plimbându-se doar seara prin parc, din cauza privirii insistente a unor trecători. Încă nu a depăşit criza provocată de amputare.

Atunci când se simte mai bine, Cristi e foarte energic, pus pe glume şi optimist. Îşi doreşte din toată inima să se vindece, râde şi face pozne ca orice copil de vârsta lui. Entuziasmul lui se împleteşte însă adesea cu un cinism ucigător, căci e conştient mai mult decât oricând de moartea lui iminentă.

Rugămintea mea este să ne rugăm pentru sănătatea lui Cristian şi a tatălui său, pentru întărirea credinţei şi descoperirea Adevărului în sufletul acestui tată a cărui suferinţă nu poate fi depăşită decât de moartea pe Cruce a Fiului lui Dumnezeu.

Pentru că este postul Crăciunului şi o mare bucuria este aceea de a dărui, să nu uităm să arătăm dragoste şi acestora “mai mici ai Domnului”, ajutând prin rugăciune, dar şi material, familia Saiu. Amintesc că singurul susţinător al familiei este dl. Mihai Saiu, pensionat pe caz de boală.

Dumnezeu să vă dea har, pace şi milă, iar Naşterea Domnului să fie cu bucurie pentru toţi!

Donaţiile se pot face direct în contul tatălui său, Mihai Saiu, nr. RO28RNCB0075108515900001, deschis la BCR Sucursala Sector 4.

P.S. Pentru mai multe detalii despre acest caz , aflaţi apăsând aceste linkuri :

http://cristisaiu.daruindveidobandi.com/

http://www.jurnalul.ro/trup-minte-suflet/i-a-murit-mama-are-cancer-si-un-picior-amputat-592033.htm#

Ce zici de asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s