Ecaterina

 Ecaterina M. este una din persoanele acelea rare, căreia, atunci când faci cunoştinţă, nu-i poţi uita numele. Şi asta pentru că te priveşte direct în ochi, zâmbind cald şi sincer. Ai sentimentul că o cunoşti de mult şi certitudinea că-ţi va fi o bună prietenă. Timpul petrecut alături de ea mi-a dovedit că acest lucru este absolut real.

I-am întâlnit pe Cati şi pe Ovidiu, soţul ei, în urmă cu 14 ani, la o prietenă comună, Ioana, o colegă de-ale mele de facultate. Ea era la Fizică Medicală, la Măgurele, noi la Litere, dar ne-am descoperit o sumedenie de preocupări comune şi de afinităţi. M-a fascinat povestea lor de dragoste, una din acelea considerate astăzi legendare. Iubire născută de timpuriu, din adolescenţă, apoi căsătoria imediat după liceu, la puţin timp după ce Cati devenise majoră cu acte.

Binecuvântarea lui Dumnezeu înseamnă creştere pe verticală şi durată şi iată-i, după 16 ani tot împreună, cu mult mai îndrăgostiţi ca-n prima zi : Ana, fiica lor de trei ani, dă mărturie despre asta. Vine o vreme însă când, pentru a se întări, iubirea trebuie să treacă prin încercări şi suferinţe.

În ziua în care aniversau 14 ani de la căsătoria religioasă, pe 22 februarie a.c., Cati a primit o veste sumbră: că are meningiom de baza de craniu sfenoidal stâng, o tumoare cerebrală digitiformă, la nivelul lobului temporal stâng. Forma tumorii, bine precizată, indică faptul că e benignă, dar masa voluminoasă mare 52/48/47 presupune riscul crescut al unei crize comiţiale.

Evident, şocul a fost puternic, pentru familie, ca şi pentru prieteni.  Au căutat mai întâi să verifice diagnosticul la unii dintre cei mai buni neurochirurgi din Bucureşti, dar şi din Statele Unite, toţi confirmându-l şi oferind ca soluţie extirparea de urgenţă a tumorii. În ciuda stării de tulburare şi grijă, doctorii cred că o asemenea operaţie are mari şanse de reuşită. Este complicat că tumoarea e aşezată cumva pe carotidă, ceea ce va împiedica extirparea ei totală şi va necesita, evident, radioterapia postoperatorie.

Problema cea mai importantă acum este lipsa banilor pentru a se putea efectua această intervenţie. Operaţia se poate efectua în ţară, la un spital specializat din Bucureşti, care să aibă aparatura necesară, doctori specialişti şi condiţii decente. Există o astfel de clinică, dar, fiind cu capital privat, taxa pentru o asemenea operaţie este de 10 000 de euro, bani pe care veniturile familiei M. nu-i acoperă. Cati a lucrat înainte de naşterea fetiţei şi în ultimul an ca profesor-suplinitor de fizică, iar Ovidiu este kinoterapeut, dar nu are momentan un loc de muncă stabil. Economiile familiei nu sunt necesare să acopere nici măcar un sfert din costuri de aceea este nevoie urgentă de strângerea de fonduri care să permită efectuarea operaţiei în maxim două săptămâni, aşa cum recomandă doctorii.

Pericolul îl constituie iminenţa crizelor comiţiale şi a stării de comă care ar bloca orice intervenţie.

Salvarea unei vieţi depinde şi de tine!

Pentru donaţii:

În lei:

RO62RNCB0083039483540001 (BANCA COMERCIALA ROMANA, sucursala OBREGIA )

RO86BRDE441SV37031554410 (BANCA ROMANA DE DEZVOLTARE, sucursala UNIREA)

RO29INGB0000999901628243 (ING, sucursala OBREGIA )

Donaţii în valută:

RO35RNCB0083039483540002 la BCR (sucursala OBREGIA) pt. USD:

pt. transfer din strainatate de valuta, in acest cont, trebuie specificat si urmatorul cod: RNCBROBU

RO08RNCB0083039483540003 la BCR (sucursala OBREGIA) pt EUR:

pt transfer din strainatate de valuta, in acest cont, trebuie specificat si urmatorul cod: RNCBROBU

*Sucursalele sunt menţionate doar pentru a fi trecute în formularul de donaţie, dacă se solicită această informaţie.

