O veste bună

Bucurie să aveţi!

Dragii mei dragi şi iubiţi! Am pentru voi o veste mare şi tare! Uf, cu iureşul ăsta zilnic, deja am amânat ceasuri bune  să v-o spun şi simt c-o să dau pe dinafară! Nu pot să nu v-o spun, nu vreau să vă mai ţin cu sufletul la gură! Iacătă:

S-au strâns banii pentru operaţie!!!

Da, în cele 7 zile de când cazul Ecaterinei a devenit public, s-au strâns din donaţii, toţi banii pentru operaţie şi chiar mai mult decât era strict necesar, aşa încât  Cati şi Ovi, sunt, cel puţin din punct de vedere material, cu mult mai liniştiţi şi optimişti. De-acum, ea se va putea concentra mai mult pe pregătirea pentru operaţie, medicală, dar mai ales sufletească, şi, după puteri, pe îngrijirea Anuşcăi, ferindu-se, pe cât se poate, de orice zbucium inutil.

Ieri, spre seară m-a sunat, spunându-mi că vrea neapărat să vorbim. Am intrat în cea mai apropiată cofetărie, era cald şi noi eram amândouă pe fugă. Mi-a spus că e fericită, m-a îmbrăţişat şi-i simţeam emoţia… Era foarte grăbită, căci trebuia să se întâlnească cu dr. Stoica, să fixeze operaţia.  Doctorul avea deja destule programări, aşa că intervenţia a rămas stabilită pe data de 8 aprilie (anul ăsta, evident!), adică peste 20 de zile, începând de astăzi. Timp de aşteptare, de emoţie şi, mai ales de rugăciune şi de aşezare.

În urmă cu trei săptămâni, Ecaterina avea o viaţă aparent calmă, ritmul ei se scurgea lent. Peste câteva zile, totul avea să se schimbe în urma negrei veşti. În tăvălugul care a urmat, cu greu credea cineva că este posibil să strângă banii într-atât de repede pe cât era nevoie. Stăteam cu inima strânsă şi nu puteam decât să ne rugăm. Şi iată că Dumnezeu ne-a arătat cât de minunat lucrează prin oameni.

Fiecare din cei care a donat sau a dat mai departe informaţia merită măcar o caldă îmbrăţişare. De răsplătit, nu vom putea noi vreodată răsplăti îndeajuns, dar Îl lăsăm pe Dumnezeu să o facă, aşa cum ştie El mai bine. Noi, Ecaterina, familia şi prietenii ei, vă spunem doar că vom face tot ce ne stă în puteri să ne facem bine şi, dup-aia, o să vă explicăm şi cum e cu legile fizicii, aplicate pe scripeţi şi lentile.

În povestea aceasta, m-a impresionat în mod deosebit grija şi susţinerea extraordinară a duhovnicului Ecaterinei, părintele Mihai-Andrei Aldea de la biserica cu hramul Sf. Daniil Sihastrul din cartierul Brâncoveanu, care este alături de familie, trup şi suflet. M-au impresionat, de asemenea, oamenii care, deşi nu o cunoşteau personal, au fost mişcaţi de durerea ei de mamă şi de suferinţa ei, colegii  profesori de  la şcolile unde preda, rudele, prietenii mai mult sau mai puţin apropiaţi până atunci.

Să nu uităm că Ecaterina a câştigat până acum doar o luptă în războiul ei cu boala. Trebuie să-i fim în continuare alături, să o pomenim permanent în rugăciunile şi-n gândul nostru, pe ea şi întreaga familie aflată la ceas de cumpănă.  Răstignirii de pe Golgota nu-i poate urma decât Învierea. Să ne rugăm pentru Cati, să treacă peste operaţie cu bine şi de Sfintele Paşti să aducă şi în casa ei lumina Învierii.

UPDATE  IMPORTANT!

13 thoughts on “O veste bună

 1. Pingback: “Mergi şi fă şi tu asemenea!” (Luca 10, 37) « Bucuria Darului

 2. Ovidiu

  Astăzi e o zi mohorîtă! Dar pentru familia noastră este una foarte frumoasă! Pot să vă anunț că lumea e frumoasă, deși acum trei săptămîni n-aș fi crezut așa ceva! Am reușit să strîngem toți banii necesari pentru operația soției, iar asta s-a întîmplat într-o singură săptămînă. Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în problema noastră! Celor care ne-au donat ceva, celor care au făcut publică informația, celor care ne-au adresat un gînd bun, într-un cuvînt TUTUROR!

  Prima parte s-a rezolvat, acum urmează operația. Nu va fi ușor, dar avem mare încredere în medicul care va efectua intervenția.

  Reply
 3. Madi

  Buna.Ma bucur mult ca s-au strans banii pentru Cati,sper din tot sufletul sa decurga bine operatia si sa aibe o recuperare usoara, sa fie alturi de tine Ovi si de Ana care e o scumpica.Sa va traiasca si sa va bucurati impreuna alaturi de ea.va pup

  Reply
 4. lucia TM

  Buna ziua,
  rad, plang si scriu sau scriu si plang de
  de bucurie (cum o fi corect?!?)pentru prima parte a Incercarii pe care, Bunul Dumnezeu a pus-o in fata acestei mamici, acestei familii.
  Ma voi ruga si-ncontinuare pentru Ecaterina :Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie.
  ..vor urma si alte griji si emotii, DAR ne rugam pentru tine draga mea draga si VA FII BINE, ai incredere.
  Doamne ajuta!

  Reply
 5. Magda

  O veste minunata! Multa, multa sanatate si incredere, Cati si Ovidiu! Sa treceti cu bine peste aceasta perioada grea si sa va bucurati iarasi de viata si de fetita voastra frumoasa, sa-i fiti alaturi mereu si sa-i cresteti copiii!

  Theodora, este extraordinar felul in care te-ai implicat in cazul Ecaterinei! Sa ai parte de aceeasi grija si atentie din partea oamenilor din jurul tau si sa ai putere sa faci bine si sa aduci alinare mai departe! Te imbratisez!

  Reply
 6. rodica

  Am incredere in puterea de a lupta a lui Kati. Sper ca ai ramas la fel de luptatoare ca atunci cand ne vedeam zilnic!
  Cu drag Rodica

  Reply
 7. Pr Claudiu

  Slava lui Dumnezeu pentru toate! Ne rugam ca bucuria sa nu se risipeasca. Uimitor ce frumos lucreaza Dumnezeu prin oameni!

  Reply
 8. Predescu Ana

  Ma bucur nespus.DUMNEZEU E MARE SI ARE GRIJA DE NOI.Ma rog la BUNUL DUMNEZEU sa va dea putere sa treceti peste toate cu bine.
  Cu multa dragoste,
  fam.Predescu

  Reply

Ce zici de asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s