VEZI EVOLUŢIA ACESTUI CAZ AICI! Update 19-03-2011. De citit neapărat!!!

16 thoughts on “Ecaterina

 1. Pingback: Comoara « Ioan Usca

 2. Pingback: Tsunami « Ioan Usca

 3. Pingback: Tsunami la Tokyo | Gabriela Savitsky

 4. Pingback: Minunea de a dărui bucurie « Bucuria Darului

 5. Pingback: Minunea de a dărui bucurie « Bucuria Darului

 6. Vlad

  Sper ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va dea tot ajutorul de care aveti nevoie pentru rezolvarea acestei probleme. Sa nu cadeţi in deznadejde frate Ovidiu şi sora Ecaterina, rugati-va si rugaciunea vă va fi ascultata.

  Reply
 7. Mihaela

  Doamne ajuta!

  Sfanta Ecaterina mari minuni face, rugati-va la Ea! Nadajdea in Dumnezeu sa nu lipseasca si sunt convinsa ca o sa fie bine!

  Reply
 8. Pingback: “Mergi şi fă şi tu asemenea!” (Luca 10, 37) « Bucuria Darului

 9. Pingback: Război întru Cuvânt » ECATERINA MĂRIEŞ, o tanara mamica in lupta cu timpul!

 10. Andrei

  Salut.

  Postez un raspuns la articol si aici si pe celalalt blog cat si pe motociclism.ro sa fiu sigur ca ajunge la persoana in cauza.

  Nu stiu exact detaliile tumorii tale si nu m`ar ajuta foarte mult sa stiu. Insa cred ca te pot ajuta oferindu`ti un sfat. Am o tumoare glomica(sau jugulara nici nu mai stiu sincer) tot pe partea stanga. Nu stiu ce ti`a zis medicul despre tumoarea ta si cu siguranta nu stiu mai multe decat medicul dar cauzele tumorilor benigne sunt de cele mai multe ori necunoscute. Se poate specula asupra cauzelor insa de cele mai multe ori sunt speculatii doar. Tumoarea mea e o tumoare foarte rara,80% din cazuri apare pe parte stanga si o fac femeile(misogina tumoarea se pare). Fac haz de necaz doar. Mie mi`a afectat(si afecteaza in continuare) auzul si de la asta si schimbat n medici am fost in cele din urma la bucuresti si mi s`a pus diagnosticul.

  trecand la subiect. iti recomand pe cat posibil,nu te opera. Operatiile presupun multe riscuri. In cazul meu a presupus,ca si in al tau,risc de moarte(sub 5%),paralizie faciala,probleme respiratorii,de glutitie etc. Asta a fost prima abordare propusa care am refuzat`o din prima. Am hotarat ca daca neoperandu`ma voi muri atunci asta e. Cred in ceva mai bun dincolo. Pot aparea probleme postoperatorii multe. O operatie in tara nu as fi vrut sa fac si in afara costa 80.000e in germania.
  Solutia care am ales`o si a fost cea mai buna si asta ti`o recomand din inima-e chirurgia gamma knife sau cyber knife. Chirurgie impropriu zis pentru ca nu taie nu face nimic. E o doza de radiatie foarte puternica o singura sedinta intr`o zi. Sanse de succes peste 85% fara probleme postoperatorii fara nimic. Cateva limitari sunt totusi- daca tumoarea ta inglobeaza vreun nerv(cazul meu -a inglobat 4 nervi facial si cel auditiv) functie de nerv,radiata il poate distruge. Nervii faciali imi sunt functionali insa voi pierde auzul pe partea stanga pentru ca radiatia a fost prea puternica. Tipul asta de abordare e cea mai buna metoda de abordare a tumorilor benigne. Si nu vorbesc tampenii, fiind intr`o situatie asemanatoare stiu bine ce spun. O alta limitare ar fi ca de regula,este adresat tumorilor care nu depasesc un diametru de 40mm sau 4cm dar medicul poate spune mai bine ca mine pentru ca se discuta de la caz la caz.
  radiochirurgia nu afecteaza alte parti ale creiului decat implicit,tumoarea.

  Poate stiai deja toate astea si nu te ajut prea mult..dar daca nu,iti recomand discuta cu un neurochirurg de posibilitatea tratarii tumorii cu radioterapie. Nu distruge tumoarea,o sclerozeaza si ea se miscoreaza pana la 20%-30%. De asemenea,mergi la cei mai buni medici sa fie profesori neurochirurgi sau oftalmologi. Pe mine m`au frecat cu pastile de tinitus si otita un an pana sa merg la bucuresti la medlife sa`mi dea diagnosticu in 15 min si asta pentru ca era un profesor orl cu experienta in spate.

  Sper ca te`am ajutat cu toate astea si iti doresc numai binele.

  inca un lucru, riscurile postoperatorii care le`ai enumerat nu le consider mici. E atat de neplacut sa`ti atinga vreun nerv si sa stai intubat o luna dupa operatie pentru ca nu poti respira,sau sa iti atinga vreunul din nervii facial si o viata sa ai contractii musculare involuntare etc etc. Cauta metoda cea mai putin invaziva. Lasa bisturiul ca ultima sansa.

  Numai bine iti doresc si mi`ar fi placut sa pot face mai mult.

  Reply
  1. Theodora Post author

   Intr-un fel, tu ai dreptate, nu ar trebui sa fie nevoie de nicio operatie. Cele mai eficiente raze sunt cele ale harului dumnezeiesc. Intorcandu-ne in biserică, prin Spovedanie, Impartasanie, Maslu si o viata crestineasca, nicio tumoare nu rezista. “Crezi ca pot face Eu aceasta?”, a intrebat Mantuitorul. “Cred, Doamne, ajuta necredintei mele”, a raspuns in alta parte tatăl copilului cu duh mut. Acesta este solutia cea mai buna.

   Multumim, Andrei, pentru gandul bun. Din pacate, tumoarea Ecaterinei e mult mai mare. Stiu ca sunt riscuri, dar ni le vom asuma. Sa-ti dăruiască Dumnezeu sanatate!

   Reply
 11. mihaela luca

  Draga Ecaterina, acum cateva saptamani am gasit un articol in “ortodoxia tinerilor” despre doctorul profesor Leon Danaila. Articolul m/a impresionat enorm, asa ca am cautat mai multe informatii despre dumnealui. Se pare ca este unul din cei mai mari neurochirurgi ai timpurilor noastre, si nu numai. Este un om foarte simplu, smerit si nu face decat sa ajute lumea, avand la activ 35 000 de operatii, toate facute cu succes. Spun ca este simplu si smerit pentru ca nu ia bani de la pacientii sai. el lucreaza in Bucuresti. http://www.ortodoxiatinerilor.ro/fapte-bune/documentare/17737-profesorul-leon-danaila-sau-cum-poti-marturisi-credina-cretina-in-neurochirurgie.html.
  Dumnezeu sa va ajute!!

  Reply
 12. Ştefan Doru Dăncuş

  Luni voi trimite pe cineva să pună bani în contul de la BRD. Nu ştiu cât, nu va fi o sumă uriaşă, dar răspund la apel. Să ţină minte toată lumea: DUMNEZEU ESTE BUN.
  Ştefan Doru Dăncuş

  Reply
 13. Viorica Baluta

  ….mesajul meu este mai mult o confirmare, aceea ca DUMNEZEU EXISTA!!!…cu mult timp in urma stiam ca exista Dumnezeu, dar nu credeam cu toata inima…pana cand am aflat ca mama a fost diagnosticata cu neiertatoarea boala “leucemie” in faza de metastaza….
  …atunci am inceput sa ma trezesc, Dumnezeu a facut sa intalnesc persoanele potrivite cerintelor, inclusiv sa invat toate ritualurile bisericesti si sa se roage pentru noi…poate ca am facut un pacat cerandu-i lui Dumnezeu sa-mi arate existenta lui prin prelungirea vietii mamei…si a facut-o!…mie unui pacatos, i-a prelungit viata mamei cu exact 16 ani si 5 luni!
  …asta se intampla in anul 1994, iar mama s-a stins anul acesta in ianuarie…medicii si asistentele au recunoscut ca e un miracol sa traiasca atat de mult in faza de metastaza…
  …cand suntem in situatii critice, rugaciunea este cu multa credinta, si daca Dumnezeu are pentru noi lectii de dat, ne arata ca in aceasta viata El este singurul nostru sprijin!!!
  …incerc sa depun ceva bani, si va doresc sa aveti binecuvantarea Dumnezeirii!!!

  Reply
 14. Pingback: | Pelerinul Roman

Ce zici de asta?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s